پذیرش و درمان ۸۹ هزار بیمار در مراکز ترک اعتیاد خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌اکنون حدود ۸۹ هزار بیمار در مراکز درمان سرپایی اعتیاد زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی با داروهای ترک اعتیاد درمان می‌شوند.

دکتر سید کاظم غفاریان روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه مواد مخدر در جمع خبرنگاران افزود: هم‌اکنون ۶۱۷ مرکز درمان سرپایی اعتیاد در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که  ۵۲۲ مرکز از این تعداد در شهر مشهد فعالیت دارند.

وی ادامه داد: اعتیاد یک فرآیند چند وجهی است که فرد مبتلا را از لحاظ جسمی، روحی، روانی و اجتماعی درگیر می‌کند و در وی نوعی وابستگی به مصرف مواد ایجاد می‌کند که در نهایت منجر به ایجاد اختلالات روحی، روانی و اجتماعی می‌شود.

این مسوول مراکز درمان سو مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به پیچیده بودن موضوع اعتیاد، سازمان‌ها و ارگان‌های مختلفی در این قضیه درگیر هستند که برای این سازمان‌ها وظایفی تعریف شده است که هماهنگی این وظایف در سطح کلان با ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر می‌باشد.

وی اضافه کرد: شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر دارای چند کمیته‌ اصلی شامل کمیته قضایی و انتظامی برای برخورد با عرضه مواد مخدر است و همچنین کمیته پیشگیری با مسوولیت حوزه بهزیستی و کمیته درمان با مسوولیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

دکتر غفاریان با بیان اینکه در حوزه مبارزه با مواد مخدر وظیفه اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بخش درمان اعتیاد است، افزود: زمانی که یک معتاد به آخر خط می‌رسد و در اصطلاح متجاهر می‌شود، کار ما آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد:  وقتی یک فرد معتاد وارد فاز درمان می‌شود یعنی مراحل بسیاری را گذرانده است، از این رو در حوزه درمان معتادان متجاهر که در سطح جامعه اقدام به مصرف عادی مواد مخدر می‌کنند باید روند درمان طولانی مدت طی شود.

این مسوول  با بیان اینکه برای درمان اعتیاد ۲ نوع مرکز درمانی داریم، گفت: مراکز درمان اعتیاد در دو قالب ماده ۱۵ و ماده ۱۶ تعریف شده است که مراکز ماده ۱۵ در واقع مراکز درمان اعتیاد اختیاری است که غالبا به صورت سرپایی و بستری با کسب مجوز از بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی فعالیت می‌کنند و مراکز ماده ۱۶ درمان اعتیاد اجباری است که ۳ تا ۶ ماه و گاها بیشتر زمان می‌برد تا فرد بهبود یابد و به جامعه باز گردد.

مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در راستای ارائه خدمات  درمانی مناسب و جلوگیری از هرگونه تخلف در درمان بیماران مبتلا به اعتیاد، برخوردهای بازدارنده‌ای نیز با کلینیک‌های ترک اعتیاد صورت می‌گیرد.

پنجم تیرماه ۱۴۰۱ مصادف با ۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سالروز جهانی مبارزه با مصرف مواد و قاچاق مواد مخدر نامگذاری شده است.

هدف از این نامگذاری کنترل مواد مخدر و ابراز عزم سیاسی ملت‌ها در امر مبارزه با آن، تقویت همکاری و اقدام جهانی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و آشنایی قشرجوان با آسیب های اعتیاد است.

 شعار امسال این سازمان " پرداختن به چالش‌های مواد مخدر در حوزه سلامت و بحران های بشری" انتخاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha