علي ديانتي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: امسال نيز با برگزاري كارگاه هاي آموزشي و اقدامات ترويجي همچون سال هاي گذشته، به همت 15 نفر از كشاورزان مياندوآبي، چهار هكتار از اراضي اين شهرستان زير كشت زعفران رفته است كه به طور متوسط از هر هكتار 4.5 كيلوگرم محصول برداشت مي شود.
وي افزود: با توجه به تغيير شرايط اقليمي منطقه، كاهش بارندگي ها، بروز خشكسالي و وجود محدوديت در منابع آبي به دليل اجراي برنامه هاي ستاد احياء درياچه اروميه، توسعه كشت زعفران كه گياهي با نياز آبي كم است و تداخل آبي با ساير محصولات باغي و زراعي ندارد، مي تواند يكي از راهكارهاي مناسب جهت مقابله با خشكسالي در منطقه باشد.
وي اضافه كرد: از كشت اين محصول، در سال اول به علت كوچك بودن پيازچه ها، 1/5 الي 2 كيلوگرم، در سال دوم 4 الي 6 كيلوگرم و در سال سوم نيز 8 الي 10 كيلوگرم زعفران خشك، از هر هكتار برداشت مي شود.
ديانتي با تاكيد بر اينكه پيازچه هاي كشت شده هفت تا 11 سال قابليت توليد دارد، افزود: توسعه كشت زعفران با بهره وري مناسب مي تواند موجب ايجاد اشتغالزايي در بخش كشاورزي منطقه گردد.
به گفته ديانتي گياه زعفران در سال 1387 توسط كشاورز مياندوآبي بنام 'كمال زينال پور' براي اولين بار به عنوان گياهي خوراكي و دارويي وارد چرخه توليد محصولات كشاورزي استان آذربايجان غربي شد.
به گزارش ايرنا، زعفران آرامش بخش، ضد اسپاسم، تقويت كننده حافظه، كاهش دهنده فشار خون، اشتها آور، پيشگيري كننده بيماري هاي قلبي و ضد سرطان است.
شهرستان مياندوآب با بيش از 277 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع است.
مهمترين اخبار ايرناي كشور، آذربايجان غربي و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبري تلگرام اين رسانه به آدرسirnamahabad@ دريافت كنيد.
9871/3093/3072
**خبرنگار: زين العابدين شيخي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۷
مهاباد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي مياندوآب با بيان اينكه برداشت زعفران در اين شهرستان آغاز شده است، گفت: برداشت 18 كيلوگرم زعفران در سال زراعي جاري در اين شهرستان قابل پيش بيني است.