اسکندر عبدی روز چهارشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال پیشبینی میشود از هر هکتار ۳.۵ کیلوگرم زعفران خشک از مزارع این شهرستان برداشت شود.
وی با بیان اینکه برداشت زعفران تا اواخر آبان ماه ادامه دارد، ادامه داد: با توجه به تغییر شرایط اقلیمی منطقه، کاهش بارندگیها، بروز خشکسالی و وجود محدودیت در منابع آبی به دلیل اجرای برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه، توسعه کشت زعفران که گیاهی با نیاز آبی کم است و تداخل آبی با سایر محصولات باغی و زراعی ندارد، میتواند یکی از راهکارهای مناسب جهت مقابله با خشکسالی در منطقه باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شاهیندژ اضافه کرد: امسال با بهره برداری از مزارع زعفران برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و برای بیش از ۴۰ نفر هم به صورت غیرمستقیم فرصت اشتغالزایی فراهم شده است.
عبدی با تاکید بر اینکه زعفران یک محصول کم آب بر است و کشت این محصول به کشاورزان توصیه میشود، اظهار داشت: شرایط خاکی و آب و هوای این شهرستان هم را برای کشت زعفران مستعد بوده و جهاد کشاورزی از متقاصیان کشت این محصول حمایت خواهد کرد.
بحران خشکی دریاچه ارومیه ضرورت تغییر الگوی کشت و اصلاح الگوی مصرف آب در منطقه را بیشتر کرده که در این راستا کشت محصولات کم آببر از جمله زعفران میتواند به این مهم کمک کند.
سال گذشته بیش از ۱۵ کیلوگرم زعفران از ۶ هکتار مرزعه بارور شاهیندژ این محصول برداشت شده بود.
این شهرستان در مجموع دارای ۹۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی است که از این مقدار ۲۵ هزار هکتار به صورت آبی و مابقی هم به صورت دیم کشت میشود.
این شهرستان در جنوب آذربایجانغربی و ۲۲۵ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
نظر شما