مشهد- ایرنا- معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی گفت: اعتیاد و خشونت در رتبه نخست جرائم ارتكابی در این استان قرار دارد.

سیدجواد حسینی روز سه شنبه در كمیته تخصصی مشاركتهای مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: ضروری است مردم به شكل نظام مند برای كنترل و كاهش این پدیده ها وارد عرصه شده و از طریق گسترش كمی و كیفی تشكل‌های غیردولتی، مبارزه با این آسیب ها به یك موضوع اجتماعی تبدیل شود.
وی به اقدامات دولت تدبیر و امید برای كاهش این معضلات در استان اشاره كرد و گفت: 20 هزار و 500 میلیارد ریال طرح آماده افتتاح در این استان وجود دارد كه تاثیر مهمی بر اشتغالزایی و كاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد دارد.
حسینی گفت: بهبود رتبه كسب و كار خراسان رضوی از رده بیستم به سوم به دلیل تلاش بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد بوده كه باعث شده از تابستان پارسال تا تابستان امسال 184 هزار شغل در استان ایجاد شود.
وی افزود: طرحی در حال پیگیری است كه بر مبنای آن 100 روستای بدون مواد مخدر، طلاق، بی سوادی، عدم پوشش بیمه روستایی، بیكاری و كتاب نخوان خواهیم داشت و نقش سازمانهای مردم نهاد در این موضوع اهمیت بسیاری دارد.
حسینی افزود: خوشبختانه تعداد تشكل‌های غیردولتی خراسان رضوی از 540 تشكل در سال 93 با رشدی 73.5 درصدی هم اكنون به 939 تشكل رسیده است.
وی گفت: با همین نگاه امروز 38 سازمان مردم نهاد در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، 66 سمن در حوزه درمان، كاهش آسیبها و حمایتهای اجتماعی و نیز 165 تیم اجتماع محور در استان فعال هستند.
معاون اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به طرحهای سازمان های مردم‌نهاد در حوزه مواد مخدر گفت: 55 طرح سازمانهای مردم نهاد در حوزه مواد مخدر از طریق دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی به تهران ارسال شد كه 24 طرح مورد موافقت قرار گرفت و این طرحها با زیر پوشش بردن 46 هزار و 750 نفر در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری و ترك و درمان اعتیاد به اجرا درخواهد آمد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به مجاورت مرزی این استان با افغانستان گفت: كشور همسایه سالانه با تولید6 هزار تن مواد مخدر، 80 درصد مواد مخدر دنیا را تأمین می كند و تولید كنندگان مواد مخدر تلاش می كنند كه این مواد را از طریق ترانزیت از ایران به اروپا برسانند.
حسینی افزود: در واقع امروز، مخوف‌تر از سلاح شیمیایی و كشتار جمعی، سلاحی در افغانستان تولید می‌شود كه در پایان قرن بیستم درآمد ناشی از آن 200 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
خبرنگار: كامیار اسماعیل پور ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
5132/1922