به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، محمدرضا پورعابدي امروز (سه شنبه) در نشست بررسي عملكرد جهاد دانشگاهي در تحقق نقشه جامع علمي كشور اظهار كرد: كشور را بايد دانش بنيان اداره كرد و پژوهش را نبايد موضوعي تزئيني ببينيم، تا وقتي به تحقيق و پژوهش جدي توجه نكنيم نوشتن سند فايده اي ندارد. ضمن اينكه بايد نقش آفريني دستگاه ها را هم جدي بگيريم.
وي در اين نشست در محل شوراي عالي انقلاب فرهنگي به بودجه پژوهش اشاره كرد و گفت: با اينكه بودجه پژوهش در سال 96 هنوز به نيم درصد توليد ناخالص داخلي هم نرسيده است همين ميزان اندك را هم درست مصرف نميكنيم و جزيره اي عمل مي شود.
پورعابدي در اين نشست گزارشي از عملكرد جهاد دانشگاهي در تحقق اقتصاد دانش بنيان با اشاره به اقدامات اين نهاد در حوزه علم و فناوري ارائه داد و گفت: 7 ماموريت در تحقق نقشه جامع علمي كشور بر عهده جهاد دانشگاهي گذاشته شده است.
وي با اشاره به پژوهشگاه ها و پژوهشكده هاي جهاد دانشگاهي ادامه داد: 3 پژوهشگاه رويان، ابن سينا و علوم انساني و مطالعات اجتماعي و 18 پژوهشكده مستقل در مجموعه جهاد دانشگاهي فعاليت مي كنند.
پورعابدس در توضيح اقدامات جهاد دانشگاهي افزود: طي سال هاي 94 و 95 بيش از 620 طرح پژوهشي خاتمه يافته كه 60 درصد اين طرح ها كارفرمايي بوده اند.
*دولت همچنان بزرگ ترين كارفرماي بخش پژوهش
وي به كاهش انجام طرح هاي كارفرمايي اشاره كرد و گفت: دولت همچنان بزرگ ترين كارفرما در زمينه پژوهش و فناوري است و به دليل مساعد نبودن درآمدها ميزان طرح ها در سال 95 اندكي كاهش يافته است.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي درآمدهاي ناشي از اين طرح ها را 135 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: 120 ميليارد تومان از اين طرح ها، طرح هاي كارفرمايي هستند و جهاددانشگاهي به كلي از اجراي طرح هاي كوچك خارج و به طرح هاي بزرگ حركت مي كند.
وي همچنين به مصوب نشدن جدول 14 اشاره كرد و افزود: هزينه بعضي از طرح هاي شاخص دفتر فني مهندسي و علوم پايه در سال 95 قرار بود از جدول 14 محقق شود كه با مصوب نشدن آن اين طرح ها با كندي پيش مي رود؛ با وجود اين جهاد دانشگاهي با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري همكاري خوبي براي اجراي اين طرح ها داشته اند.
وي همچنين با اشاره به پژوهش هاي جهاد دانشگاهي در زمينه پزشكي گفت: با توجه به اينكه پزشكي در جهان از دارودرماني به سلول درماني مي رود، در پژوهشگاه رويان اين امر را آغاز كرديم اما متاسفانه يك بيمارستان مخصوص سلول درماني در كشور نداريم؛ البته در كنار پژوهشگاه ها مراكز تخصصي خدماتي داريم اما به دليل نبود بيمارستان مخصوص افراد زيادي در صف درمان هستند.
معاون پژوهش و فناوري دفتر مركزي جهاددانشگاهي همچنين به وجود 2 پارك علم و فناوري، 23 مركز رشد و 411 شركت مستقر در اين پارك ها و مراكز اشاره كرد.
وي افزود: سازمان تجاري سازي فناوري اشتغال دانش آموختگان را با هدف توانمندسازي دانش آموختگان تاسيس كرديم، همچنين نقشه راه ساماندهي نظام هدايت شغلي دانشجويان و دانش آموختگان را با حمايت دستگاه هاي ذيربط تدوين كرده ايم.
علمي**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتري** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۱
تهران- ايرنا- معاون پژوهش و فناوري دفتر مركزي جهاددانشگاهي با اشاره به بودجه اندك بخش پژوهش گفت: همين بودجه را هم درست مصرف نمي كنيم.