به گزارش روز شنبه ایرنا، نویسنده در مطلبی كه روز جمعه در روزنامه نیویوركر منتشر شد، نوشت: ترامپ در یك خانواده متمول سفید پوست متولد شد كه نخست در سال 1973 به دنبال پیگرد شركت املاك پدرش از سوی وزارت دادگستری آمریكا به دلیل خودداری از اجاره آپارتمان به مردم به بهانه «نژاد و رنگ پوست آنها» مورد توجه عمومی قرار گرفت.
در دهه 1980 وقتی كه ترامپ مالك یك كازینو در آتلانتیك سیتی بود، برخی ازمدیرانش قویا احساس می كردند كه وی علاقه ای به كارمندان سیاه پوست ندارد.
یكی از مدیران ارشد كازینوی ترامپ در كتابی در سال 1991 كه تجربیاتش را مطرح كرده است به محاوره اش با ترامپ و اظهارات توهین آمیز وی درباره استخدام فردی در بخش مالی این هتل و كازینو اشاره می كند كه اتفاقا یك آمریكایی آفریقایی تبار بوده است.
نویسنده در ادامه مطلب خود این پرسش را مطرح كرد كه «آیا تردیدی وجود دارد كه ترامپ چنین دیدگاه های نژادپرستانه اش را حفظ كرده است؟»، حتی قبل از اظهارات جنجال آمیز روز پنجشنبه اش درباره برخی از كشورها از جمله هائیتی، السالوادر و برخی كشورهای آفریقایی و اشاره به آنها به عنوان «چاه توالت» در دیدارش با قانونگذاران در دفتر كار رئیس جمهوری، پاسخ این پرسش روشن بود.
ترامپ در جریان كمپین انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ، مهاجران مكزیكی را در بسیاری از موارد به عنوان «جانی، متجاوز، قاچاقچی و غیره» توصیف كرد. وی همچنین صلاحیت یك قاضی فدرال آمریكا را كه متولد آمریكا است، با نام بردن از وی به عنوان یك مكزیكی تبار زیر سوال برد و مادر یك قهرمان جنگی آمریكایی پاكستانی را به تمسخر گرفت و از محكوم كردن «دیوید دیوك» رهبر سابق گروه نژادپرست كوكلاس كلان خودداری كرد.
ترامپ از زمان روی كار آمدنش تغییر چندانی نكرده است. وی با فوتبالیست های سیاه پوستی كه (در اعتراض به نژادپرستی) در یك بازی ملی زانو زدند وارد یك جنگ صلیبی آشكار شد و گفت برخی از نئونازی هایی كه در «شارلوتزویل» ویرجینیا تجمع كرده بودند، «آدم های خوبی » هستند. وی همچنین از این كه «دان لمون» مجری آمریكایی آفریقایی تبار شبكه خبری سی ان ان را «كودن ترین فرد در تلویزیون» نامیده بود، به خود بالید. هر چند ممكن است برخی چنین استدلال كنند كه ترامپ این اظهارات را برای بهبود جایگاهش نزد رای دهندگان سفیدپوست ناراضی مطرح كرده باشد اما چنین استدلالی را نمی توان درباره اظهاراتش در نشست های داخلی بكار برد. بر اساس گزارش روزنامه نیویورك تایمز، ترامپ ادعا كرده مهاجرانی كه به تازگی از هائیتی وارد كشور شدند«همگی ایدز دارند» و مهاجرانی از نیجریه كه آمریكا را دیده اند، «هرگز به لانه هایشان بر نمی گردند».
اظهارات اخیر ترامپ درباره «كثافت خانه یا چاه توالت» در جریان نشست قانونگذاران جمهوری خواه و دمكرات مطرح شد كه تلاش می كنند به توافقی درباره تمدید حمایت های قانونی از گروه موسوم به «رویاپردازان»، مهاجران غیرقانونی كه از كودكی به آمریكا آورده شدند، دست یابند. طرحی كه در دست بررسی است علاوه بر اعمال چنین حمایت هایی شامل تغییرات درنظام مهاجرتی با هدف جلب آرای محافظه كاران در كنگره است.
طبق گزارش نیویورك تایمز، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری خواه و «دیك دوربین» سناتور دمكرات طرحی را به ترامپ ارائه داده اند كه برنامه كنونی بخت آزمایی برای دریافت روادید آمریكا را كاهش خواهد داد و برخی از چنین امتیازاتی را به مهاجرانی از كشورهایی مانند هائیتی، السالوادور و برخی دیگر از كشورهای آفریقایی اعطا می كند كه مشمول طرح «وضعیت حفاظت موقت» (Temporary Protected Status) در آمریكا هستند.
دولت آمریكا درماه های اخیر وضعیت حفاظت موقت را در خصوص برخی از گروه های مهاجران و به تازگی شهروندان السالوادور لغو كرد و به نظر می رسد اشاره سناتورها به نام هائیتی خشم رئیس جمهوری را برانگیخته است.
«راج شاه » سخنگوی مطبوعاتی كاخ سفید كه خودآمریكایی هندی تبار است، تلاش كرد به جای رد اظهارات ترامپ آنها را توجیه كند. وی گفت: رئیس جمهوری فقط توافق مهاجرتی را می پذیرد كه در آن به قدر كافی به برخی برنامه های مهاجرتی كه به اقتصاد كشور آسیب می رساند و اجازه می دهد تروریست ها به كشور وارد شوند، پرداخته شده باشد. ترامپ مانند همه كشورهایی كه صلاحیت میزبانی از مهاجران را دارند، برای یافتن راه حل های دائمی برای تقویت كشور از طریق استقبال از كسانی كه به جامعه و رشد اقتصادی كشور كمك می كنند، تلاش می كند.
نویسنده نیویوركر در ادامه با اشاره به توئیت های ترامپ در رد توهین های مطرح شده از سوی وی نوشت: در هیچ یك از این توئیت ها اشاره ای به استفاده از «كشورهای چاه توالت» نشد. دیك دوربین سپس به نقل از ترامپ به خبرنگاران گفت اظهاراتی درباره نژادپرستی، تنفر وغیره در رسانه ها منتشر شده است و من هرگز هیچ یك از آنها را كه نادرست هستند نخوانده ام.
نویسنده در پایان خاطرنشان كرده كه تا وقتی ترامپ در قدرت است، دیگر سیاستمداران در واشنگتن چاره ای ندارند مگر این كه با وی مدارا كنند. وی حرف های زیادی می زند كه بیشتر آنها ارزش توجه جدی ندارند. اما نمی توان از بیان این حقیقت آشكار خودداری كرد كه ما یك رئیس جمهوری نژادپرست در دفتر بیضی شكل كاخ سفید داریم.
اروپام**9158
مترجم: بهجت عباسی**ناشر: مدنی
برای دریافت تازه ترین خبرهای بین المللی از ایران و جهان با استفاده از لینك زیر وارد كانال تلگرام ما شوید.
https://t.me/joinchat/AAAAAEAtzWzGcxcKfBowNw
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳
تهران- ایرنا- «جان كاسیدی» نویسنده آمریكایی در مطلبی در روزنامه نیویوركر با اشاره به اظهارات نژاد پرستانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا از زمان كمپین انتخاباتی اش و توهین اخیر وی به برخی از كشورهای آفریقایی، وی را نژادپرست خواند.