«مهدی حسن» روزنامه نگار سیاسی انگلیسی، نویسنده و مجری تارنمای اینترسپت در مقاله ای که در این تارنمای خبری-تحلیلی منتشر شده است، با اشاره به اظهارات ترامپ به دنبال حوادث شهر شارلوتزویل که به دنبال اعتراضات به نژادپرستی در این شهر رخ داد نوشت: ترامپ بعد از این حوادث، اقدامات نژادپرستانه را «پلید» توصیف کرد. اما او این اظهارات را با بی میلی تمام و دو روز بعد از انتقادهای شدید رسانه ها و جمهوری خواهان ارشد هم حزبی اش مطرح کرد. اظهارات اولیه ترامپ در محکوم کردن طرف های مختلف در خشونت نئونازی ها درشهر شارلوتزویل ویرجینیا انتقادهای زیادی را برانگیخت.
به نوشته مهدی حسن، اظهارات ترامپ حرف خود او نبود مشاورانش آنها را نوشته بودند و با استفاده از یک تله پرامپتر (دستگاه متن نما) به او منتقل کردند.
نویسنده افزود: در پوشش رسانه ای سی ان ان با عنوان «۴۸ ساعت آشوب برای کاخ سفیدِ ترامپ» یک موضوع اساسی نادیده گرفته شد: اینکه ترامپ علاقه ای ندارد مجبور به انتقاد از نژادپرستی شود فقط به این دلیل ساده و ابتدایی که او خودش همواره نژادپرست بوده است.
نویسنده در مقاله خود توجه خوانندگان را به اولین باری که نام ترامپ در صفحه اول روزنامه نیویورک تایمز در ۴۰ سال پیش منتشر شد جلب کرده است. در تیتری که در ۱۶ اکتبر ۱۹۷۴ در این روزنامه منتشر شده بود به این موضوع اشاره می شد که چطور وزارت دادگستری در دولت «ریچارد نیکسون» شرکت املاک خانواده ترامپ را در یک دادگاه فدرال به دلیل نقض قانونی در آمریکا متهم کرده است. در این قانون که به «قانون مسکن عادلانه» شناخته می شود هرگونه اقدام تبعیض آمیز در خرید، فروش، اجاره یا سرمایه گذاری در بخش مسکن بر اساس تبعیض نژادی، جنسی، مذهبی و غیره منع شده است. و بر اساس گزارش نیویورک تایمز بنگاه خانوادگی ترامپ این قانون را زیر پا گذاشته است.
در مقاله مهدی حسن با استناد بر گزارش افشاگرایانه روزنامه نیویورک تایمز آمده است که دولت وقت آمریکا در آن زمان تصریح کرد که مدیریت بنگاه خانوادگی ترامپ در آن زمان متهم به نژادپرستی به دلیل خودداری از اجاره مسکن به دلایل نژادی و رنگ پوست شده بود.
ترامپ در چهار دهه بعد از این ماجرا وجهه خود را به عنوان یک نژادپرست تقویت کرد: وی متهم است که هنگام دیدار از کازینوی خود در شهر آتلانتیک به همه کارمندان سیاه پوست دستور داده شده تا از آنجا خارج شوند. او یکبار مدعی شد که «تنبلی ویژگی سیاه پوستان است» و «آنها نمی توانند چیزی را اداره کنند»، او همچنین خواستار جایگزینی کارمندان یهودیان با مسئولان حسابداری سیاه پوست خود شد و در مصاحبه ای با «برایان گامبل» مجری برنامه شبکه ان بی سی از اینکه در بازار کار در آمریکا یک سیاه پوست تحصیل کرده از امتیاز بیشتر در مقابل یک سفیدپوست تحصیل کرده برخوردار است، انتقاد کرده بود. وی همچنین خواستار مجازات مرگ برای گروهی از نوجوانان سیاه پوست و لاتین تباری شد که متهم به هتک حرمت شده بودند و حتی بعد از اینکه با انجام آزمایشات دی ان ای این نوجوانان تبرئه شدند، باز هم تاکیدداشت که آنها گناهکار هستند.
نویسنده در ادامه به سابقه ای طولانی از مواضع نژادپرستانه ترامپ پرداخته است: از جمله ادعای ترامپ در متجاوز خواندن مهاجران مکزیکی، مقایسه پناهجویان سوری با «مار»، وعده هایش برای جلوگیری از ورود اتباع دیگر کشورها به آمریکا، پیشنهاد ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی برای رهگیری مسلمانان آمریکایی تبار، متهم کردن یک قاضی هیسپانیک تبار متولد آمریکا به مکزیکی بودن، قرار دادن کتاب مشتمل بر سخنرانی های هیتلر در کنار تختخوابش، خودداری از محکوم کردن «دیوید دیوک» از رهبران ارشد گروه نژادپرست کوکلاس کلان، بازنشر توئیت های ضد یهودی و ضد سیاه پوستان و سپری کردن پنج سال در جنبشی در خصوص محل تولد «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا و اینکه او در آمریکا متولد نشده است.
به زعم نویسنده اینترسپت، تلاش آخر ترامپ به ویژه اقدامی برای سلب مشروعیت از نخستین رئیس جمهور سیاه پوست ایالات متحده امریکا بود که ترامپ او را متهم به تاسیس داعش کرده است.
نویسنده در پایان مقاله خود تاکید کرده که نژادپرست بودن ترامپ از همان ابتدا و قبل از این در انتخابات پیروز شود معلوم بود.
اما با وجود دلایلی که نویسنده اینترسپت درباره ریشه دار بودن احساسات نژادپرستانه در ترامپ، ارائه داده است رئیس جمهور آمریکا مدعی است که نژادپرست نیست.
ترامپ از زمان روی کار آمدن مواضع نژادپرستانه ای را علیه مکزیکی ها و مسلمانان اتخاذ کرده است. همچنین متهم است که در جلسه ای با حضور شش نفر از سناتورهای آمریکایی در کاخ سفید به مردم کشورهای آفریقایی، هائیتی و السالوادور توهین کرده است. وی با اشاره به مهاجرت اتباع این کشورها به آمریکا گفته است چرا مردم کشورهایی را که چاه کثافت هستند به امریکا راه می دهیم؟
اظهارات ترامپ در خصوص اتباع آفرییقایی با واکنش بسیاری از مقامات کشورهای آفریقایی و نهادهای حقوق بشری روبرو شد و ترامپ را وادار کرد در دفاع از خود بگوید «من نژادپرست نیستم»
به تازگی نیز واکنش گسترده احزاب و افکار عمومی داخل و خارج آمریکا نسبت به مواضع نژادپرستانه ترامپ علیه ۴ نماینده زن کنگره وی را وادار کرد تا روز سه شنبه هفته پیش در توییتی بنویسد: من هیچ تمایلی به سخنان نژادپرستانه ندارم.
ترامپ روز قبل از آن در یک رشته توییت، آلکساندریا اوکازیو کورتز، ایلهان عمر، آیانا پرسلی و رشیده طلیب، نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا را مورد حمله قرار داد و به آنها گفته بود از "آمریکا بروند".
دیدگاه های ترامپ درباره این چهار زن دموکرات همچنین انتقاد «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را برانگیخت. مرکل گفت این نقطه نظرات، مغایر با چیزی است که وی «قدرت آمریکا» تلقی می کند.
۹۱۵۸
نظر شما