تهران- ایرنا- رییس بیست و یكمین كنگره طب فیزیكی، توانبخشی و الكترودیاگنوز ایران گفت: مشكلات حوزه توانبخشی به تنهایی با تكنولوژی و روش های درمان حل نمی شود و برای ارتقای كیفیت درمان احتیاج به مشاركت همه جانبه دستگاه ها و نهادهای آموزشی، پزشكی و خدماتی در كشور است.

دكتر منصور رایگانی روز چهارشنبه در حاشیه بیست و یكمین كنگره سالیانه طب فیزیكی، توانبخشی و الكترودیاگنوز ایران، در گفت گو با خبرنگار علمی ایرنا، توانبخشی را فرایندی دانست كه به تنهایی نمی تواند در یك حوزه مشخص قرار گیرد.
وی افزود: درمان در این حوزه، احتیاج به یك كار تیمی دارد كه پزشكان و متخصصان حوزه پزشكی و غیرپزشكی و متخصصان حوزه های اجتماعی نیز در آن درگیر هستند و همین وسعت و دربرگیری حوزه های مختلف، همكاری نهادهای مختلف همچون معاونت های مختلف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی، بهزیستی، شهرداری، هلال احمر و وزارت رفاه را برای مشاركت ضروری می كند.
رایگانی با تشریح مسائل حوزه طب فیزیكی و توانبخشی افزود: در حوزه توانبخشی فیزیكی نیازمند ارتقای جایگاه در بخش آموزش و درمان هستیم و هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله داریم؛ بیمه ها به صورت كامل هزینه های درمان بیماران را پوشش نمی دهند و در مورد افرادی كه به بستری شدن در بیمارستان نیازمند هستند، بیمه ها هزینه های بیمارستان را متقبل نمی شوند.
وی از مراحل آخر تصویب قانون حمایت از معلولین در شورای نگهبان خبر داد و گفت: اگر این قانون اجرا شود معلولین از حمایت كامل بیمه ها برخوردار خواهند شد و بسیاری از مشكلات درمانی آنها حل خواهد شد و این قانون بسیاری از دستگاه ها را موظف به حمایت از معلولین در بخش های مختلف و تسهیل امور آنها می كند.
دكتر رایگانی از نبود آموزش های طب فیزیكی و توانبخشی در مراكز دانشگاهی و آكادمیك كشور انتقاد كرد و گفت: مراكز جامع علمی و آكادمیك در حوزه طب فیزیكی و توانبخشی باید در مراكز آموزشی كشور راه اندازی شود تا متخصص و دستیاران مختلف گروه های توانبخشی بتوانند آموزش های لازم را در كنار ارائه خدمات درمانی و توانبخشی به بیماران ببینند و از این طریق، الگویی در سطح كلان كشور و خارج از دانشگاه ها ایجاد شود.
رئیس انجمن طب فیزیكی و توانبخشی ایران هدف از این كنگره را تبادل و به روزرسانی مباحث علمی و آخرین یافته ها در حوزه طب فیزیكی و توانبخشی عنوان كرد و گفت: تبادل اطلاعات و آگاهی از یافته های مرتبط با این حیطه طی سه روز در قالب ارائه سخنرانی های علمی و كارگاه های مرتبط با طب فیزیكی و توانبخشی برای گروه های مختلف توانبخشی از جمله فیزیوتواپی، كاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپدی فنی برگزار و همچنین مسائل و مشكلات حرفه ای در این كنگره مطرح و بیان می شود.
وی افزود: در كارگاه ها به دردهای سیستم اسكلتی و عضلانی، توانبخشی نواحی عصبی و عضلانی و تازه های تشخیصی الكترودیاگنوز اشاره می شود و كاربرد ام آر آی و نحوه تفسیر و خواندن تصاویر ام آر آی و استفاده از سونوگرافی برای تشخیص بیماری های زانو و به كارگیری سونوگرافی جهت تزریق در مفاصل دچار اسپاسیتی، مطرح می شود.
بیست و یكمین كنگره طب فیزیكی و توانبخشی و الكترودیاگنوز ایران از 27 تا 29 دی ماه در مركز همایش های بین المللی رازی تهران درحال برگزاری است.
علمی**9031**2038
خبرنگار: عادل پازیار* انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@