به گزارش خبرنگار ایرنا،سعید محمودی پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: باید طوری این حقابه ها ادا شود كه كشاورزان در مسیر نتوانند آن را برداشت كنند.
وی ادامه داد: محیط زیست، سازمان های آب و كشاورزی و مردم در احیای تالاب های خشك شده هر كدام سهم و نقش دارند ما به دنبال ایجاد مدیریت منابع برای احیای تالاب ها هستیم و سهم هر كدام از این موارد مشخص است و آن را مطالبه می كنیم.
محمودی بابیان اینكه درست نیست سهم و حقابه تالاب را با گدایی بگیریم تا تالاب زنده بماند گفت: قانون در این زمینه روشن است و حقابه را مشخص كرده است، چرا باید حقابه بختگان و طشك را به تاخیر بیندازیم؟ چرا باید وقتی حقابه ای رها سازی می شود طوری و در شرایطی آن را رها كنیم كه كشاورزان در مسیر آن را برداشت كنند و آبی به بختگان و طشك نرسد؟
مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی براینكه بسیاری از سدها آبی برای رها سازی ندارند و یا اصولا آبگیری نشده اند گفت : چرا باید سدی ساخته شود كه آبگیری نمی شود و می دانیم آبی برای آبگیری آن نیست؟ اگر سد در جایی احداث شود كه آبی برای آبگیری شدن نداشته باشد و سالها بگذرد و آبی به سد وارد نشود اصولا چنین سدی با كدام نظر كارشناسی ساخته شده است؟
محمودی همچنین در باره برخی از طرح های زیست محیطی كه در حال اجراست اما ارزیابی زیست محیطی ندارند گفت: سد تنگ سرخ شیراز در حال اجراست و ارزیابی زیست محیطی ندارد ما برای گرفتن ارزیابی زیست محیطی سد تلاش می كنیم اما در مقابل فشارهای سیاسی هم كوتاه نمی آییم، ارزیابی زیست محیطی لزوما به معنی پاسخ نه به طرح های زیر بنایی نیست، ارزیابی زیست محیطی به معنی آن است كه مزایا و مضرات یك طرح را بسنجیم و آسیبی به محیط زیست و سلامت مردم نزنیم .
وی ادامه داد:درنهایت ما در مقابل فشارها می توانیم از دستگاه قضایی درخواست پلمب یك طرح را بكنیم، اینكه دستگاه قضایی روی درخواست های محیط زیست چقدر اقدام كند حرفی دیگر است، ارزیابی زیست محیطی یك طرح آینده نگر و دغدغه مردم ودوستداران محیط زیست است، سد نرگسی در شهرستان كازرون نیز فاقد ارزیابی زیست محیطی است اما در حال اجراست.
محمودی گفت: امكان ندارد محیط زیست روی طرح هایی كه ارزیابی ندارد تحت فشار سیاسی نرمش نشان دهد، باید با ارزیابی زیست محیطی مجری طرح های سد سازی در استان فارس به نگرانی و دغدغه مردم پاسخ دهد.
مدیركل حفاظت محیط زیست فارس درباره طرح توسعه پالایشگاه شیراز نیزگفت: این طرح هم باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشد، ارزیابی زیست محیطی به منزله قدم به قدم جلو رفتن برای رفع نگرانی است.
وی گفت: مردم در مجموع خاطره خوبی از طرح های سدسازی و طرح هایی كه ارزیابی زیست محیطی ندارند، نداشته اند، هر چند ممكن است یك سد مزایای زیادی داشته باشد اما باید به نگرانی های مردم نیز پاسخ داد.
محمودی افزود: متاسفانه به برخی از مشكلات زیست محیطی استان فارس در ابعاد ملی پرداخته نشده است ، باید با همكاری مدیریت ارشد استان و نمایندگان مجلس و استفاده از توان رسانه ای استان فارس مسایل زیست محیطی فارس در بعد ملی مطرح و پیگیری شود.
مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس در بخش دیگری از سخنانش در باره خروج صنایع آلاینده از شیراز گفت : شیراز از جمله كلانشهرهای منحصر به فرد در كشور است كه هوای سالم دارد وهنوز شرایط آلودگی هوا را ندارد، چهار كارخانه با مزاحمت و آلودگی هوا در این شهر وجود دارد كه برای هر چهار كارخانه طرح خروج تعریف شده است، برخی گرفت و گیرهای حوزه صنعت باعث شده هنوز این كارخانه ها از شهر بیرون نروند، هر كدام از این طرح ها از جمله روغن نباتی بخواهد در برابر قانون مقاومت كند ما پلمب آن را از دستگاه قضایی در خواست خواهیم كرد.
وی افزود: سیمان فارس و روغن نباتی شیراز دو كارخانه صنعتی هستند كه حتما باید جابه جا شوند، روغن نباتی آلودگی دارد و طیف زیادی از جامعه از بوی ناشی از تولید محصولات این كارخانه گله مندند، كارخانه سیمان نیز در دل شهر شیراز واقع شده ، این صنایع باید بر اساس طرحی كه برای آن تعریف شده منتقل شوند.
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۹
شیراز - ایرنا - مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس گفت: نباید شرایطی فراهم شود كه ما حقابه تالاب های بختگان و طشك را كه شفافیت قانونی دارد از سازمان های مسئول گدایی كنیم، حقابه باید داده شود.