مهدي سماواتي روز سه شنبه در بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) مركز همدان، افزود: براي نخستين بار در كشور پرداخت مستمري پيش از موعد اعضاي صندوق استان همدان با 10 سال سابقه و 70 سال سن با مساعدت دولت تدبير و اميد و حمايت هاي استاندار، در همدان اجرا شد.
وي با اشاره با بيان اينكه فعاليت صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير همدان از سال 84 آغاز شده است، افزود: پرداخت مستمري (بازنشستگي)، بازنشستگي از كارافتادگي، مستمري سرپرست خانوار فوت شده و امكان عضويت هر فرد بالاي 18 سال از جمله مزاياي اين صندوق است.
مدير صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير همدان با بيان اينكه پرداخت مستمري پيش از موعد با 10 سال سابقه و 65 سال سن براي نخستين بار در كشور آغاز شده است، گفت: در ابتداي كار با سه مشكل اطلاعرساني، فرهنگسازي و اعتمادسازي در روستاها مواجه بوديم و در اين راستا به حمايت رسانه ها نيازمنديم.
سماواتي با بيان اينكه يكهزار و 30 روستا در استان همدان داريم، افزود: در بسياري از روستاها واكنش خوبي نسبت به بيمه نشان نميدادند و به منظور افزايش اعتمادسازي تفاهمنامههايي با ادارات و ارگان هاي مختلف منعقد شد.
وي با اشاره به ايجاد كارگزاريها در سطح روستاها براي افزايش اطلاعرساني، اضافه كرد: براي هر 10 هزار خانوار يك كارگزاري ايجاد شده است كه از مزيت هاي اين نهادها مي توان به مردمي بودن آنها اشاره كرد.
***همدان جزو سه استان برتر جذب روستاييان و عشاير مشمول طرح بيمه
وي با بيان اينكه استان همدان در جذب افراد مشمول طرح بيمه جزو سه استان برتر كشور است، افزود: استفاده از ظرفيت سازمانهايي همچون تبليغات اسلامي، بسيج، رسانه ها، صدا و سيما، دهياريها، شوراها اسلامي، آموزش و پرورش، جهاد كشاورزي و تعاون روستايي، نقش مهمي در موفقيت هاي ياد شده ايفا كرده اند.
سماواتي بيان كرد: روستاييان، عشاير، كشاورزان شهرنشين، ساكنان شهرهاي زير 20 هزار تن جمعيت، رانندگان وسايل نقليه برون شهري در شهرهاي زير 20 هزار نفر و كاركنان شركتهاي تابعه نظام جامع بهرهبرداري در منابع طبيعي، مشمولان اين صندوق هستند.
وي به ماده 57 قانون احكام دائمي توسعه كشور، مصوب مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد و افزود: طبق اين ماده چهار بسته به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي ارائه شد كه صيانت اجتماعي، حمايت اجتماعي، مساعدت اجتماعي و بيمههاي اجتماعي در اين بسته گنجانده شده است.
سماواتي با بيان اينكه در حوزه بيمههاي اجتماعي قرار شد توسعه بيشتر در راستاي كاهش فقر و مشكلات اجتماعي محقق شود، تصريح كرد: اين امر در تحقق اقتصاد مقاومتي نيز تاثيرگذار بوده و گام هاي خوبي در اين چارچوب برداشته شده است.
وي با بيان اينكه حركت در جهت توانمند كردن افراد بهتر از اين است كه افراد را به سمت مراكز حمايتي سوق دهيم، يادآور شد: راهبرد كليدي صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير همدان توانمندسازي است.
سماواتي به وجود يكهزار و 121 خانوار روستايي مشمول بازنشستگي با سن بالاي 70 سال در استان اشاره كرد و گفت: اين تعداد در سال نخست بازنشستگي پيش از موعد هستند و در سالهاي بعد بر اين تعداد افزوده ميشود.
وي تعداد كل كارگزارهاي استان همدان در سال نخست دولت تدبير و اميد را 90 مورد اعلام و اضافه كرد: اكنون در حال خصوصيسازي در اين بخش و اولين استان در اجراي اين رويكرد هستيم و در اين راستا اسفند سال گذشته تعداد كارگزارها به 47 مورد كاهش يافت.
وي تعداد كل بيمه شدگان صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير استان را 82 هزار نفر اعلام كرد و گفت: تعداد مستمريبگيران و بازنشستگان اين صندوق در استان همدان سه هزار خانوار است.
مدير صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير همدان بيان كرد: اين صندوق نياز به حمايت دارد چراكه يكي از راههاي توسعه روستايي گسترش بيمههاي اجتماعي است.
7523/2090
خبرنگار: مرضيه بختياري**انتشار دهنده: سعيد زارع كندجاني
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۴
همدان- ايرنا- مدير صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير همدان گفت: بيش از يكهزار خانوار استان در سالجاري مشمول طرح بازنشستگي بيمه اجتماعي روستايي، عشايري هستند.