همدان در جذب بیمه اجتماعی از میانگین کشوری بالاتر است

همدان- ایرنا- مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: این استان با ۳۵ درصد جذب بیمه‌شدگان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

مهدی سماواتی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تعداد جامعه مشمول استان همدان در سال ۹۹، ۲۹۷ هزار نفر لحاظ شده است و صندوق استان از نظر تعداد ثبت نام در سالهای ۹۷،۹۵،۹۴،۹۳و۹۸ حائز رتبه کشوری شده است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان گفت: صندوق استان بیش از ۱۰۶ هزار نفر زیر پوشش دارد و تعداد ۷۸ هزار و ۱۶۳ نفر بیمه شده روستایی ، ۲ هزار و ۱۰۰ نفر بیمه شده عشایری، هزار و ۱۹۲ نفر بیمه شده کمیته امداد امام (ره)و هزار و ۹۴۷ نفر بیمه شده زنان سرپرست خانوار بهزیستی و بیش از ۲۰ هزار نفر سایر گروه های بیمه ای صندوق را تشکیل می دهد.

سماواتی گفت: تعداد چهار هزار و ۲۳۰ خانوار از مزایای مستمری ماهانه بازنشستگی پیش از موعد، فوت و از کار افتادگی صندوق بهره مند هستند.

سماواتی بیان کرد: در سال ۹۹ مطابق با آیین نامه صندوق و پانزدهمین سالگرد صندوق افرادی که به سن ۶۵ سال تمام رسیده اند و دارای ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه باشند به درجه بازنشستگی سالمندی نایل شدند و از ابتدای سال، ۹۰ نفر بیمه شده درخواست خود را برای بازنشستگی ارائه کرده اند.

دولت با توسعه بیمه‌ اجتماعی برای گسترش عدالت گام برداشته است 

وی گفت: دولت جمهوری اسلامی، مصمم است تا با رویکرد گسترش بیمه‌های اجتماعی برای کاهش فاصله طبقاتی جمعیت روستایی و شهری، کاهش محرومیت و گسترش عدالت اجتماعی گام‌های موثرتری دارد.

سماواتی ارائه خدمات بیمه اجتماعی به کاهش فقر، بهبود زیر ساخت‌های اقتصادی و در نتیجه توسعه اقتصادی و اجتماعی بخش کشاورزی، روستایی و عشایر کمک می کند.

وی با بیان اینکه بیمه جوانان، نیاز به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی درستی دارد، ادامه داد: بیمه زنان خانه دار نیز ضرورتی انکار ناپذیر است اما بسیاری از بانوان به علت بیمه شدن سرپرست خانواده از بیمه خود امتناع می کنند و این در حالی است که می توانند از دو حقوق بازنشستگی در خانواده استفاده کنند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: افراد بدون بیمه در تمامی مناطق روستایی و عشایر باید شناسایی و نسبت به بیمه خود اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر دارای ۸ کد درآمدی بوده که هر فرد با توجه به توان مالی خود، یک کد را به عنوان سطح درآمدی انتخاب و به صورت سالانه یک بار آن را پرداخت می کند.

وی اظهار داشت: دولت به ازای مبلغ پرداختی توسط فرد دو برابر آن را به عنوان سهم دولت درحمایت از افراد روستایی و عشایری به صندوق پرداخت می کند.

سماواتی گفت: جامعه هدف صندوق شامل ساکنان روستا و مناطق عشایری ، افراد ساکن در شهرهای زیر بیست هزار نفر و شاغلان فصلی، قالیبافان، زنبورداران، کشاورزان شهرهای با جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر ، رانندگان برون شهری در روستاها و شهرهای زیر بیست هزار نفر، زنان سرپرست خانوار بهزیستی، همه مشاغل وابسته به کشاورزی، کارکنان مراکز دامپزشکی، اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و شاغلان صنایع دستی در شهر و روستا مشمول عضویت و استفاده از مزایای صندوق هستند.

وی ادامه داد: بازنشستگی ، ازکارافتادگی ، مستمری فوت به بازماندگان از مزایای اصلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر محسوب می شود و هر فرد زن و مرد برای عضویت با سن ۱۸ تا ۵۰ سال با حضور در کارگزارای رسمی صندوق در سراسر استان می تواند نسبت به ثبت نام خود اقدام کند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: در راستای تکریم ارباب رجوع و آشنایی روستاییان و عشایر از صندوق و مزایای آن در مناطق و بخشهای مختلف، کارگزاران ایجاد شده است.

۴۵ کارگزاری مسوولیت اطلاع‌رسانی را بر عهده دارند

وی گفت: صندوق استان همدان دارای ۴۵ کارگزاری در مناطق مختلف استان است و کارگزاران مسوولیت اطلاع رسانی، ثبت نام و تمدید افراد را در مناطق زیرپوشش بر عهده دارند و افراد متقاضی ثبت نام با مراجعه به دفاتر کارگزاری اطلاعات خود را در سامانه صندوق ثبت می کنند.

سماواتی گفت: در راستای ارائه خدمات دولت الکترونیک تمامی امور صندوق بیمه روستاییان و عشایر از جمله ثبت نام ، پرداخت حق بیمه، تمدید، انجام امور مربوط به تعهدات صندوق و پاسخ به استعلامات سایر سازمان ها به صورت الکترونیکی صورت می گیرد و سامانه الکترونیکی صندوق به سامانه های ثبت احوال، راهداری، بانک کشاورزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  متصل شده است که این موضوع میزان رضایتمندی بیمه شدگان را افزایش می دهد.

وی بیان کرد: کارگزاران صندوق در کمترین زمان ممکن در مناطق امور بیمه ای افراد را انجام داده و از اتلاف وقت و هزینه جلوگیری می کنند و همچنین در راستای دولت الکترونیک شناسنامه و کارت ملی از مدارک افراد متقاضی ثبت نام حذف شد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین برای حمایت از رانندگان برای شارژ کارت هوشمند پس از واریز حق بیمه توسط راننده، با مراجعه به انجمن های صنفی رانندگان کارت هوشمند به صورت الکترونیکی شارژ شده و نیاز به حضور مستقیم راننده برای دریافت نامه نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha