تهران- ايرنا- سهامداران شركت كنتورسازي امروز (شنبه) با ادعاي همكاري نهادهاي ذيربط، بار ديگر در مقابل تالار معاملات بورس تهران تجمع كردند.

به گزارش ايرنا، سهامداران شركت كنتورسازي با وجود ارايه طرحي از سازمان بورس براي خريد بخشي از سهام آنها، همچنان نسبت به وضعيت نامعلوم اين شركت معترض هستند.
ماجراي سهام شركت كنتورسازي از چند ماه پيش؛ سازمان بورس، نهادهاي نظارتي و قضايي را به خود مشغول كرده و هنوز گره اين معضل، باز نشده است.
اين مسائل پس از آن رخ داد كه شركت كنتورسازي گزارش ها و اطلاعات غيرواقعي منتشر كرد كه افزايش قيمت سهام اين شركت را به دنبال داشت.
پس از افشاي غيرواقعي بودن اين اطلاعات، سهامداران اين شركت، با خسارت هايي روبرو شدند.
نماد شركت كنتورسازي به دليل ابهام در ارايه اطلاعات مربوط به صورت هاي مالي متوقف شد و به علت تخلف در ارايه اطلاعات، سهامداران اين شركت بلاتكليف و با زيان فراواني روبرو شدند.
سهامداران شركت كنتور سازي تاكنون چندين بار تجمعات اعتراضي خود را در مقابل شركت بورس تهران و ساير نهادهاي ذيربط برگزار كرده اند.

** خريد تدريجي سهام كنتورسازي با مصوبه سازمان بورس
در مواجهه با اعتراضات سهامداران كنتورسازي، چندي پيش تصميم گرفته شد: در صورت تمايل، دارندگان اين سهام بتوانند بخشي از سهام خود را با قيمت تعيين شده به فروش برسانند تا پول آنها آزاد شود.
به گفته علي صحرايي، معاون بازار شركت بورس تهران، در مرحله اول سهامداراني كه تا سقف 20 هزار برگه سهام «آكنتور» را دارا هستند، مي توانند حداكثر 2 هزار سهم به فروش برسانند و دارندگان بيش از 20 هزار سهم مي توانند 10 درصد از موجودي سهام خود را به فروش برسانند.
معاون بازار شركت بورس تهران گفته بود: قيمت خريد هر سهم 2 هزار و 107 تومان در نظر گرفته شده است كه قيمت مورد نظر خريدار است؛ البته دارندگان سهام در فروش اوراق خود مختار بوده و مي توانند تا تعيين تكليف نهايي وضعيت شركت، اقدام به نگه داري سهام خود كرده و پس از بازگشايي نماد، با قيمت مورد نظر سهام خود را بفروشند.
محسن خدابخش مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس نيز درباره آخرين وضعيت خريد اين دسته از سهام در روز چهارشنبه (4 بهمن) گفته بود: تمام افرادي كه سهامدار «آكنتور» هستند مي توانند تا سقف سه هزار سهم با مراجعه به كارگزاري هاي عضو شركت بورس اوراق بهادار محل اقامت در سراسر كشور سهام خود را به فروش برسانند.
بر اين اساس سهامداراني كه تمايل به فروش سهام دارند تا 11 بهمن فرصت دارند، درخواست خود را به ثبت برسانند.
خدابخش در خصوص فروش سهام در مرحله اول بيان كرد: با وجود اينكه فروش سهام شركت مزبور كاملا اختياري است، اما در مرحله اول 2 هزار 202 كد سهامداري اقدام به فروش دارايي خود كرده اند كه هزار و 426 سهامدار بطور كلي از تركيب سهامداري شركت خارج شده اند. بر همين اساس مجموعا 6 ميليارد و 500 ميليون تومان سهام طي اين مرحله به فروش رسيده است.
مدير نظارت بر بورس ها همچنين در خصوص افرادي كه سهم خود را به فروش نرسانده اند گفت: با توجه به اينكه فروش سهام اختياري است، افراد مي توانند همچنان سهامدار شركت باشند تا بعد از تعيين و تكليف قضايي، بر اساس تصميم اتخاذ شده اقدامات لازم را انجام دهند.
بر اساس اطلاعيه شماره 2 شركت بورس تهران، سهامداران حقيقي اين شركت مي توانند مجددا هر سهم خود را به مبلغ 21 هزار و 75 ريال به فروش برسانند.

** آخرين اسناد تخلف كنتورسازي به دستگاه قضا ارجاع مي شود
معاون حقوقي سازمان بورس و اوراق بهادار نيز پيش از اين گفته بود: در اجراي دستورات قضايي اتخاذ شده و در ادامه تحقيقات و رديابي هاي مالي انجام شده، مستندات و شواهدي حاكي از ظن قوي بر توجه اتهام بزه هاي معامله با استفاده از اطلاعات نهاني، دستكاري قيمت سهام و جرائم موضوع فصل ششم قانون بازار اوراق بهادار نسبت به افراد مظنون در پرونده كنتورسازي به دست آمده است كه شرح مستندات و اقدام ها به مرجع قضايي براي صدور قرار تعقيب متهمان ارايه مي‌شود.
به گزارش ايرنا، افشاي صورت هاي مالي ساليانه حسابرسي شده سال مالي منتهي به بيست و نهم اسفند 1394 برخلاف استانداردهاي حسابداري و حسابرسي ملي، افشاي پيش بيني عملكرد ساليانه سال مالي منتهي به بيست و نهم اسفند 1394 براساس عملكرد واقعي 9 ماهه برخلاف استانداردهاي حسابداري و حسابرسي ملي، جلوگيري از افشاي فوري اطلاعات مربوط به انحلال يا هر گونه تغييرات اساسي در قرارداد مربوط به صندوق هاي فروشگاهي و خودداري از افشاي فوري اطلاعات مربوط به تغيير با اهميت در پيش بيني عملكرد ناشر از تخلف هاي شركت هاي كنتورسازي است.


اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام 2022**
خيرنگار: ميثم طاهري* انتشاردهنده: فرهاد راستي