تهران- ايرنا- مراسم جشن پنجاهمين چاپ ترجمه رمان «ملت عشق» نوشته الف شفق با حضور نواده مولانا، فردا چهارشنبه 11 بهمن در خانه هنرمندان ايران برگزار مي شود و نشست كتاب‌خوان «سبك زندگي مجازي» نيز امروز برگزار خواهد شد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از خانه هنرمندان، اين برنامه با حضور فرهيختگان، ادبيان و هنرمندان عرصه تئاتر و سينما، همراه خواهد بود و در آن، اسين چلبي بيست و دومين نواده مولانا، فروزنده اربابي عضو ايراني بنياد بين المللي مولانا، توفيق سبحاني مولانا پژوه، علي دهباشي مدير مسئول مجله بخارا، پري صابري كارگردان تئاتر شمس پرنده، مجيد قاسمي مدير مؤسسه فيديبو و ارسلان فصيحي مترجم اين اثر سخنراني خواهند كرد.
كتاب چهل قانون عشق يا عشق يا ملت عشق كه به انگليسي The Forty Rules of Love: A Novel of Rum نام گرفته است، تاليف الياف شافاك نويسنده زن ترك، در سال ۲۰۱۰ ميلادي همزمان به دو زبان انگليسي و تركي چاپ و انتشار يافته و تاكنون بيش از ۵۰۰ بار در تركيه چاپ و منتشر شده است.
اين كتاب كه توانسته ركورد پرفروش‌ترين رمان تركيه را به دست آورد، به زبانهاي ديگري چون عربي، كردي، گرجي، بنگالي، ليتواني، روسي و لهستاني چاپ شده و انتشار يافته است.
اين رمان در ايران براي اولين بار به سال ۱۳۹۱ توسط مهرنوش عدالت با نام «چهل قانون عشق: با نگاهي دوباره به عشق و عاشقي شمس تبريزي و مولانا و خلق اثر عاشقانه‌اي ديگر» ترجمه و توسط انتشارات نويد شيراز و بعد از آن به سال ۱۳۹۳ با ترجمه ارسلان فصيحي و با نام «ملت عشق» توسط انتشارات ققنوس چاپ و منتشر شد.
اين در حاليست كه بنا به گفته ارسلان فصيحي كتاب حاضر در سال ۱۳۸۹ آماده انتشار بوده اما با تاخيري ۵ ساله اجازه انتشار مي‌يابد.
به سال ۱۳۹۴ شمسي اكرم غفاروند اين كتاب را با نام «طريقت عشق: روايتي از عشق پرشور مولانا و شمس» ترجمه كرده و انتشارات فكرآذين آن را چاپ منتشر مي كند، انتشارات نيماژ نيز در همين سال كتابي با نام «عشق» با ترجمه سعيد شريفي و عفت ديبايي و در سال ۹۵ نيز انتشارات فراياز كتابي با نام «چهل بايست عشق» را با ترجمه جميله فاضل چاپ و انتشار مي كند.
بيشترين نوبت چاپ اين كتاب مربوط به انتشارات ققنوس با 36 چاپ است، يعني به طور متوسط اين كتاب طي سه سال گذشته، هر سال ۱۲ بار چاپ و انتشار يافته و متوسط انتشار اين كتاب در هر چاپ ۴۴۰۰ جلد بوده و تاكنون 131 هزار بار چاپ و منتشر شده است.

** نشست كتاب‌خوان «سبك زندگي مجازي» برگزار مي‌شود
به گزارش ايرنا از نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور، نشست كتاب‌خوانِ «سبك زندگي مجازي» با همكاري نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و مركز مطالعات فضاي مجازي وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، امروز سه‌شنبه ۱۰ بهمن ماه با حضور استادان و كارشناسان حوزه رسانه و فضاي مجازي برگزار مي‌شود.
در پي امضاي تفاهمنامه همكاري ميان نهاد كتابخانه ها و مركز مطالعات فضاي مجازي وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي مبني بر برگزاري ۱۰ نشست كتاب‌خوان با محوريت فضاي مجازي، اولين نشست كتاب‌خوان مشترك با موضوع «سبك زندگي مجازي» از ساعت ۱۰ تا ۱۲ امروز در سالن جلسات كانون انديشه جوان، وابسته به اين پژوهشگاه برگزار مي‌شود.
در اين نشست حسن نجفي‌سولاري، مشاور فضاي مجازي صدا و سيما و عضو كارگروه فناوري اطلاعات مجمع تشخيص مصلحت نظام به معرفي دو كتاب «خانواده مسلمان و فضاي مجازي» نوشته سعيدرضا عاملي از دفتر نشر فرهنگ اسلامي و «مهارت ارتباط با فضاي مجازي» نوشته بتول گرگين از موسسه چاپ و نشر بين‌الملل مي‌پردازد.
سيد بشير حسيني، مدير گروه علوم نوين رسانه دانشگاه صدا و سيما نيز ديگر ارائه دهنده نشست «سبك زندگي مجازي» خواهد بود كه طي آن اثر مشترك خود و حسين حق‌پناه را كه با عنوان «۱۵۰هشتك نهضت سواد رسانه‌اي» از انتشارات رواق انديشه روانه بازار كتاب شده است را به حاضران در اين نشست معرفي مي‌كند.
همچنين مهدي جمشيدي، عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به معرفي دو كتاب «فناوري اطلاعات و ارتباطات در تربيت و تعليم جهان» نوشته ويلم‌جي. پلگروم، نانسي لا، سوزان شهباز و ترجمه احمدرضا نصر، هدايت‌الله اعتمادي‌زاده از نشر آييژ و «زندگي دكمه بازگشت ندارد» نوشته فرشاد مهدي‌پور از انتشارات دفتر نشر معارف خواهد پرداخت.

** فروش بيش از دو ميليارد تومان كتاب در نمايشگاه كتاب هرمزگان
پانزدهمين دوره نمايشگاه كتاب استان هرمزگان با فروش دو ميليارد و ۱۴۰ ميليون تومان كتاب به كار خود پايان داد.
به گزارش ايرنا از موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران، سيصد و پنجاهمين نمايشگاه كتاب استاني و پانزدهمين نمايشگاه كتاب استان هرمزگان از اول تا هفتم بهمن‌ماه در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بندرعباس برگزار شد.
در مدت ۷ روز برگزاري نمايشگاه، ۴۰۰ هزار نفر از آن بازديد كردند.
رونمايي از كتاب‌هاي مولفان هرمزگان، برگزاري شب‌هاي فرهنگي شهرستان‌هاي استان، اجراي برنامه‌هاي فرهنگي ويژه براي كودكان از قبيل قصه‌گويي، كاردستي‌هاي خلاق، داستان و بازي، كودكان پويا، نشست كتاب‌خوان و كودكان، همايش ملي طنازان و رونمايي از كتاب طنز «راشد انصاري»، جشن امضاي كتاب، نمايشگاه آثار هنرهاي تجسمي، نمايشگاه آثار خوشنويسي، نمايش محصولات خوداشتغالي، نمايشگاه مد و لباس و ايستگاه نقاشي و سرگرمي كودكان و نوجوانان ازجمله برنامه‌هاي جنبي اين نمايشگاه بود.
فراهنگ**1880**1055
خبرنگار: پروين اروجي**انتشار: زينب كارگر