به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز شنبه در همایش تغذیه سالم با مشاركت زنان روستایی و عشایر افزود: بیماری های غیر واگیر در سال 1380 حدود 57.2 درصد علت مرگ و میر ایرانیان بود و 26.8 درصد ایرانیان بر اثر بیماری های واگیر جان می باختند این معادله اكنون با كنترل بیماری های واگیر تغییر كرده و اكنون حدود 76.4درصد ایرانیان بر اثر بیماری های غیر واگیر و 14.4درصد بر اثر بیماری های واگیر جان می بازند و بقیه نیز در تصادفات و حوادث جان خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: 10 عامل خطر برای بیماری های غیر واگیر وجود دارد كه اولین و مهمترین عامل تغذیه نامناسب است و فشار خون، چاقی، كم تحركی، استعمال دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، كلسترول خون، حوادث شغلی و اعتیاد عوامل بعدی بروز این بیماری ها هستند.
رئیسی گفت: ایرانیان حدود 3.5 برابر متوسط دنیا شكر و 2.5 برابر متوسط دنیا نمك مصرف می كنند و میزان چربی مصرفی ایرانیان نیز بسیار بالاست، كم تحركی نیز در ایران بسیار بالاست، 52درصد روستائیان و 58 درصد شهرنشینان كم تحرك هستند و هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش نمی كنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ناامنی غذایی به معنای مصرف كم كالری در ایران بالا نیست و حدود 4.5 درصد ایرانیان گرسنگی و فقر كالری دارند اما مهم سیری سلولی و دریافت كافی مواد ریزمغذی است. یك تحقیق كه حدود 29 هزار نمونه داشت، نشان داد كه 7300 نفر آنها دچار ناامنی تغذیه ای و گرسنگی سلولی بودند.
وی گفت: مهمترین راه كاهش بیماری های غیر واگیر و مرگ و میرهای آن، افزایش سواد سلامت مردم و بهبود تغذیه ایرانیان است و در این راه مهم، زنان كه فرماندهان تغذیه خانواده ها هستند، نقش اساسی را ایفا می كنند.
رئیسی افزود: باید به این سمت برویم كه میزان نمك و شكر محصولات غذایی و نوشیدنی ها كاهش یابد، از طریق افزایش مصرف میوه و سبزی و غنی سازی محصولات غذایی با ویتامین ها از جمله ویتامین D كه كمبود آن در بین ایرانیان بسیار بالاست یا غنی سازی غذاها با آهن و نیز كاهش سموم محصولات كشاورزی، سبد مصرف غذایی ایرانیان را سالم تر كنیم.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 **1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰
تهران - ایرنا - معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: حدود 90 درصد ایرانیان بیش از حد مجاز 5 گرم در روز نمك می خورند و حدود 28 درصد ایرانیان یا فشار خون بالا دارند یا در معرض ابتلا به این عارضه هستند.