۱۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۲۰
کد خبر: 82818326
T T
۰ نفر
90درصد مردم بیش از حد نمك می خورند/28درصد ایرانیان در معرض فشار خون بالا

تهران - ایرنا - معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: حدود 90 درصد ایرانیان بیش از حد مجاز 5 گرم در روز نمك می خورند و حدود 28 درصد ایرانیان یا فشار خون بالا دارند یا در معرض ابتلا به این عارضه هستند.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز شنبه در همایش تغذیه سالم با مشاركت زنان روستایی و عشایر افزود: بیماری های غیر واگیر در سال 1380 حدود 57.2 درصد علت مرگ و میر ایرانیان بود و 26.8 درصد ایرانیان بر اثر بیماری های واگیر جان می باختند این معادله اكنون با كنترل بیماری های واگیر تغییر كرده و اكنون حدود 76.4درصد ایرانیان بر اثر بیماری های غیر واگیر و 14.4درصد بر اثر بیماری های واگیر جان می بازند و بقیه نیز در تصادفات و حوادث جان خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: 10 عامل خطر برای بیماری های غیر واگیر وجود دارد كه اولین و مهمترین عامل تغذیه نامناسب است و فشار خون، چاقی، كم تحركی، استعمال دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، كلسترول خون، حوادث شغلی و اعتیاد عوامل بعدی بروز این بیماری ها هستند.
رئیسی گفت: ایرانیان حدود 3.5 برابر متوسط دنیا شكر و 2.5 برابر متوسط دنیا نمك مصرف می كنند و میزان چربی مصرفی ایرانیان نیز بسیار بالاست، كم تحركی نیز در ایران بسیار بالاست، 52درصد روستائیان و 58 درصد شهرنشینان كم تحرك هستند و هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش نمی كنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ناامنی غذایی به معنای مصرف كم كالری در ایران بالا نیست و حدود 4.5 درصد ایرانیان گرسنگی و فقر كالری دارند اما مهم سیری سلولی و دریافت كافی مواد ریزمغذی است. یك تحقیق كه حدود 29 هزار نمونه داشت، نشان داد كه 7300 نفر آنها دچار ناامنی تغذیه ای و گرسنگی سلولی بودند.
وی گفت: مهمترین راه كاهش بیماری های غیر واگیر و مرگ و میرهای آن، افزایش سواد سلامت مردم و بهبود تغذیه ایرانیان است و در این راه مهم، زنان كه فرماندهان تغذیه خانواده ها هستند، نقش اساسی را ایفا می كنند.
رئیسی افزود: باید به این سمت برویم كه میزان نمك و شكر محصولات غذایی و نوشیدنی ها كاهش یابد، از طریق افزایش مصرف میوه و سبزی و غنی سازی محصولات غذایی با ویتامین ها از جمله ویتامین D كه كمبود آن در بین ایرانیان بسیار بالاست یا غنی سازی غذاها با آهن و نیز كاهش سموم محصولات كشاورزی، سبد مصرف غذایی ایرانیان را سالم تر كنیم.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 **1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر