افشین رحیمی روز شنبه در نشست كمیته كارگری خراسان رضوی به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: این آموزشها بویژه برای طیف تحصیل كرده بانوان رویكرد و توجه این اداره كل به توانمندسازی زنان به عنوان نیمی از بدنه فعال جامعه است.
وی به توانمندسازی روستائیان، عشایر و حاشیه نشینان شهری نیز اشاره و بیان كرد: در مورد حاشیه شهرها بر اساس تفاهمنامه وزارت كشور و سازمان فنی و حرفه ای 120 هزار نفرساعت ساكنان این مناطق آموزش می بینند. اجرای این طرح به ویژه برای بانوان حاشیه شهرها و با هدف كمك به اقتصاد خانواده این افراد از بهمن جاری آغاز شده است.
مدیركل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی آموزش هدفمند را منجر به ایجاد اشتغال ذكر و بیان كرد: تفاهمنامه های مختلفی از جمله طرح تكاپو، تفاهمنامه در صنعت كفش و تفاهمنامه با خیریه های مشهد در حال اجرا هستند كه هدف آنها ایجاد اشتغال برای هزار زن سرپرست خانوار در این شهر است.
وی ادامه داد: تاكنون 60 نفر كه با همكاری خیریه ها معرفی شده اند در این دوره های آموزشی شركت كرده و پس از تكمیل آموزش نیز توسط مراكز خیریه مورد حمایت قرار می گیرند.
* آموزشهای مهارتی برای 105 هزار نفر
رحیمی همچنین گفت: امسال تاكنون 104 هزار و 937 نفر از آموزشهای مهارتی این اداره كل استفاده كرده اند كه شامل 10 هزار و 919 نفر در حوزه روستایی، چهار هزار و 106 نفر در حوزه دانشگاهی و 12 هزار و 327 نفر در حوزه اصناف است.
وی از برگزاری آموزشهای مهارتی در مراكز آموزشی نظامی برای سربازان نیز خبر و ادامه داد: تاكنون سه هزار نفر از سربازان در خراسان رضوی از این طرح بهره مند شده اند. تا پایان سال این رقم به پنج هزار نفر خواهد رسید.
* كارگران الگوی مسئولان دولتی در جنگ اقتصادی
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مسئولان دولتی باید از مقاومت كارگران در مواجهه با مشكلات و جنگ اقتصادی پیش روی جامعه الگو بگیرند زیرا با این روحیه است كه می توان بر مشكلات فائق آمد.
محمد سنجری افزود: در طول 40 سال گذشته كارگران ركن اصلی به ثمر نشاندن انقلاب اسلامی وموفقیتهایش بوده اند و امروز در جنگ اقتصادی اخیر مهمترین نقش را ایفا می كنند.
وی با گرامیداشت یاد وخاطره شهدای كارگری ادامه داد: در این جنگ اقتصادی دو گروه كارآفرینان و جامعه كارگری به عنوان سرداران و سربازان این جنگ ایفای نقش می كنند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: امیدواریم تا پایان اسفند امسال مجموعه پارك آبی بانوان كارگر در مشهد با بودجه 60 میلیارد ریال فعال شود تا بتوان تا حدی به جایگاه و سهم قابل توجه بانوان كارگر توجه كرد.
رئیس ستاد دهه فجر خراسان رضوی هم در این نشست گفت: یك میلیون و 200 هزار جمعیت جامعه كارگری استان آماری بالایی است و می تواند جایگاه و نقش بسیار موثری ایفا كند.
حجت الاسلام محمد سلطانی افزود: در آستانه 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی وحدت، امید و نشاط از اركان مهم فرهنگی و تبلیغاتی ستاد دهه فجر است.
* تاكید بر انعكاس دستاوردهای انقلاب اسلامی
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی همچنین گفت: پیشرفتها و دستاوردها را كمتر به جامعه منتقل كرده ایم. باید در این 40 سال حقایق و پیشرفتها را برای مردم بازگو می كردیم این در حالی است كه معمولا ضعفها بیشتر منعكس شده اند.
وی افزود: به دلیل برخی گرفتاریها و روزمرگی آمار موفقیتهای نظام جمهوری اسلامی را با رژیم طاغوت مقایسه نكرده و به مردم و نسل جدید منتقل نكرده ایم.
* تاكید بر نقش آفرینی تشكلهای كارگری
هادی ابوی رئیس كانون انجمنهای صنفی كارگران خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: طی 40 سال اخیر كارگران به رشد و بلوغ كافی رسیده اند و می توانند از طریق تشكلهای كارگری فعالیتهایشان را اداره كرده و حقوق خود را پیگیری نمایند.
رئیس كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار خراسان رضوی هم گفت: بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز كارگران ما برای بدست آوردن حداقلها از جمله حداقل حقوق و دستمزد و امنیت شغلی با مشكل روبرو هستند.
محمد الهی افزود: هم اكنون120 شورای اسلامی كار فعال در خراسان رضوی وجود دارند كه شاهد انحلال و كاهش تعداد آنها به دلیل تعطیلی، واگذاری و یا ورشكستگی واحدهای صنعتی و تولیدی هستیم .
وی ادامه داد: از طرفی تحمیل قراردادهای موقت یك، دو و سه ماهه امنیت شغلی و گفتار كارگران را به خطر انداخته و باعث شده نمانیدگان تشكلهای كارگری از قدرت مانور خوبی برخوردار نباشند.
رئیس كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار خراسان رضوی گفت: بر اساس قانون، كارخانه ها و واحدهای صنعتی با بیشتر از 35 كارگر مجاز به تشكیل شورای اسلامی كار بوده اما عمدتا كارخانه ها در برابر ایجاد اینگونه تشكلها مقاومت می كنند.
خبرنگار: ناصر اسدزاده هروی **انتشار: حسین كریم زاده
3221/1858
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۳
مشهد- ایرنا- مدیركل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی گفت: 47 درصد آموزشهای مهارتی فنی حرفه ای در این استان به منظور توانمندسازی زنان به این قشر از جامعه اختصاص یافته است.