حسن خلج طهراني روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: رايزني ها و گفت و گو هاي انجام شده با شركت هاي داخلي و خارجي نيز منجر به انعقاد چند قرارداد به ارزش يك هزار و 499 ميليون دلار شده است.
وي ادامه داد: در 15سال گذشته با جذب سه هزار و 366 ميليون دلار سرمايه گذاري، ده ها طرح بزرگ صنعتي به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: با جذب اين سرمايه گذاري ها با محوريت توليد فولاد، آلومينيوم، روي، قير، توليد آب آشاميدني و برق با تصفيه آب دريا در مجموع هم اكنون 13هزار نفر درصنايع مستقر اين منطقه شاغل هستند.
خلج تهراني افزود: موقعيت مناسب جغرافيايي و زيرساخت هاي ايجاد شده منجر به گرايش سرمايه گذاران داخلي و خارجي در اين محدوده از شهرستان بندرعباس شده است به طوري كه هم اكنون تعدادي طرح بزرگ اقتصادي با يك هزار و 421 ميليون دلار سرمايه گذاري درحال ساخت و نصب تجهيزات است.
اين مقام مسئول درسازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) يادآور شد: در اطلاعات منتشر شده ارزش صادرات صورت گرفته صنايع مستقر در منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس در سال 95 (با 22درصد افزايش نسبت به سال94) يك ميليارد دلار اعلام و پيش بيني شده اين رقم تا پايان امسال با افزايش چشم گيري مواجه شود.
مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس، ميزان توليدات صنايع فولادي مستقر در اين منطقه را درسال 95 رقمي معادل 4 ميليون و 275 هزار تن عنوان كرد و گفت: با بهره برداري از طرح هاي در حال احداث، اين ميزان به 7 ميليون و 500 هزار تن رسيده است.
خلج طهراني آمارهاي ارائه شده را نشان دهنده رشد همه جانبه توليد و صادرات و هم چنين آهنگ شتابان رو به پيشرفت صنايع مستقر دراين منطقه عنوان كرد و افزود: درخواست هاي جديد سرمايه گذاري براي توليد 11 ميليون تن فولاد در منطقه در دست بررسي و مذاكره است.
وي از ايجاد صنايع تكميلي زنجيره اي فولاد به عنوان يكي از سياست هاي اين منطقه نام برد و گفت: در اين زمينه نيز مرحله نخست گندله سازي مادكوش با ظرفيت 5 ميليون و 200 هزار تن به مرحله بهره برداري رسيده درحالي كه گندله سازي فولاد كاوه جنوب نيز با ظرفيت 5 ميليون تن درسال در دست انجام است و با بهره برداري از آن ها و هم چنين تكميل مرحله توسعه اي طرح ها، مجموع توليد گندله در ليت منطقه به 13 ميليون تن مي رسد.
وي از كمك به كاهش قيمت تمام شده كالاهاي صادراتي و حداكثر كردن سود صنايع مستقر در منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس به عنوان مهم ترين اهداف پيش روي مديريت اين منطقه نام برد و گفت: نوسازي و بازسازي برخي زيرساخت ها ازجمله واگن برگردان و خطوط ريلي و هم چنين افزايش 2 برابري ظرفيت اسكله هاي اختصاصي تخليه و بارگيري مواد فله معدني (به 12ميليون تن در سال) و سرعت دادن به ايجاد حفاظ گمركي مرحله هاي توسعه اي در اين راستا انجام شده است.
فولاد، آلومينيوم، روي و قير از مهم ترين توليد صنايع مستقر در منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس و همچنين صادرات آنها به خارج از كشور محسوب مي شود.
هم چنين توليد آهك كلسينه شركت سنگ و فولاد هرمزگان با ظرفيت 70 هزار تن در حال تست و راه اندازي است و عمليات احداث طرح توليد جرم هاي نسوز شركت نسوز توكا با ظرفيت 35 هزار تن به مرحله پاياني نزديك مي شود.
در اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت از سواحل هرمزگان و به خصوص منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس به عنوان منطقه اي فوق العاده براي سرمايه گذاري در زمينه صنايع انرژي بر و حمل و نقل و ترانزيت ياد شده است.
در اين اطلاعات دسترسي به راه هاي بين المللي چهارگانه با محوريت آب هاي آزاد و راه آهن بين المللي، مجاورت با پالايشگاه بزرگ ميعانات گازي ستاره خليج فارس، پالايشگاه نفت بندرعباس، مجتمع بندري شهيد رجايي، 2 نيروگاه بزرگ برق، چند واحد آب شيرين كن، اسكله اختصاصي مجهز به 32كيلومتر نوار نقاله (رفت و برگشت) و سامانه خودكار (مكانيزه) تخليه واگن بعنوان بخشي از ويژگي هاي منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس ذكرشده است.
اين در حالي است كه اسكله اختصاصي تخليه و بارگيري مواد نفتي، امضاي قرارداد 5 ساله براي صادرات فرآورده هاي پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس، آماده سازي سايت توسعه، استانداردسازي الگوهاي زيست محيطي و تمديد گواهينامه هاي ايزو از موسسه هاي بين المللي معتبر بعنوان بخشي ديگر از ويژگي هاي اين منطقه معرفي شده است.
منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس در 13كيلومتري غرب شهر بندرعباس در سواحل تنگه هرمز قرار دارد.
6149/ 7408
خبرنگار: رضا گيلاني ** انتشار : محمد جهانگيريان
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲
بندرعباس - ايرنا - مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس گفت: با آغازعمليات اجراي طرح هاي توسعه اي شركت هاي مستقر دراين منطقه، 2 هزار و 222 ميليون دلار سرمايه گذاري جديد در حال جذب است كه با بهره برداري كامل از آن ها 3هزار نفر نيز جذب كار مي شوند.