به گزارش روز شنبه ايرنا و به نقل از روزنامه هاي تركيه از جمله يني آكيت و حريت، گروه تروريستي داعش بسياري از منابع نفت و گاز سوريه از جمله در منطقه ديرالزور، حسكه، رقه و هوموس را در اختيار داشت ولي از سپتامبر سال گذشته ميلادي(شهريورماه 1396) نيروهاي پ.ك.ك و پ.ي.د با پشتيباني هوايي آمريكا، كنترل منابع نفتي رقه، حسكه و 11 ميدان نفتي در شرق ديرالزور را به دست گرفتند.
بنا بر اعلام اين رسانه ها، نيروهاي پ.ك.ك و پ.ي.د اواخر سپتامبر سال گذشته ميلادي كنترل بزرگترين تاسيسات گازي در شمال ديرالزور و اواخر ماه اكتبر 2017 نيز كنترل ميدان نفتي بزرگ 'العمر' را به دست گرفتند.
روزنامه هاي تركيه مدعي شدند كه ميادين نفتي آترا، جارنوف، شحيطات، آزراك، وارد، كواري، كاهار و گالبان در شرق ديرالزور، بيش از يك سوم منابع انرژي سوريه را در خود جاي داده اند.
به نوشته اين رسانه ها، بر اساس اطلاعات دريافتي از منابع موثق محلي، بعضي از چاه هاي نفتي در منطقه حسكه به طور مشترك بين دولت بشار اسد و نيروهاي پ.ك.ك مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
وبسايت خبر.7 نيز در خصوص منابع انرژي پ.ك.ك در سوريه نوشت: نيروهاي پ.ك.ك و پ.ي.د با حمايت آمريكايي ها اواخر سال 2015 تا اواسط سال 2017 سه سد بزرگ آبي سوريه را به كنترل خود گرفتند.
به نوشته اين رسانه، سدهاي مشرف به رودخانه فرات، تشرين در شرق حلب، باس و تابكا در غرب رقه بيشترين نياز به آب و برق سوريه را تامين مي كنند و بر اساس اخبار دريافتي، نيروهاي پ.ك.ك بيش از 30 هزار كيلومتر مربع و به عبارتي 60 درصد اراضي كشاورزي سوريه را در اختيار دارند.
رسانه هاي تركيه منابع انرژي تحت كنترل دولت اسد را بسيار كمتر از منابع تحت اشغال پ.ك.ك تخمين زدند به طوري كه مدعي شدند دولت سوريه فقط ميدان نفتي شار در هوموس و تاسيسات گازي جاهار را در هوموس به طور كامل در اختيار دارد و نيروهاي پ.ك.ك بيش از 70 درصد منابع انرزي سوريه را با حمايت آمريكايي در اختيار دارند.
به گزارش ايرنا، روزنامه يني شفق نيز در گزارش دسامبر سال 2017 خود مدعي شد: آمريكايي ها خروج امن عناصر داعش از رقه را منوط به واگذاري منابع نفتي جفرا در منطقه ديرالزور به نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتيك سوريه(پ.ي.د) كرده اند.
به نوشته اين رسانه، گروه تروريستي داعش در توافقي پشت پرده با آمريكا متعهد شده بود كه در مقابل خروج امن يكهزار و 300 تروريست داعشي از شهر رقه، كنترل منابع نفتي جفرا در منطقه ديرالزور را به نيروهاي پ.ك.ك و پ.ي.د واگذار كند.
به نوشته اين رسانه، مذاكرات نيروهاي آمريكايي با گروه تروريستي داعش بر عهده برت مك گورك نماينده ويژه آمريكا در مبارزه با داعش بود كه با اين گروه تروريستي در شهرهاي رقه، ديرالزور، موصل و تلعفر 6 توافقنامه امضا كرد.
يني شفق در گزارش سال گذشته ميلادي خود نوشت: در متن اين توافقنامه ها نام طرفين مذاكره به صورت 'حكومت داعش' و 'نيروهاي دموكراتيك سوريه (س.د.گ)' درج شده است و مفادي از جمله عدم ممانعت نيروهاي كُرد سوري از پيوستن بعضي داوطلبان خارجي به گروه داعش، تغيير در مفاد قرارداد از طريق مذاكره طرفين و همكاري مشترك نظامي ميان طرفين در اين توافقنامه ها آمده است.
روزنامه استار در گزارشي به تاريخ دسامبر سال گذشته ميلادي اعلام كرد كه آمريكا و نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك)، سود روزانه 10 ميليون دلاري قاچاق نفت از منطقه حسكه ـ رميلان سوريه به عين زاله عراق را ميان خود تقسيم مي كنند.
استار نوشت: نيروهاي آمريكايي با همكاري نيروهاي پ.ك.ك، روزانه حداقل 17 هزار بشكه نفت را با ايجاد خط لوله قاچاق از منطقه حسكه ـ رميلان سوريه به شهر عين زاله عراق منتقل كرده و سود روزانه 10 ميليون دلاري حاصل از اين انتقال قاچاقي را ميان خود تقسيم مي كنند.
به نوشته اين رسانه، آمريكا به بهانه برقراري امنيت در كوباني وارد سوريه شد و با انتخاب رميلان به عنوان اولين پايگاه خود، انتقال محموله هاي قاچاق نفت از منطقه را از تاريخ نوامبر 2014 آغاز كرد.
مقام هاي آنكارا مدعي هستند كه حزب اتحاد دموكراتيك سوريه(پ.ي.د) شاخه سوري حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) محسوب شده و تحت نظر اين تشكيلات تروريستي فعاليت مي كند.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخري
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱
آنكاراـ ايرناـ رسانه هاي تركيه در گزارشي مدعي شدند كه بيش از 70 درصد منابع انرژي سوريه در كنترل نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتيك سوريه (پ.ي.د) قرار دارد.