رأی الیوم نوشت : ما هم اکنون شاهد تهاجم با شاخه ها و طرف های متعدد علیه نفت سوریه در شرق فرات هستیم انگار که در این سرزمین عرب مسلمان ملت و دولتی یافت نمی شود. سرزمینی که بار سنگین جنگ هشت ساله را به دوش می کشد که در آن کشورهای خرد و کلان و منطقه ای و بین المللی مشارکت داشتند.
بر اساس این گزارش تهاجم صورت گرفته علیه نفت و گاز سوریه را می توان در موارد ذیل خلاصه کرد:
نخست : رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه که برای حمایت از سهمیه کشورش از گاز دریای مدیترانه در حال مبارزه است و به خاطر آن حاضر است وارد یک جنگ منطقه ای شود، در یک گفت وگوی تلویزیونی پخش شده در دو روز پیش فاش کرد که به باراک اوباما و دونالد ترامپ رؤسای جمهور آمریکا پیشنهاد داده تا با استفاده از درآمد حاصل از نفت سوریه منطقه امن بی طرف در شمال سوریه ایجاد کرده و در آن آوارگان سوری اسکان داده شوند اما هر دو رییس جمهوری آمریکا این پیشنهاد وی را رد کردند بدون آنکه دلایل مخالفت اوباما و ترامپ را ذکر کند.
دوم : یک شرکت اسراییلی فاش کرد که در نظر دارد برای بهره برداری از میدان های نفت و گاز رهسپار شرق دیرالزور شود تا با حمایت آمریکا و استفاده از درآمد حاصل از آن قلمرو جداگانه کردها در شمال سوریه شکل بگیرد.
سوم : شرکت سعودی آرامکو اعلام کرد که یک گروه فنی مهندسی را به میدان نفتی « العمر» سوریه اعزام کرده است تا به منظور بهره برداری از چاه های نفت و گاز و محافظت و نگه داری و آغاز صادرات با نیروهای اشغالگر آمریکایی قرارداد سرمایه گذاری امضا کند.
چهارم : کارشناسان نفت و گاز مصری با استفاده از بالگردهای آمریکا وارد شرق دیرالزور شدند تا در فرآیند غارت و چپاول نفت سوریه مشارکت داشته باشند . بعید به نظر می رسد این کارشناسان بدون موافقت مقامات رسمی مصر چنین اقدامی انجام داده باشند.
پنجم : رییس جمهوری دونالد ترامپ بر سلطه نیروهای کشورش بر میدان های نفتی سوریه تاکید کرده و گفت که واشنگتن با استفاده از درآمد حاصل از آنها هر کاری دوست داشته باشد، انجام خواهد داد و به عنوان مثال بخشی از آن را به تشکیلات خودگردان کردها و نیروهای شان اختصاص خواهد داد گویا که نفت و گاز سوریه به کاخ سفید و نیروهای اشغالگر آمریکایی تعلق دارد.
رأی الیوم در ادامه از رییس جمهوری اردوغان این سوال را پرسید که « آیا او قبول می کند آمریکا یا روسیه بر بخشی از گاز آینده کشورش تسلط یافته و به واسطه آن هزینه جنبش های جدایی طلب کرد را تامین کنند و آیا این اقدام نقض تمامیت ارضی ترکیه به شمار نمی رود؟ »
این روزنامه فرامنطقه ای همچنین همین سوال را در مورد عربستان مطرح کرد که « آیا پادشاه این کشور قبول می کند ، ایران بر شرکت نفت و چاه های نفتی سعودی مستولی شده و با استفاده از درآمد حاصل از آن هزینه مخالفانش در سراسر جهان را تامین کند ؟ »
رأی الیوم افزود: اگر پاسخ این دو کشور منفی باشد که حتما منفی است پس چرا دولت های سعودیه و ترکیه با ثروت نفت سوریه به گونه ای برخورد می کنند که انگار زمین مشاع بدون صاحب است ؟
عربستان بر اساس کدام قانون و اخلاق کارشناسان نفت شرکت آرامکو را به شمال سوریه اعزام کرده است و یا چرا باید نفت به سرقت رفته سوریه با عبور از سرزمین ترکیه به دست مشتریانش در خارج برسد؟۴۸۷
نظر شما