رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سردشت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در بخش های موسیقی 'بیت'، 'حیران' و 'مقام' به ترتیب محمدامین رسولی از سردشت، ابوبكر آذرو از پیرانشهر و حسین ولی نژاد از شیروان رتبه های ممتاز را به خود اختصاص دادند.
كاوه حیاك اعلام كرد: در 'سازهای بادی' بابك قلی زاده از مرودشت، 'سازهای زهی' نیما پرتونیا از سنندج، 'سازهای كوپه ای' مختار زند سلیمی از سنندج و همچنین در 'دو نوازی' مژگان میرسیدی و مژده میرسیدی از بوكان حائز رتبه های ممتاز شدند.
وی افزود: در بخش 'گروه نوازی' نیز گروه دنیز به سرپرستی بهمن صبوری از بناب، گروه كردكوب به سرپرستی رضا صلواتی از سقز، گروه دالاهو به سرپرستی هوشنگ امیریان از سرپل ذهاب به ترتیب رتبه های اول تا سوم را در این بخش به دست آوردند.
حیاك ادامه داد: در بخش تجلیل از پیشكسوتان هم از رضا محمدی و رضا راشد از خراسان شمالی، احمد سركوهی از خراسان رضوی، نبات علی علیزاده از ارومیه، رسول احمدی از مهاباد، خضر قادری، محمدامین یوسفی آذر و احمد منده از سردشت و رضا الله داد از اصفهان قدردانی شد.
وی اضافه كرد: در این جشنواره همچنین از حسن مستجابی فرد از میرآباد سردشت در بخش آواز و مقام به عنوان پدیده جشنواره تجلیل شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سردشت از رونمایی تندیس استاد بلامنازع 'بیت و حیران' كشور در این جشنواره خبر داد و گفت: در این جشنواره از تندیس استاد 'خضر قادری گرماوی' مشهور به خله درزی اهل سردشت كه توسط هیمن یوسفی هنرمند اهل ربط ساخته شده بود با حضور امام جمعه و معاون فرماندار پرده برداشته شد.
وی گفت: برای اولین بار برنامه نویس و فعال رسانه ای سردشتی، 11 مجموعه از آثار استاد “خله درزی” هنرمند سرشناس و شاخص “بیت و حیران” كشور را در قالب 90 فایل صوتی و 40 فایل ویدیویی گردآوری كرده كه به نشانی www.kheladarzi.ir قابل استفاده است.
وی گفت: این جشنواره با هدف تقویت و گسترش فرهنگ غنی موسیقی بومی و فولكلور نواحی مختلف ایران اسلامی، شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان موسیقی بومی و محلی، ایجاد فضای رقابتی سالم و تزریق شور و نشاط و تولید آثار فاخر و توجه به ارتقای سطح هنر و موسیقی محلی و جلوگیری از فراموشی و نابودی هنرهای اصیل ملی برنامه ریزی شده است.
كاوه حیاك ادامه داد: بخش مسابقه این جشنواره شامل تك خوانی (مقام، بیت، لاوك، حیران، هوره، بند، عاشیقی، آواهای محلی) و تك نوازی سازهای اصیل (زهی، بادی و كوبه ای نظیر نرمه نای، دف، شمشال، تنبك، دوزله، قوپوز، بالابان، نقاره، كمانچه، سرنا، تنبور، دیوان، دوتار و چگور) بر اساس سنت موسیقیایی هر منطقه بوده است.
وی عنوان كرد: بخش گروه نوازی نیز برای اجرای عمومی گروه های موسیقی به منظور اجرای نواهای سنتی، محلی و آیینی در مدت برگزاری این جشنواره پیش بینی شده بود.
به گزارش ایرنا، در مجموع هنرمندانی از 27 استان كشور 206 اثر را به دبیرخانه جشنواره كشوری فولكلور بیت و حیران ارسال كرده بودند كه از این تعداد 150 كار فردی و 56 كارگروهی بود و در نهایت از بین شركت كنندگان تعداد 40 كار انفرادی و 11 كار گروهی به بخش نهایی جشنواره راه یافتند.
سردشت با 120 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است.
7562/3093/3072
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۴
مهاباد- ایرنا - نهمین جشنواره موسیقی 'بیت و حیران' با شركت هنرمندانی از 27 استان كشور در شهرستان سردشت از توابع آذربایجان غربی برگزار شد و با معرفی نفرات برتر به كار خود پایان داد.