مهاباد- ايرنا- پل تاتاوي يا ميرزا رسول مياندوآب به عنوان يكي از آثار تاريخي برجسته و زيباي جنوب آذربايجان غربي، همچون سال هاي گذشته در كانون توجه مسافران نوروزي قرار دارد.

به گزارش ايرنا اين پل تاريخي در ۲۹ تير ۱۳۷۷ شمسي با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۸ به‌ عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده و در مناسبت هاي مختلف سال به ويژه ايام نوروز ميزبان جمع قابل توجهي از گردشگران است.
اين اثر در غرب شهرستان مياندوآب و در سه كيلومتري جاده مياندوآب به مهاباد، بر روي رودخانه سيمينه ‌رود (تاتائو) ساخته شده است و گردشگران را به تاريخ كهن اين منطقه سوق مي دهد.
به گفته رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان مياندوآب اين پل پنج دهنه در دوره صفويه احداث و قوس هاي جناغي آن با آجر و ملات ساروج ساخته شده است.
فاطمه عليزاده با اشاره به اينكه پايه‌ هاي پل از قلوه سنگ و سنگ‌هاي تراشيده سفيد آهكي بنا شده است، اظهار كرد: معماران قبل از آغاز به‌ ساخت پايه‌هاي پل، بستر و شالوده مناسبي براي اين پل فراهم‌ كرده‌ و بستر رودخانه را با قطعات بزرگ سنگ، سنگ فرش‌ كرده‌اند.
كارشناس باستان شناسي اداره ميراث فرهنگي شهرستان مياندوآب نيز گفت: پايه هاي اين پل از سنگ تراشيده شده تيشه اي از جنس تراورتن است و در زير آن براي جلوگيري از ضربه ها و شدت آب از موج شكن استفاده شده و طاق هاي پل نيز به صورت دو پوشه و قوسي است.
ظفر مصطفي زاده اظهار كرد: برخي در خصوص زمان ساخت و قدمت اين پل اعتقاد دارند كه با هفت دهانه و 200 سال قدمت در دوران قاجاريه ساخته شده اما بعد از تحقيقات مشخص شد كه قدمت اين پل به دوران صفويه مي رسد و 'ميرزا رسول' تنها اين پل را در دوره قاجاريه مرمت كرده است.
وي افزود: علاوه بر پل ميرزا رسول، مسجد تاريخي طاق، سد نوروزلو، خانه اربابي روستاي گويجه‌لو مربوط به دوره قاجاريه، تپه باستاني اسلام تپه، غار آبي جبيكلو، حمام شهر باروق و حمام گرم طبيعي روستاي حيدر باغي، داش باغچا در روستاي قطار در بخش باروق، سواحل زرينه رود و طبيعت دهستان اجيرلي از ديگر آثار تاريخي و گردشگري اين شهرستان است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان مياندوآب همچنين در ادامه در خصوص ميزان آمادگي اين شهرستان براي استقبال از مسافران نوروزي به ايرنا گفت: تعداد چهار مركز اقامتي شامل هتل، مهمانپذير و چهار مركز اسكان فرهنگيان براي اسكان فرهنگيان و مسافران نوروزي آماده سازي شده و تعدادي از مساجد، داروخانه ها، دفاتر خدمات مسافرتي و همچنين مراكز عمده اي كه در موضوع خدمات رساني به مسافران دخيل است، آماده شده است.
عليزاده افزود: بازرسي ها توسط اعضاي كار گروه سفرهاي نوروزي شهرستان از وضع مراكز خدمات رسان به منظور ارتقا سطح خدمات اين مراكز قبل از عيد نوروز و در طول ايام نوروز صورت مي گيرد.
وي بيان كرد: برنامه هاي شاد فرهنگي با رويكرد آئين سنتي و محلي براي مسافران در طول ايام نوروز توسط كار گروه خدمات ستاد سفر تدارك ديده شده است .
وي همچنين از برپايي نمايشگاه صنايع دستي و سوغات شهرستان در طول ايام نوروز خبر داد و گفت: اماكن ديدني شهرستان شامل موزه باستان شناسي داخل شهر، مسجد تاريخي طاق، پل تاريخي تاتائو كورپيسي و پارك هاي آتا و آنا در شهر براي بازيد مسافران نوروزي آماده است.
معاون استاندار و فرماندار شهرستان ويژه مياندوآب هم به خبرنگار ايرنا گفت: اين شهرستان سرسبز و خوش آب و هوا خود را براي استقبال شايسته از ميهمانان و مسافران نوروزي آماده كرده است.
ناصر اميري افزود: با فرا رسيدن سال جديد و با هدف خدمت رساني مطلوب به ميهمانان نوروزي جلسه هماهنگي ستاد اجرائي خدمات سفر اين شهرستان همگام با ساير شهرستان هاي آذربايجان غربي در چند مرحله برگزار شده است.
وي با بيان اينكه همه تدابير لازم براي پذيرائي از مسافران و گردشگران پيش بيني شده است، گفت: براي اسكان مسافران چند مركز اسكان با امكانات كامل رفاهي براي ميهمانان نوروزي در اين شهرستان در نظر گرفته شده است.
اميري اضافه كرد: بروشور اماكن و جاذبه هاي طبيعي و گردشگري شهرستان تهيه شده و علاوه بر اين پايانه هاي مسافربري، غذاخوري ها و مهمانپذيرها نيز آماده ارائه خدمات لازم به مسافران است.
اميري بيان كرد: همه نهادهاي خدمات رسان اين شهرستان از قبيل مراكز بهداشتي، تعزيرات حكومتي، صنعت معدن و تجارت، ميراث فرهنگي، راه و شهرسازي، هلال احمر و نيروهاي انتظامي از آمادگي كامل براي ارائه خدمات به مسافران در ايام نوروز برخوردار است.
به گزارش ايرنا، مياندوآب به عنوان سومين شهرستان بزرگ و پرجمعيت آذربايجان غربي در منطقه واسط بين سه استان آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و كردستان واقع شده است.
طبق بررسي هاي باستان شناسي و بر اساس آثار موجود مانند تپه ' قره‌قوزولو '، قدمت اين شهرستان از هشتصد تا چهار هزار و يكصد سال قبل از ميلاد است.
9871/3093 /3072