شهركرد-ایرنا- مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان كوهرنگ از گلدهی زودتر از موعد دشت لاله های واژگون این شهرستان به دلیل كاهش بارندگی ها خبر داد و گفت: این دشت یك ماه زودتر به گل نشست.

لطفعلی چراغپور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: گلدهی این دشت در آغاز فروردین ماه در طول 20سال گذشته بی سابقه بوده است.
وی، كمبود بارش، گرم شدن هوا و تغییر شرایط اقلیمی را از دلایل گلدهی زودهنگام دشت لاله های واژگون عنوان كرد.
چراغپور درباره اقدامات و راهكارهای لازم برای كاهش آسیب ناشی از گلدهی زودهنگام این گونه گیاهی اظهار كرد: در این منطقه امكان آبیاری وجود ندارد و تنها اقدام موثر برای جلوگیری از گلدهی زودتر از موعد، بارندگی است كه خارج از كنترل عوامل انسانی است.
وی تاكید كرد: البته به منظور حراست از این دشت و جلوگیری از بوته و ریشه كنی گونه های آن توسط گردشگران و دامداران عشایری از آغاز تعطیلات نوروزی 2تیم حفاظتی منابع طبیعی متشكل از حدود 12نفر تا 20 اردیبهشت ماه در این منطقه مستقر هستند.
چراغپور زمان گلدهی لاله های واژگون در شرایط اقلیمی كنونی را تا 2 هفته عنوان كرد و افزود: نوروز امسال حدود پنج هزار خودرو برای دیدار از این دشت وارد این منطقه شده اند كه حدود 30درصد آنان گردشگران خارج از استان بوده اند.
به گزارش ایرنا، از یك میلیون و 400هزار هكتار سطح جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری ، حدود 59 هزار هكتار جنگل و 270 هزار هكتار مرتع در شهرستان كوهرنگ قرار گرفته است.
شهرستان در 90 كیلومتری مركز استان واقع شده است و دشت لاله های واژگون آن حدود سه هزار هكتار وسعت دارد كه 250 هكتار آن محل رویش گل های لاله است.
لاله های واژگون از خانواده سُوسنیان با اسم علمی'Fritillaria imperialis' است و نوع 'ایمپسریال فرتیال' آن در بیشتر جهان وجود دارد اما گونه 'پرسیكال ' آن مختص ایران بویژه منطقه چهارمحال و بختیاری است.
8125/2097