به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از آسوشیتدپرس، محققان به طور خاص نحوه پیامرسانی نورونها به یكدیگر و انتقال پیامها از طریق سیناپسها را در مغز هشت موش زنده بررسی كردند و توانستند شیوه ارتباط فیزیكی سیناپسها و آستروسیتها و تاثیر این ارتباط را بر اختلالاتی مانند هانتینگتون و آلزایمر مطالعه كنند.
محققان بهمنظور بزرگنمایی سلولهای مغزی و مشاهده آنچه با استفاده از روشهای قبلی قابل مشاهده نبود، در این فرآیند جدید رنگهای مختلف را از یك لنز عبور دادند. این ابزار جدید امكان تجربیاتی را فراهم میكند كه محققان از سالها قبل به دنبال آن بودهاند. برای مثال اكنون میتوان نحوه تاثیرگذاری آسیبهای مغزی بر تعامل آستروسیتها و نورونها را به صورت زنده مطالعه كرد.
متخصصان در این تحقیقات دریافتند آستروسیتها نقش مهمی در عملكرد مغز برعهده دارند و اختلالات عصبی را نیز تحت تاثیر قرار میدهند. اما هنوز نحوه انجام این امور توسط آستروسیتها مشخص نشده است.
نتایج این تحقیقات راهگشای درمان اختلالات عصبی از جمله بیماری آلزایمر، هانتینگتون و لوگهریك است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Neuron منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸
تهران-ایرنا- محققان دانشگاه یو. سی. ال. ای آمریكا با استفاده از یك فرآیند توانستند نقطه ارتباط سیناپسها و نوعی از سلولهای مغزی موسوم به آستروسیت را در مغز موش به صورت زنده مشاهده كنند. این سلولها مانع بروز اختلالات عصبی از جمله بیماری آلزایمر، هانتینگتون و لوگهریك میشوند.