به گزارش ایرنا، هرچند طی سال های اخیر و به مناسبت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی اقداماتی در راستای توسعه هتلداری در آذربایجان شرقی و به ویژه در تبریز با همكاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و شهرداری تبریز انجام شده و مراحل صدور مجوزهای مربوطه تسهیل شده است، اما این گام ها برای پذیرائی و میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی به هیچ عنوان مطلوب و كافی نیست.
آذربایجان شرقی با داشتن 21 شهرستان و سه هزار روستا كه هر كدام دارای مزیت ها و قابلیت های خاص گردشگری در زمینه های مختلف بوده و می توانند برای گردشگران داخلی و خارجی جذابیت هایی را برای اقامت داشته باشند، تنها 130 هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر با ظرفیت حدود هشت هزار تخت دارد كه این آمار و ارقام برای استانی كه جزو 5 استان برتر ایران به لحاظ جاذبه های گردشگرپذیری است، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
با وجود اینكه در تعطیلات نوروزی امسال اقداماتی از سوی نهادهای مربوطه برای جذب و جلب گردشگران داخلی در حوزه هتل داری و ارتقای خدمات سفر در آذربایجان شرقی و تبریز به انجام رسید، اما این تلاش های نرم افزاری بدون پیش نیازهای سخت افزاری و اجرای پروژه های عمرانی در ساخت هتل نتیجه ای مثبت و كافی نخواهد داشت.
به گفته كارشناسان و صاحب نظران، بحث هتل داری و نحوه ارایه خدمات در مراكز اقامتی جزو عناصر محوری در جذب گردشگر می باشد و كشورهای مطرح در این حوزه پیش از هر اقدامی، ابتدا نسبت به ساخت و تجهیز مناسب و مورد دلخواه هتل ها برای گردشگران وارد عمل شده و سپس مباحثی همچون تبلیغات و معرفی مزیت های گردشگری هر منطقه را مورد توجه قرار داده اند.
استاندار آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایرنا با تاكید بر اینكه مدیریت استان با جدیت وارد عرصه هتل سازی شده است، ورود به عرصه ساخت و ساز اقامتگاه های مناسب برای گردشگران را جزو ملزومات رویداد بزرگ تبریز 2018 دانست.
مجید خدابخش افزود: هتل سازی و هتل داری، تورگردانی، رستوران داری و راهنمای گردشگری جزو مهارت های حرفه ای حوزه گردشگری است كه باید با توجه به تبریز ۲۰۱۸ در این موضوع به صورت جدی ورود پیدا كنیم.
وی اظهار كرد: آذربایجان شرقی به دلیل برخورداری از آثار و ابنیه های تاریخی و مراكز متعدد گردشگری لازم است متناسب با چنین پتانسیلی از هتل ها و مراكز اقامتی استاندارد و مناسبی نیز برخوردار باشد كه اقداماتی در این راستا در حال انجام است كه نتایج آن بدون تردید در سال های آینده ملموس تر خواهد شد.
خدابخش با اشاره به شرایط اقتصادی كشور و نیاز مبرم به اشتغال زائی، صنعت گردشگری را از جمله عرصه های بسیار مناسب و مهیا برای رفع بیكاری و اشتغالزائی دانست كه می تواند رفاه، آسایش و درآمد سرانه مردم كشور، استان و تبریز را به صورت قابل ملاحظه ای ارتقا دهد.
وی ادامه داد: تاكنون در حوزه ساخت و ساز هتل در آذربایجان شرقی و به خصوص شهر تبریز با جمعیت دو میلیون نفری و دارای ارزش های گردشگرپذیر، آن گونه كه باید اقدام نشده و لازم است انقلابی اساسی در این رابطه برای سال های آینده اتفاق افتد.
خدابخش، پرداخت ویژه به موضوع بوم گردی را یكی از برنامه های اولویت دار بخش گردشگری آذربایجان شرقی بیان و اظهار كرد: در این راستا به شدت نیازمند حضور بخش خصوصی برای ساخت و تجهیز خانه ها و اماكن روستائی و عشایری و تبدیل آنها به اقامتگاه ها هستیم.
وی تشریح كرد: در این زمینه تعداد 16 منطقه بوم گردی در استان تعریف و مجوزهای لازم برای فعال سازی آنها صادر شده است كه تلاش داریم این تعداد را در ماه های آینده افزایش دهیم.
یكی از نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی نیز كمبود هتل و مراكز اقامتی استاندارد در استان و تبریز را مورد اشاره قرار داد و با تاكید بر اینكه باید بخش خصوصی در این زمینه وارد عرصه شده و كارها را پیش ببرد، گفت: دولت و نهادهای مسئول در حوزه گردشگری نیز باید همراه و همیار سرمایه گذاران بخش خصوصی باشد.
شهاب الدین بی مقدارافزود: مردم را باید در اجرایی شدن برنامههای رویداد تبریز 2018 مشاركت داد و از ظرفیتهای مردمی و مشاركت عمومی استفاده كرد كه بحث هتل سازی از جمله این برنامه ها است و استان به شدت نیازمند تغییر و تحول اساسی در این حوزه می باشد.
وی رویداد تبریز2018 را فرصت بی نظیر با توجه به ظرفیتهای تاریخی و جاذبههای گردشگری آذربایجان شرقی جهت توسعه حوزه های گوناگون گردشگری از جمله هتل سازی بیان كرد كه باید بتوان از این فرصت به بهترین شكل استفاده نمود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما ظرفیت بسیار بزرگی به نام روستای صخره ای و منحصر به فرد 'كندوان' داریم كه می تواند با طراحی ساخت هتل های زیرزمینی بهعنوان یك الگو در سایر استانها نیز مطرح شود.
بی مقدار اضافه كرد: یكی از جدیدترین طراحیهای هتل در آذربایجان شرقی ساخت هتلهای زیرزمینی است كه امیدوارم با همكاری و مساعدت مسئولان استانی و ملی این طرح اجرایی شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز به ایرنا، گفت: این مجموعه با تمام توان و همت خود برای توسعه و رونق هتل سازی وارد عمل شده است و آماده استقبال از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای ساخت هتل در اقصی نقاط استان می باشد.
مرتضی آبدار با اشاره به هماهنگی های مناسب میراث فرهنگی استان با سایر نهادها و ارگان های مسئول از جمله استانداری، فرمانداری های 21 گانه و شهرداری های استان، اظهار كرد: تمامی مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری در حوزه هتل سازی و ایجاد مراكز اقامتی در سریع ترین زمان ممكن قابل ارایه است.
وی رویداد تبریز 2018 را فرصت و انگیزه ای مناسب برای توسعه صنعت گردشگری با محوریت ساخت و ساز هتل ها بیان كرد و با اشاره به تعریف پنج محور گردشگری استان در رابطه با تبریز 2018، افزود: محور اول مربوط به تبریز- مرند – جلفا، محور دوم تبریز- اهر- كلیبر، محور سوم تبریز- اسكو- آذرشهر- مراغه، محور چهارم تبریز- بستان آباد – مراغه- بناب- عجب شیر و محور پنجم تبریز- بستان آباد - سراب است كه نقاط ضعف و زیرساختهای لازم برای هر كدام از محورها شناسایی شده است.
آبدار گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده و هماهنگی با معاونت سرمایه گذاری و تامین منابع اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، شهرها و مراكز گردشگری دارای قابلیت احداث هتل و اقامتگاه های مختلف احصا شده است و هم اكنون در برخی از شهرها و روستاها عملیات اجرایی این طرح ها شروع شده و با شتاب مناسبی در دست اجرا است.
معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این زمینه به ایرنا، گفت: هم اكنون تعداد 27 هتل و مركز اقامتی در شهرهای مختلف استان در دست ساخت است كه به طور میانگین تمامی این پروژه ها پیشرفت فیزیكی 60 درصد دارند.
احمد حمزه زاده با بیان اینكه از مجموع هتل های در دست ساخت استان تعداد هفت هتل تا پایان سالجاری آماده بهره برداری می شود، از صدور تعداد 24 موافقت نامه برای ساخت هتل و اقامتگاه در آذربایجان شرقی خبر داد.
وی ادامه داد: از مجموع هتل های در دست ساخت، تعداد 9 هتل شامل چهار هتل 5 ستاره، دو هتل 4 ستاره و سه هتل 3 ستاره در شهر تبریز، یك هتل 5 ستاره، دو هتل 4 ستاره و سه هتل 3 ستاره در شهرستان جلفا و منطقه آزاد ارس، یك هتل 3 ستاره در مرز نوردوز، دو هتل 3 ستاره در هادی شهر، دو هتل 4 ستاره و یك هتل 3 ستاره در شهرستان بستان آباد، دو هتل 2 ستاره در شهرستان خداآفرین، یك مجتمع خدماتی و رفاهی در شهرستان هشترود، یك مجتمع اقامتگاهی در شهرستان كلیبر، یك باب مجتمع اقامتی و آب درمانی در شهرستان چاراویماق و دو مجتمع اقامتی بین راهی در آزادراه تبریز-زنجان و یكی از ورودی های شهر تبریز هم اكنون در دست ساخت است.
حمزه زاده با بیان اینكه تمهیدات مناسبی برای سرمایه گذاران در این بخش تعریف و تدوین شده است، گفت: از سرمایه گذاران در این حوزه هیچ گونه عوارضی اخذ نمی شود و اگر محل ساخت هتل در خارج از محدوده های شهری باشد نیز برای تغییر كاربری آنها هزینه ای اخذ نخواهد شد.
وی، ارایه تسهیلات ویژه از سوی دولت برای سرمایه گذاران حوزه گردشگری را مورد اشاره قرار داد و اظهار كرد: یكی از منابع تعریف شده برای این حوزه استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی است كه از همین محل طی سالجاری قرار است برای پروژه های بالای 40 درصد پیشرفت فیزیكی مبلغ یكهزار و 320 میلیارد ریال پرداخت می شود.
حمزه زاده گفت: از همین منبع طی چهار سال گذشته آذربایجان شرقی 520 میلیارد ریال جذب كرده است.
وی، تسهیلات ویژه روستائی و عشایری با نرخ سود 6 درصد و 5 درصد در مناطق مرزی و همچنین تسهیلات فراگیر را از دیگر منابع اعتباری برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و هتل سازی بیان كرد.
وی با بیان اینكه مرمت و بازسازی هتل های فعال در تبریز جزو اولویت های اصلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی است، افزود: هم اكنون هتل های شهریار، ائل گلی، قدس و گسترش این شهر در مرحله ریكاوری هستند.
امید است با پیگیری ها و تداوم سیاست های تشویقی و ترغیبی برای بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، شاهد رونق و توسعه هتل سازی و ایجاد اقامتگاه های مناسب برای جذب و جلب گردشگران باشیم، زیرا چه بسا ورود گردشگران داخلی و خارجی به مناسبت رویداد تبریز 2018 به این خطه از میهن اسلامی، به دلیل نبود اماكن اقامتی و هتل های با كیفیت به بحرانی برای استان و كشور تبدیل شود.
3038/518
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۴
تبریز-ایرنا- یكی از مهمترین پیش نیازهای رونق و توسعه صنعت گردشگری، ساخت، تجهیز و گسترش احداث هتل ها و اماكن اقامتی با استانداردهای بین المللی است كه این موضوع در حوزه گردشگری آذربایجان شرقی و در سال رویداد مهم تبریز 2018 بیش از پیش احساس می شود.