ارومیه- ایرنا- رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن در زمان حاضر زیستگاه 35 هزار فلامینگو است كه حدود 10 هزار بال از آنها در مرحله جوجه آوری قرار دارد.

امید یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از جوجه آوری این فلامینگوها حدود پنج تا 10 هزار بال به جمعیت آنها افزوده می شود.
این پرندگان از بهار سال گذشته در این دریاچه و تالاب های اقماری آن آشیانه ساخته اند و به دلیل مساعد بودن آب و هوا در آذرماه گذشته از مهاجرت بازماندند.
یوسفی با بیان اینكه این پرندگان از موجودات ریز و ماكروسكوپی و به ویژه 'آرتمیا' دریاچه ارومیه تغدیه می كنند، اظهار كرد: با وجود بارندگی های مناسب در ماه های اخیر، جمعیت این موجودات ریز در مصب رودخانه و برخی از نقاط دریاچه در حال ازدیاد است.
وی ادامه داد: تالاب های سولدوز، حسنلو، كانی برازان و پارك ملی دریاچه ارومیه مهمترین زیستگاه فلامینگوها در آذربایجان غربی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا فلامینگو سالی یكبار جفتگیری می‌كند و لانه‌ای گلی برای تخم گذاری می‌سازد؛ بیشتر فلامینگوهای ماده یك تخم در سوراخ لانه می‌گذارند و نر و ماده هر 2 به نوبت روی تخم می‌خوابند.
پس از 30 روز جوجه از تخم بیرون می‌آید و بعد از پنج روز لانه را ترك می كند و به گروه فلامینگوهای جوجه می‌پیوندد اما برای تغذیه به لانه‌ای كه در آن متولد شده است، باز می‌گردد.
پیش از بروز بحران كم آبی در دریاچه ارومیه این زیستگاه مكانی امن برای حضور فلامینگوها و تخم گذاری انواع پرندگان آبزی و كنار آبزی در كشور و حتی در خاورمیانه محسوب می شد؛ در آن زمان سالانه 100 تا 200 هزار قطعه فلامینگو در پارك ملی دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن برای زمستان گذرانی و حتی در بهار برای جوجه آوری فرود می آمدند.
فلامینگوها در پاییز از عرض های جغرافیایی شمالی از جمله سیبری به عرض های جنوبی مهاجرت كرده و در مناطق مساعد به زمستان گذرانی اقدام می كنند؛ آذربایجان غربی و تالاب های آن كه در كریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مكان برای زمستان گذرانی این پرندگان است.
فلامینگوها از 90 سانتی متر تا یك و نیم متر بلندی دارند و بیشتر از حلزون و گیاهان آبی تغذیه كرده و به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می كنند.
7125/3072