امید یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این فلامینگوها تا زمانی که شرایط اقلیمی (آب و هوایی) فراهم باشد، در تالابها و سواحل دریاچه ارومیه ماندگار خواهند بود و در صورت بروز سرما و یخبندان به عرضهای جنوبیتر مهاجرت میکنند.
وی اضافه کرد: در دهههای ۷۰ و ۸۰ جمعیت این گونه در سواحل دریاچه ارومیه به بیش از ۱۲۰ هزار قطعه میرسید اما از سال ۱۳۹۴ به دلیل نامساعد بودن شرایط و کاهش شدید آب دریاچه ارومیه تعداد فلامینگوها در این منطقه به کمتر از ۲ هزار قطعه رسیده بود.
وی با بیان اینکه این فلامینگوها در دریاچه و تالابهای اقماری آن مشغول استراحت و تغذیه هستند، افزود: در چند سال اخیر با توجه به افزایش بارشها و شروع روند احیای دریاچه ارومیه تعداد این پرندگان در این دریاچه به تدریج در حال افزایش است.
یوسفی گفت: امسال زمانی که فلامینگوها در دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری آن، مشغول آشیانهسازی و جوجهآوری بودند، با افزایش ارتفاع آب، تعداد زیادی از لانههای فلامینگوها غرق شد و همین امر باعث شد جمعیت این گونه طبق برآورد کارشناسان محیط زیست افزایش پیدا نکند.
وی با بیان اینکه فلامینگوها به دلیل امن بودن زمینهای باتلاقی بیشتر در این مکانها تخمگذاری میکنند، اظهار داشت: غذای این پرنده از آرتمیا و حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است و فلامینگوها به علت آبکشبودن شکل منقارشان میتوانند به راحتی از حشرات ریز موجود در آب تغذیه کنند.
رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: تالابهای «سولدوز» و «حسنلو» در شهرستان نقده، کانیبرازان در مهاباد و پارک ملی دریاچه ارومیه مهمترین زیستگاه فلامینگوها در استان به شمار میرود.
فلامینگو سالی یکبار جفتگیری میکند و لانهای گلی برای تخمگذاری میسازد؛ بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه میگذارند و نر و ماده هر ۲ به نوبت روی تخم میخوابند.
فلامینگوها در پاییز از عرضهای جغرافیایی شمالی از جمله سیبری به عرضهای جنوبی مهاجرت کرده و در مناطق مساعد به زمستان گذرانی اقدام میکنند؛ آذربایجانغربی و تالابهای آن که در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای زمستانگذرانی این پرندگان است.
فلامینگوها از ۹۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارند و به صورت دستهجمعی و در دستههای چند هزار تایی زندگی و مهاجرت میکنند.
آذربایجانغربی با دارا بودن بیش از ۳۰۰ گونه از انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی و بیش از ۷۰ تالاب دایمی و فصلی یکی از مهمترین مکانهای مهاجرت و زیست انواع پرندگان است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما