دزفول - ايرنا - پزشك فوق تخصص گوارش و كبد و عضو هيات علمي دانشگاه گفت: بيشترين مورد ابتلا به بيماري هپاتيت در شهرستان دزفول از نوع ' ب ' است.

پژمان خسروي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طبق بررسي به عمل آمده بيشترين نوع هپاتيت ب در دزفول از نوع مزمن بوده كه موجب مشكلات كبدي مثل سرطان و يا سيروز كبدي مي شود.
وي بيان داشت: هپاتيت ب يك نوع عفونت حاد كبدي است كه توسط ويروسي به نام اچ بي وي (HBV) بوجود مي آيد و در برخي افراد مزمن مي شود اما بايد توجه داشت اكثر افراد مبتلا به هپاتيت ب بعد از طي مراحل درمان كاملا بهبود مي يابند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه با بيان اينكه نوزادان و كودكان بيش از ديگران در معرض ابتلا به هپاتيت نوع ب قرار دارند بيان داشت:براي پيشگيري از ابتلا به هپاتيت ب بايد از واكسن آن استفاده كرد. ضمن اينكه اگر فردي به اين ويروس آلوده شود مي تواند با اقدامات احتياطي از انتشار بيماري و آلودگي ديگران جلوگيري كند.
وي در خصوص علائم بيماري هپاتيت ب گفت: اين بيماري معمولا سه ماه پس از انتقال ويروس به بدن ايجاد مي شود و مي تواند طيف گسترده اي از علائم مثل درد شكم ، تب ، زردي پوست ، زردي چشم ، ضعف و خستگي و كاهش اشتها را شامل شود و فرد بيمار زمانيكه هر يك از اين علائم را داشت بايد براي انجام آزمايش هاي لازم به پزشك مراجعه كند.
اين پزشك فوق تخصص در رابطه با تفاوت هپاتيت ب نوع حاد و مزمن نيز گفت: هپاتيت ب نوع حاد كوتاه مدت بوده و كمتر از 6 ماه طول مي كشد و سيستم ايمني بدن مي تواند ويروس را از بدن خارج كند و بعد از چند ماه سلامتي باز مي گردد ضمن اينكه اكثر افراد بزرگسال به هپاتيت ب نوع حاد مبتلا مي شوند.
خسروي در رابطه با علائم هپاتيت نوع ب مزمن نيز گفت:عفونت هپاتيت ب مزمن بيش از 6 ماه طول مي كشد و علت آن اين است كه سيستم ايمني بدن بيمار نمي تواند با ويروس مبارزه كند لذا هپاتيت مادام العمر شده و در بزرگسالي به سيروز كبدي و سرطان تبديل مي شود. نوزادان و كودكان يك تا پنج سال اگر به ويروس هپاتيت بي آلوده شوند معمولا به نوع مزمن آن مبتلا خواهند شد.
وي افزود: هپاتيت ب نوع مزمن ممكن است ماه ها و تا زمانيكه فرد را دچار مشكلات شديد كبدي نكرده مشاهده نشود.

** راه هاي انتقال ويروس هپاتيت ب
اين فوق تخصص گوارش و كبد در خصوص راه هاي ابتلا به ويروس هپاتيت ب نيز گفت: ويروس هپاتيت ب از طريق خون و ساير مايعات بدن منتقل مي شود. هنگاميكه ويروس هپاتيت وارد بدن فردي مي شود به سلول هاي كبد حمله كرده و شروع به تكثير مي كند كه اين فرآيند باعث التهاب كبد شده و اصطلاحا هپاتيت گفته مي شود.
وي تماس جنسي ( رابطه جنسي محافظت نشده ) ، استفاده از سرنگ مشترك ، انتقال از مادر به فرزند و فرو رفتن سوزن آلوده به بدن را راه هاي انتقال ويروس هپاتيت ب عنوان كرد و افزود:انتقال از مادر به نوزاد شايعترين راه انتقال هپاتيت ب در گذشته در كشور بوده كه اكنون با انجام واكسيناسيون گسترده و اقدامات پزشكي براي نوزادان در بدو ولادت انتقال ويروس هپاتيت به نوزادان به شدت كاهش يافته و حدودا به صفر رسيده است.
وي همچنين در خصوص عوارض ابتلا به هپاتيت ب اظهار كرد: ابتلا به نوع مزمن اين بيماري مي تواند باعث سيروز كبدي كه عملكرد كبد را به شدت ضعيف مي كند منجر شود ضمن اينكه دومين عارضه سرطان كبد است كه در بيمار مبتلا به هپاتيت ب خطر سرطان كبد افزايش مي يابد.
اين فوق تخصص گوارش و كبد در رابطه با هپاتيت نوع دي گفت: هر فرد مبتلا به هپاتيت ب مزمن در خطر ابتلا به هپاتيت نوع دي مي باشد . ضمن اينكه ابتلا به هر دو نوع هپاتيت بي و دي خطر بروز عوارض اين بيماري را بيشتر مي كند.
خسروي افزود: تشخيص بيماري هپاتيت ب با يك آزمايش خون ساده ممكن است ضمنا تشخيص اينكه فرد نياز به تزريق واكسن هپاتيت ب دارد يا خير نيز بر عهده پزشك است.
**پيشگيري از ابتلا به هپاتيت ب
عضو هيات علمي دانشگاه در ادامه در خصوص راه هاي پيشگيري از ابتلا به هپاتيت ب بيان داشت: خودداري از رفتار پر خطر و رابطه جنسي حفاظت نشده ، ترك مصرف مواد مخدر و داروهاي غير قانوني ، رعايت بهداشت هنگام استفاده از تاتو ، استفاده نكردن از سوزن ، سرنگ ، مسواك و تيغ مشترك و واكسيناسيون از راه هاي پيشگيري از ابتلا به هپاتيت نوع ب مي باشند.
7278/6068