تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸

زنجان – ایرنا – مدیركل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: جایگزین های مناسب برای ظروف و كیسه های پلاستیكی باید به مردم معرفی شوند تا مردم هم از این مواد مضر برای طبیعت استفاده نكنند.

سید رضا موسوی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پلاستیك را نمی توان از زندگی حذف كرد اما می توان استفاده از آن را تا حد ممكن كاهش داد.
وی یادآورشد: اینكه بگوییم كیسه های پلاستیكی بد است و اثر محیط زیستی مخربی بر جای می گذارد، كافی نیست.
موسوی اظهار كرد: برای مدیریت این كیسه ها باید از ابزارهای تركیبی و تبلیغی استفاده كرد و پیش از هر اقدامی مردم به طور كامل بدانند كه جایگزین چنین كیسه هایی چیست.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: همه می دانند كه كیسه های پلاستیكی برای 100 ها سال در طبیعت باقی می ماند، اما با جایگزین های آن آشنا نیستند.
وی خاطرنشان كرد: كیسه های چندبار مصرف پارچه ای به تازگی مطرح و تولید شده است و حتی خود شركت ها و اصناف هم برای استفاده از آن رغبت دارند.
موسوی تاكید كرد: باید سهولت دسترسی به كیسه های پلاستیكی را با اقدامی همچون تعیین عوارض، افزایش قیمت و بحث های تبلیغی محدود كرد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: تولید و استفاده از كیسه های پلاستیكی ارزان و آسان است و به راحتی در دسترس همه قرار می گیرد؛ از همین رو برای مقابله با آن باید استفاده از آن را از حالت رایگان خارج كرد.
وی ادامه داد: به نظر می رسد در سطح ملی هماهنگی های لازم باید انجام شود تا اصناف و اقشار از قبل افزایش قیمت مصرف كیسه پلاستیكی آسیب نبینند و جایگزینی برای آن در دسترس داشته باشند.
موسوی اضافه كرد: این موضوع در مورد بطری های آب معدنی هم صدق می كند و در همین زمینه ها هم باید به سمت استفاده از ظروف دائمی حركت كرد.
سازمان محیط زیست پویش استفاده نكردن از بطری آب معدنی را به راه انداخته است كه در استان زنجان علاوه بر اداره كل محیط زیست، شهرداری و شورای شهر هم به این پویش پیوسته اند.
3001/6085