پریسا ترابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بهتر است آمادگی های تغذیه ای و رفتاری لازم برای ماه مبارك رمضان از یك هفته تا چند روز قبل از ورود به ماه مبارك رمضان در افراد ایجاد شود.
وی ادامه داد: در ساعات پایانی ماه شعبان و حداقل شب قبل از روزه داری، باید توجه شود كه از مصرف غذاهای سنگین و چرب خوداری شود.
مسئول برنامه تغذیه برزگسالان در تغذیه بالینی وزارت بهداشت، گفت: در وعده سحر سبزیجات و سالاد كه در الیاف آن مایعات و فیبر لازم موجود است، استفاده شود.
وی در مورد مصرف میوه در وعده سحر نیز خاطر نشان كرد: در وعده سحر میوه مصرف شود و از مصرف غذاهای چرب و سنگین و نوشیدنی های گازدار پرهیز شود.
وی با تاكید بر اینكه غذای سحر باید مشابه صبحانه باشد، گفت: در وعده سحر یك لیوان شیر و یك پیاله ماست، تخم مرغ و انواع سبزیجات استفاده شود.
*در هر وعده غذایی از همه گروه ها استفاده شود
ترابی تصریح كرد: از امروز كه درآستانه ماه مبارك رمضان هستیم باید برنامه ریزی غذایی داشته باشیم و باید توجه كرد كه در هرسه وعده غذایی سحر، افطار و شام حتما از همه گروه های غذایی شامل غلات،حبوبات، پروتئین و لبنیات استفاده شود.
وی در مورد سهم گروه های غذایی نیز گفت: در ماه مبارك رمضان فراموش نشود كه به طور متوسط حداقل 3سهم از انواع شیر و لبنیات، 3سهم میوه، چهارسهم سبزیجات و انواع منابع پروتئین مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و مغزها (گردو، فندق و...) را در یكی از سه وعده داشته باشیم.
* تنقلات بسیار شیرین نخورید
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت گفت: از مصرف مواد غذایی مانند تنقلات بسیار شیرین مثل زولبیا و بامیه، مربا، شربت و كمپوت های خیلی شیرین در ماه رمضان حتما اجتناب شود.
وی در مورد وعده افطار نیز توصیه كرد: روزه داران، روزه خود را با 2 تا 3 عدد خرما و یك لیوان آب نبات گرم و شیرین باز كنند و از غذاهای سبك مانند فرنی، شیربرنج، حلیم، نان و پنیر استفاده كنند.
* از افطار تا سحر 8 تا 10 لیوان مایعات بنوشید
وی ادامه داد: از افطار تا سحر 8 تا 10 لیوان مایعات به شكل آب، دوغ كم نمك، شیر، سوپ و آب خورشت بنوشید و تا حد ممكن از مصرف چای غلیظ در سحر پرهیز كنید.
* توصیه هایی برای روزه داری
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان در تغذیه بالینی وزارت بهداشت با بیان توصیه هایی برای روزه داران گفت: افراد سالمند، زنان باردار، كودكان، مادران شیرده و بیماران، حتما طی مشاوره با مشاور تغذیه و پزشك معالج خود نسبت به روزه داری اقدام كنند.
وی در مورد مصرف داروی افراد بیمار در ماه مبارك رمضان یادآوری كرد: در صوتی كه بیماران در ساعات خاصی دارو مصرف می كنند، حتما با نظر پزشك معالج ساعت دارو خود را تغییر دهند و زمان و میزان درست مصرف دارو را با پزشك هماهنگ كنند.
اجتمام*2181 * 3063
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
تهران- ایرنا- عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكی به روزه داران توصیه كرد، تنقلات شیرین مثل زولبیا و بامیه نخورند و گفت: با شروع ماه مبارك رمضان عادات و الگوهای غذایی تغییر می كند، بنابراین با آمادگی های تغذیه ای به استقبال روزه داری در این ماه باید رفت.