سنندج - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: مصرف قارچ سمي در استان تاكنون موجب مرگ يك نفر و مسموميت 139 نفر شده است.

دكتر هومن قصري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين افراد بدليل عدم تشخيص قارچ سمي و خوراكي دچار مسموميت شده و يك نفر كه مردي 66 ساله و اهل سنندج بود نيز به خاطر مصرف اين نوع قارچ جان خود را از دست داد.
وي اضافه كرد: تعدادي از اين افراد پس از مداوا در بخش اورژانس مراكز درماني ترخيص شدند ولي برخي ديگر براي مداواي بيشتر در مراكز بيمارستاني بستري شدند.
قصري افزود: بيشترين مسموميت ها بر اثر مصرف قارچ سمي مربوط به شهرستان كامياران، سنندج، ديواندره و دهگلان است.
وي يادآور شد: شناسايي و تشخيص قارچ خوراكي از قارچ سمي بسيار مشكل است و فقط افراد متخصص و با تجربه مي توانند قارچ ها را از هم تشخيص دهند.
وي تاكيد كرد: با ويژگي هاي ظاهري، بو و رنگ قارچ نمي توان با قاطعيت سمي و غيرسمي بودن آن را تشخيص داد چون مصرف گونه هاي سمي مي تواند منجر به مرگ يا آسيب هاي جدي به كبد، اعصاب، كليه ها و ديگر اعضاي بدن شود.
در استان كرمانشاه نيز تاكنون هفت نفر بر اثر مصرف قارچ سمي جان خود را از دست داده اند.
قارچ مورد مصرف آمانيتا فالوئيدس (نام علمي: Amanita phalloides) نام دارد كه مشهور به كلاهك مرگ و از مرگ‌ آورترين نوع قارچ‌ هاي چتري است.
اين قارچ معمولا در كنار درختان بلوط و مخروطي مي‌رويد و شبيه قارچ‌هاي خوراكي است اما مملو از سم 'آلفا-آمانيتين' است كه كبد و كليه را از بين مي برد.
درد شكم، تهوع، استفراغ، ضعف و بي حالي از عمده ترين نشانه هاي مسموميت با اين قارچ است.
مصرف قارچ سمي آمانيتا، درمان يا پادزهر خاصي ندارد اما اگر بيمار به موقع به بيمارستان رسانده شود با شستشوي معده بيمار، تجويز سرم و چند اقدام درماني ديگر خطر رفع مي شود.
3020/9102