به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر خبر فوت خانوادهای در آکند ساری داغ شد، شهروندانی که با مصرف قارچ سمی روانه بیمارستان شده بودند و اقدامات درمانی کارساز نشد و ۲ دختر خانواده فوت می کنند.
پای مرگ چتر دار در میان است و بازهم قارچ سمی جان گرفت. اما باوجود چنین مواردی بازهم هشدارها در مورد مصرف قارچ جدی گرفته نمیشود.
به طور معمول در فصل پاییز باتوجه به بارشها شرایط برای رشد قارچها در سطح جنگلها فراهم است و عدهای افراد بدون توجه به اینکه این قارچها میتوانند چه عوارض جبرانناپذیری به همراه داشته باشند با مصرف آن برای همیشه به زندگی خود پایان میدهند.
برخی افراد باوجود توصیهها از روی مزه اعتقاد دارند این قارچها خوراکی است ولی متاسفانه تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این قارچها آن هم تنها از روی مزه توجیهی ندارد و عوارض خطرناکی به همراه خواهد داشت.
در این پیوند یحیی صالحطبری رئیس اورژانس مازندران اظهار کرد: متاسفانه قارچهای سمی ظاهری مشابه قارچ های خوراکی دارند و حتی مصرف تعداد اندکی از آنها میتواند سلامتی را به خطر بیندازد در ماه های اخیر مصرف آن باعث مرگ ۲ خواهر ساروی و مسمومیت ۲۶ نفر دیگر شده است.
وی افزود: علایم مسمومیت با قارچها بهصورت گوارشی ازجمله اسهال، استفراغ، کاهش ضربان قلب، مشکل تنفسی، تعریق، آبریزش چشم و بینی و افزایش ترشحات بزاقی میشود.
رئیس اورژانس مازندران با اعلام اینکه تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ از روی شکل ظاهری ممکن نیست، اضافه کرد: پختن کنسرو کردن یا منجمد کردن قارچ باعث از بین رفتن پتانسیل سمی آنها نمیشود.
صالحطبری هشدار داد: البته سمیت بعضی از قارچها ممکن است بهصورت علایم روانی(توهم) بروز کند که از این قارچها ماده توهمزا بهصورت غیرقانونی تولید میشود و مورد سوء مصرف قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: درصورت مصرف قارچ سمی تا رسیدن اورژانس لازم است بیمار را آرام و هر عاملی را که باعث تحریک بیمار میشود، از محیط دور کنید.
رئیس اورژانس مازندران بیان کرد: درصورت عدم اطمینان از بلع مناسب یا خطر راه هوایی به هردلیلی مانند استفراغ قابل توجه اجازه خوردن یا آشامیدن به بیمار ندهید.
صالحطبری ادامه داد: در صورت بروز استفراغ بدون اجازه به حرکت کردن بیمار وی را به آرامی به یک سمت برگردانید تا محتویات استفراغ خارج شود.
وی گفت: لازم است هشدارها و توصیهها مورد توجه قرار گیرد تا شاهد چنین عوارض جبرانناپذیری نباشیم.
نظر شما