به گزارش ايرنا، مسئول گروه مداخله در بحران اداره بهزيستي شهرستان شهرضا(معين شهرستان سميرم) روز سه شنبه در جريان برگزاري كارگاه آموزشي به خبرنگار ايرنا گفت: اين گروه با دستور و تاكيد مديركل بهزيستي استان از دو شهرستان سميرم و شهرضا در اين منطقه حضور يافتند.
' فاطمه انصاري ' به وقوع زلزله هاي پي در پي طي سه سال گذشته در سميرم بويژه منطقه پادنا و دناكوه اين شهرستان اشاره كرد و افزود: آخرين زلزله در شهرستان ' سي سخت ' از توابع استان كهگيلويه و بويراحمد ( همجوار سميرم )، چندي قبل در مرز روستاهاي دناكوه سميرم روي داد كه شدت آن، در اين بخش نيز احساس شد.
وي اظهاركرد: از اينرو اين گروه براي ارائه آموزش هاي رواني و حمايتي در مناطق زلزله زده سميرم در تعدادي از روستاهاي اين بخش حضور يافت.
مسئول گروه مداخله در بحران اداره بهزيستي شهرستان شهرضا(معين شهرستان سميرم)، هدف از برگزاري اين كارگاه هاي آموزشي را فراگيري چگونگي انجام حمايت هاي رواني و اجتماعي در بلايا و حوادث با مداخلات رواني اجتماعي قبل، حين و پس از حادثه اعلام كرد و گفت: پس از زلزله و در شرايط بحران، كودكان، زنان و سالمندان بيش از به ساير گروه ها در معرض خطر و آسيب قرار دارند.
وي آموزش صحيح مردم در مواجهه با زلزله و عادي سازي فضا توسط رسانه ها را راهكار جلوگيري از ترس، اضطراب و جلوگيري از شايعات بيان كرد.
انصاري وقوع زلزله در بيشتر نقاط ايران همچون بخش پادنا و دناكوه سميرم را پديده اي طبيعي عنوان كرد و گفت: توانمند سازي افراد، بازتواني و مشاركت آنان در اين دست برنامه ها تأثير ويژه اي دارد بخصوص اينكه آموزش ها چهره به چهره و انفرادي باشند.
كارشناس مسئول دفتر مشاوره و روانشناسي بهزيستي استان اصفهان نيز با بيان اينكه بحران تنها شامل مسائل مالي و جاني نيست و مسائل روح و روان نيز از اهميت زيادي برخوردار است، گفت: درد و رنج ها در اين دست سوانح و حوادث ناگهاني قابل تصور نيست و حضور روانشاسان و مددكاران مي تواند در كاهش آلام بازماندگان حوادث و بلايا موثر باشد.
' حسين خاكشور ' اظهار كرد: افزايش آگاهي ها، شناخت خانواده ها و اجتماع نسبت به نيازهاي آسيب ديدگان به منظور تسهيل فرايند حل مسئله در شرايط نامناسب، شناسايي كانون هاي بحران زا و اقدامات تخصصي در بحران زدايي، ارتقاي سطح دانش و آگاهي افراد در معرض آسيب و آسيب ديده اجتماعي و بالابردن توانمندي هاي افراد در معرض آسيب براي مقابله با مسائل اجتماعي در شرايط بحراني از مهمترين اهداف مراكز مداخله در بحران بهزيستي كشور است.
اين گروه در جمع مردم روستاهاي بخش هاي ' دناكوه ' و ' پادناي بزرگ ' سميرم از جمله دنگِزلو، ده بزرگ، نُقل، تُل محمد، بيده و خفر حاضر شد و با تعدادي از خانواده هاي بي سرپرست و معلولان اين روستاها ديدار و گفت وگو كرد.
به گزارش ايرنا، نيمه ارديبشهت امسال زلزله 5.2 ريشتري شهرستان ' سي سخت ' از توابع استان كهگيلويه و بوير احمد همچنين دناكوه سميرم را لرزاند و موجب وارد شدن خسارت به روستاهاي منطقه شد.
بامداد شنبه هفته جاري نيز دو زلزله خفيف در بخش هايي از منطقه دناكوه سميرم اصفهان احساس شد.
پيش از اين نيز در بهمن سال گذشته يك گروه از روانشناسان و گروه هاي مداخله در بحران اداره كل بهزيستي استان اصفهان در منطقه دناكوه و روستاي بيده شهرستان سميرم، در نزديكترين محل به سقوط هواپيماي تهران - ياسوج حاضر شده بودند.
گروه هاي مداخله در بحران مجموعه بهزيستي بعد از وقوع زلزله در غرب كشور و استان كرمانشاه، در ادارات كل مراكز بهزيستي استان ها تشكيل شد و به مرور در شهرستان ها نيز بعنوان يكي از اركان مهم اورژانس اجتماعي شكل گرفت.
مركز مداخله در بحران يكي از بخش هاي مهم اورژانس اجتماعي است كه كنترل و كاهش بحران هاي فردي، خانوادگي و اجتماعي را از طريق ارائه خدمات فوري و تخصصي به افراد آسيب ديده يا در معرض آسيب جسمي و رواني انجام مي دهد.
شهرستان سميرم در جوار دنا و زاگرس مركزي با افزون بر پنج هزار و 200 كيلومتر مربع مساحت داراي 150 آبادي و روستا، چهار شهر و چهار بخش مركزي، دناكوه، وردشت و پادنا و افزون بر 108 هزار نفر جمعيت در 160 كيلومتري جنوب اصفهان قرار دارد.
7147 / 2093
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹
سميرم، اصفهان - ايرنا - يك گروه از كارشناسان و روانشناسان مداخله در بحران اداره كل بهزيستي استان اصفهان براي ارائه آموزش ها و راهكارهاي حمايتي، رواني در بخش دناكوه سميرم حضور يافتند.