یزد - ایرنا - معاون سلامت اداره كل دامپزشكی یزد گفت: تولید تمام فراورده های خام دامی در این استان از مزرعه تا سفره مصرف كنندگان تحت كنترل بهداشتی و نظارت دامپزشكی قرار دارد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره كل دامپزشكی یزد ، محمدرضا متوسل الحسینی افزود: یكی از حوزه های مهم عملكردی دامپزشكی حوزه نظارت بر بهداشت عمومی است.
وی اضافه كرد: كارشناسان تمامی فرایندهای تولید، حمل و نقل و توزیع فراورده های خام دامی را از نظر بهداشت كنترل می كنند.
وی یادآور شد: این نظارت ها در سطوح مختلف از جمله كشتارگاه های دام و طیور توسط دامپزشكان ناظر انجام می شود تا از خروجی بهداشتی و كنترل شده محصول اطمینان حاصل شود.
وی با بیان پیام« نظارت دامپزشكی از مزرعه تا سفره » به عملكرد شاخص نشانه گذاری لاشه ها و لفاف گذاری مرغ اشاره كرد و افزود: این اقدام امكان تاریخ و باركد گذاری و ردیابی محصول را فراهم كرده و باعث ارتقا كیفیت نظارت شده است .
متوسل الحسینی اظهار كرد : در 2ماهه اول سال97 ، بر 32 هزار و 808 رأس دام در كشتارگاه های استان نظارت بهداشتی شد و هزار و 297كیلو گرم لاشه و آلایش به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف حذف شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه توزیع ، نگهداری و عرضه فراورده های خام دامی 10 هزار و 631 مورد بازدید شد و253 مورد غیر بهداشتی در سطوح مختلف مورد تذكر و آموزش قرار گرفت.
به گفته وی در این بازرسی ها 10 هزار و 597 كیلوگرم فراورده خام برای قضاوت ضبط و پس از 178 مورد نمونه برداری و انجام آزمایش ، 9 هزار و 648 كیلوگرم معدوم و 26 مورد پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارجاع شد.
معاون اداره كل دامپزشكی استان ادامه یادآور شد: در حوزه طیور از یك میلیون و 149 هزار قطعه طیور كشتار شده، با انجام فرایند های نظارت بهداشتی 16 هزار و 203 قطعه لاشه غیر بهداشتی از چرخه مصرف خارج شد .
به گفته وی یزد در ایجاد و توسعه صنعت پرورش بلدرچین پیشتاز است، اولین استانی است كه در كشتار بلدرچین و كبك گام برداشت و كشتارگاه های اختصاصی این 2پرنده توان سرویس دهی به سایر استان ها را داراست.
همچنین مسئول امور كشتارگاه های اداره كل دامپزشكی یزد گفت : پیش سردگذاری تمامی لاشه ها در كشتارگاه ها جهت مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو ادامه دارد.
سید مهدی موسوی پور اظهار كرد: با شروع فصل گرما و آغاز رشد و فعالیت كنه و انگل های خارجی بدن دام به عنوان انتقال دهنده ویروس تب كریمه كنگو، طبق برنامه مقابله و پیشگیری ، تشدید نظارت ها و آگاهی رسانی به افراد در معرض خطر در دستور كار است.
وی تصریح كرد: با وجود خطرناك بودن این بیماری در انسان، كنترل آن با رعایت فرایند بهداشتی، امنیت زیستی ، اطلاع رسانی و آموزش به افراد در معرض خطر و مرتبطان با دامپروری، كشتار، استحصال گوشت قرمز و انجام فرایند پیش سرد گذاری لاشه ها در كشتارگاه های دامی ، امكان پذیر است.
این مسئول با اشاره به اینكه فرایند پیش سردگذاری لاشه ها كه در تمام كشتارگاه ها انجام می شود به مردم اطمینان داد كه انجام صحیح و كامل دوره 24 ساعته پیش سردگذاری در كشتارگاه ها، سبب می شود، ویروس های بیماری زا از جمله ویروس تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در لاشه ها از بین برود.
موسوی پور با تاكید بر آنكه محصول شناسنامه دار، نشانه نظارت كامل است، از مردم خواست هنگام خرید به مهر و نشانه لاشه دقت كنند و از ذبح دام غیرمجاز و خریداری لاشه گرم و بدون پیشینه مشخص خودداری كنند .
2047/