به گزارش ایرنا به نقل از 'رویترز' هند، شاخص كیفیت هوا كه تمركز ذرات معلق آلوده كننده در هوا را اندازه گیری می كند به سطح 'بسیار شدید' 445 در دهلی نو رسیده است، درحالی كه بدترین سطح تعریف شده از آلودگی ذرات معلق (پی ام 10) 500 می باشد.
مركز كنترل آلودگی هوای دهلی نو اعلام كرده است: هر عددی بالاتر از 100 در شاخص آلودگی هوا، غیر سالم در نظر گرفته می شود.
'وی كی شوكلا ' از دانشمند مسئول در كنترل آلودگی هوا گفت: به دلیل وزش بادهای شدید ذرات خاك از ایالت راجستان به دهلی نو منتقل شده است.
او با اشاره به این كه در سطح آلودگی بسیار شدید هوا، حتی افراد سالم تحت تاثیر قرار خواهند گرفت، تصریح كرد: افراد بیمار در این هوا بسیار صدمه خواهند دید.
شوكلا افزود: این آلودگی شدید هوا تا روز شنبه ادامه خواهد داشت.
در سال های اخیر ، آلودگی هوای دهلی نو پایتخت هند بسیار افزایش یافته است كه این امر نارندرا مودی نخست وزیر هند را مجبور كرده تا شخصا به صورت مستقیم بر اقدامات انجام شده برای كاهش آلودگی هوا نظارت كند.
گاز های منتشر شده توسط خودرو ها در شهری كه دارای حمل و نقل محدود است، آلودگی ناشی از ساخت و ساز و آلودگی تولید شده در نیروگاه های انرژی اطراف شهر دهلی نو از جمله منابع اصلی آلوده كننده در این شهر می باشند. این آلودگی در فصل زمستان به دلیل آتش زدن غیر قانونی زمین های كشاورزی شدید تر می شود.
سازمان بهداشت جهانی ماه گذشته در گزارشی اعلام كرد كه هند دارای 14 شهر بسیار آلوده در جهان است كه از این نظر دهلی نو در رده ششم جهان قرار گرفته است.
با توجه به گزارش زنده نهادی های مسوول در دهلی نو، روز گذشته آلودگی هوا در بخش هایی از این شهر به حدی شدید بود كه از بیشترین سطح تعریف شده فراتر رفته و به شاخص 999 رسید.
سال گذشته ارویند كجریوال سروزیر ایالت دهلی كه متعلق به یك حزب مخالف است، دهلی نو را به یك اتاق گاز تشبیه كرد.
پزشكان می گویند ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب می شود و باعث بروز بیماری های قلبی ،حمله های قلبی و فشار خون می شود.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ 1.3 میلیون نفر در سال دراین كشور می شود.
هند كشوری است كه به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می كند ،یكی از راهكارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا ، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
گرد وغبار،ترافیك،دود ناشی از سوخت های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلوده ترین شهرهای جهان قرار داده است.
دولت دهلی نو در ماه نوامبر (آبان) سال گذشته به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از 1800 مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل كند.
آساق**267**1424**1144
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
دهلی نو-ایرنا- سازمان كنترل آلودگی هوای هند در روز پنجشنبه با اعلام 'وضعیت هشدار' برای دهلی نو اعلام كرد: كیفیت هوا در دهلی نو به دلیل توفان های خاك در غرب این كشور، به سطح خطرناك رسیده و سلامت ساكنین این شهر را با خطر روبه رو كرده است.