۲۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۵۱
کد خبر: 84533747
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آلودگی هوا چالشی بزرگ برای اهداف کاهش گازهای گلخانه‌ای هند

تهران-ایرنا- کلان شهرهای هند همه ساله در طول فصل پاییز و زمستان و همزمان با جشن‌های مذهبی آیین دین هندو با سطح بالایی از آلودگی هوا مواجه می‌شوند. از جمله دلایل این آلودگی استفاده گسترده از صنایع وابسته به زغال سنگ و کشاورزی سنتی و جشن‌های مذهبی است.

به گزارش ایرنا، امسال نیز همزمان با برگزاری جشن های مذهبی در این کشور مانند سال های گذشته، آسمان کلان شهر دهلی را دودی غلیظ پر کرد به گونه‌ای که تابلوهای هشدار دهنده کیفیت هوا در سرتاسر پایتخت هند قرمز شد و مقامات نسبت به تاثیر این آلودگی بر سلامت کودکان و سالمندان اخطار دادند. 
چند روی است که از جشن نور آیین هندو (دیوالی) می‌گذرد و آلودگی ناشی از انفجار بیش از حد مواد آتش زا در این جشن سبب شده آلودگی هوا در دهلی و همچنین سه ایالت همسایه آن گسترده و شدید شود. 
شبکه خبری "نیوز ۱۸" در این خصوص گزارش داد: دکتر آرویند کومار رییس بنیاد مراقبت‌های ریه در دهلی نو گفت: طبق مطالعات ما، بیش از ۵۰ درصد از نوجوانان در هند علایم بیماری‌های قفسه سینه دارند. ۲۹ درصد آن‌ها مبتلا به آسم هستند و بیماری آسم در میان نوجوانان بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته است. کودکان از آلودگی هوا رنج می‌برند. 
همه ساله با آغاز فصل آلودگی هوا، مقامات در دهلی و سایر ایالت‌های این کشور زنگ خطر را به صدا در می‌آورند اما در پیشگیری از این آلودگی تاکنون موفق نبوده‌اند. 
دکتر راندیپ گلوریا رییس بیمارستان تخصصی ایمز در دهلی نو گفت: آلودگی هوا می‌تواند منجر به بروز علایم شدید در میان بیماران کرونایی شود. 
سال گذشته قرنطینه سراسری در هند باعث کاهش چشمگیر آلودگی هوا در مناطق مختلف این کشور شد و مردم در ایالت پنجاب واقع در شمال این کشور را قادر ساخت تا پس از چندین دهه رشته کوه هیمالیا را از فاصله ۱۶۰ کیلومتری مشاهده کنند. امسال اما از این کیفیت هوا خبری نیست. 
هندوستان تایمز در این خصوص نوشت: اما امسال با افزایش فعالیت‌های اقتصادی و همچنین برگزاری گسترده جشن دیوالی و آتش زدن زمین‌های کشاورزی، آلودگی هوا در شمال هند به بالاترین حد خود در ۵ سال گذشته رسیده است. 
 با توجه به گزارش ژورنال علوم زیستی و تکنولوژی که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا از عمر متوسط هندی حدود ۱.۵۳ سال کم می‌کند. 
بر اساس این گزارش، تاثیر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در جنوب آسیا بسیار بالا می‌باشد و از عمر افراد تا ۱.۵۶ سال می‌کاهد. 

دلایل آلودگی هوا در هند چیست؟ 
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین گزارش خود در مورد کیفیت هوا در کلان شهرهای با جمعیت بیش از ۱۴ میلیون نفر، دهلی نو را آلوده‌ترین شهر جهان اعلام کرد و شهر مومبای هند نیز در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. جمعیت ۱۷ میلیون نفری دهلی نو تاثیرات آلودگی هوا را افزایش می‌دهد. 
یک موسسه آمریکایی به نام 'تاثیرات سلامت' در گزارشی در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق خواهد افتاد. 
در خصوص هند، این موسسه اعلام کرد که استفاده از سوخت‌های فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری می‌باشد. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۶۷ هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی و جامد جان خود را از دست داده‌اند. این آمار ۲۵ درصد از آمار کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲. ۵ میکرون در هوا را در هند تشکیل می‌دهد. 
پزشکان می‌گویند ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب می‌شود و باعث بروز بیماری‌های قلبی، سکته و فشار خون می‌شود. 
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوخت‌های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می‌کند، یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است. 
گرد و غبار، ترافیک، دود ناشی از سوخت‌های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار داده است.

سازمان جهانی بهداشت و یونیسف: آلودگی هوا برای سلامتی کودکان بسیار مضر است 
"هندوستان تایمز" در این خصوص نوشت: آلاینده‌ها بیشتر بر کودکان تاثیر می‌گذارند زیرا بدن آن‌ها هنوز به طور کامل رشد نکرده است. 
به گفته سازمان جهانی بهداشت، ریه‌های کودکانی که در مناطقی با آلودگی شدید هوا زندگی می‌کنند ممکن است در بزرگسالی عملکرد مناسب خود را نداشته باشد. به دلیل ضعف ریه، این کودکان وقتی بزرگ می‌شوند، احتمال دارد به آسم مبتلا شوند. در گزارش سال ۲۰۱۸ سازمان بهداشت جهانی آمده است که حدود ۹۳ درصد کودکان زیر ۱۵ سال، هوای سمی تنفس می‌کنند. 
آلودگی هوا در مقایسه با کشورهای همسایه خود مانند سریلانکا، پاکستان، نپال و بنگلادش به مراتب شدیدتر است و با توجه به دوازدهمین گزارش شاخص عملکرد زیست محیطی ۲۰۲۱، در میان ۱۸۰ کشور، هند از نظر کیفیت هوا در جایگاه ۱۶۸ قرار دارد. 

برنامه هند برای کنترل آلودگی هوا 
دولت دهلی نو در سال‌های گذشته آتش زدن زباله‌ها در سرتاسر این شهر را ممنوع کرد. 
اما اگر کیفیت هوا به سطح بسیار ضعیف برسد سایر اقدامات از جمله ممنوعیت استفاده از ژنراتورهای گازوئیلی، افزایش هزینه‌های پارکینگ‌ها و همچنین افزایش قطارهای مترو و اتوبوس به اجرا در می‌آیند. 
از جمله اقدامات دیگر دولت تمیز کردن دائم خیابان‌ها، آب پاشی معابر، ممنوعیت ورود کامیون‌ها به شهر، ممنوعیت فعالیت‌های ساختمان‌سازی و همچنین تعطیلی احتمالی مدارس می‌شود. . 
به رغم فشار دولت دهلی نو بر کشاورزان برای ترک عادت آتش زدن زمین‌های کشاورزی، یک اتحادیه کشاورزان در ایالت پنجاب که در همسایگی دهلی نو قرار دارد اعلام کرده است که کشاورزان هیچ چاره‌ای جز آتش زدن زمین‌های کشاورزی ندارند. 
وزارت محیط زیست هند پروژه‌ای تحت عنوان «طرح عملیات جامع» با نام اختصاری کَپ تهیه کرده است که با تکمیل آن به مبارزه با آلودگی هوا در کلانشهر دهلی نو خواهد رفت
در این طرح که قبلا پیش نویس آن در ماه مارس (فروردین) نهایی شده بود، بخش‌هایی با مهلت تعیین شده جهت اجرا در نظر گرفته شده و مسائلی چون نظارت بر کیفیت هوا، آتش زدن مزارع، مدیریت ترافیک و کنترل انتشار قید شده است. 
دادگاه عالی محیط زیست و وزارت محیط زیست نیز جلسه‌ای بر روی مسائلی همچون سیاست سختگیرانه استفاده از پارکینگ عمومی وارتقا سیستم حمل نقل عمومی تاکید ویژه کرده‌اند. 

نخست وزیر هند: هند ۵۰ درصد از انرژی خود را از منابع تجدید پذیر تامین خواهد کرد
نارندرا مودی نخست وزیر هند هفته گذشته در اظهارات خود در اجلاس آب هوایی سازمان ملل (کاپ۲۶) در گلاسکو اعلام کرد هند تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰ درصد از نیاز خود به انرژی را از منابع تجدید پذیر انرژی تامین خواهد کرد. 
خبرگزاری "ای ان آی"در این خصوص نوشت: مودی با تعریف دستورکار آب و هوایی این کشور به ۵ نکته اشاره کرد و گفت: ظرفیت انرژی غیر فسیلی هند تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید. هند تا سال ۲۰۳۰ تولید گازهای گلخانه‌ای خود را یک میلیارد تن کاهش خواهد داد و سهم کربن در اقتصاد خود را تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۴۵ درصد کاهش خواهد داد و تا سال ۲۰۷۰ هند به هدف توقف کامل تولید گازهای گلخانه‌ای دست خواهد یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha