رسول انتظار مهدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سطح استان 33 هزار مركز تهيه و توزيع مواد غذايي وجود دارد كه 31 درصد اين مراكز داراي رتبه بندي حساس است.
وي ادامه داد: اين 31 درصد شامل سه هزار و 900 واحد رستوران، يك هزار و 530 واحد قنادي و چهار هزار و 810 واحد نانوايي است كه بايد بازرسي جدي از اين واحدها صورت گيرد.
وي اضافه كرد: در 2 سال گذشته، پنج هزار و 523 مورد سنجش كيفيت روغن هاي سرخ كردني در استان انجام شده كه پس از بررسي هاي لازم هشت هزار و 700 ليتر روغن غير بهداشتي در سطح عرضه مواد غذايي معدوم شده است.
وي بيان كرد: در اين مدت سه هزار و 129 مورد سنجش آلودگي ميكروبي از واحدهاي مختلف استان انجام شده است.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: استفاده از افزودني هاي شيميايي در تهيه مواد غذايي ممنوع است و با توجه به اهميت اين موضوع ' نظام مراقبت آزمايشگاهي مواد غذايي در سطح عرضه ' با هدف حفظ و ارتقاي سلامت جامعه و يافتن راهكارهاي مناسب كنترلي مواد غذايي راه اندازي شده است.
انتظار مهدي افزود: استفاده از رنگ هاي غير مجاز در مواد غذايي خطرات زيادي براي سلامت مردم دارد و رنگهاي غيرمجاز منشا شيميايي نامعلوم دارند و اصلا مصرف غذايي ندارند.
وي اضافه كرد: رنگ هايي مثل صفار الزعفران و سنگ زعفران كه برخي فروشندهها و شيرينيپزيها به صورت غيرمجاز در تهيه مواد غذايي استفاده ميكنند يا به مصارف خانگي مي رسد به دليل عدم آگاهي از مضرات و غيربهداشتي بودن آنها و اعتماد خريداران به فروشندگان بسيار مضر هستند و نبايد به سفره غذايي خانواده ها راه يابند.
وي بيان كرد: استفاده از مواد غذايي غيرخوراكي برخلاف مقررات بهداشتي است و اين رنگ هاي مصنوعي در دراز مدت اثرات منفي برروي سلامتي بشر داشته و زمينه ساز ايجاد سرطان هاي مختلف در افراد است.
وي ادامه داد: تقاضا و تنوع طلبي مشتري ، عدم آگاهي متصدي و مصرف كننده از تبعات سلامتي اين مواد ، وجود رقابت و سود جويي باعث گسترش استفاده از اين مواد در صنوف مختلف به ويژه قنادي ها و ساير مواد غذايي از جمله جوجه كبابي زعفراني غيربسته بندي و پلو زعفراني شده است.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: عرضه مواد غذايي در حال جهاني شدن است و اين امر نيازمند توجه بيش از پيش به سيستم ايمني مواد غذايي است.
انتظار مهدي افزود: ايمني غذا يعني اطمينان از اين كه غذا در طي مراحل و عمليات توليد، فرآوري، توزيع، ذخيره سازي تا مصرف، عاري از هرگونه مواد مخاطره آميز فيزيكي، شيميايي و ميكروبي باشد كه مصرف آن سلامت مصرف كننده را به خطر مي اندازد.
وي عوامل فيزيكي (ساختمان و ابزار كار) ، عوامل كاربردي (عملي) ، عوامل فردي (بهداشت فردي و آموزش) ، عوامل شيميايي ( رنگ دهنده هاي غير مجاز ) و افزودني ها غير مجاز را از عوامل مهم در بهداشت وايمني مواد غذايي عنوان كرد.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: آموزش مردم در خصوص مضرات استفاده از افزودني هاي غير مجاز به خصوص رنگ هاي غير مجاز و تبديل آن به يك مطالبه عمومي براي جلوگيري از تضييع حقوق شهروندي روري است.
وي بر استفاده از ظرفيت هاي رسانه ها در خصوص آموزش و فرهنگ سازي در خصوص عدم استفاده از مواد غذايي غير بهداشتي و دوره گردي براي حفظ و ارتقاي سلامت مردم تاكيد كرد.
به گزارش ايرنا، مطابق ماده 13 قانون مواد خوردني آشاميدني، آرايشي و بهداشتي ، بازرسان بهداشت محيط مراكز بهداشت سطح استان ها موظفند بر وضعيت بهداشتي اماكن و مراكز و مواد غذايي عرضه شده موضوع اين ماده نظارت و متخلّفين از مقرارت بهداشتي را با ذكر موارد تخلّف پيگيري كنند.
8137/2093
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴
اروميه- ايرنا- معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: استفاده از افزودني هاي شيميايي در تهيه مواد غذايي تهديدي جدي براي سلامت مردم است و به همين علت به صورت دقيق، اين افزودني ها مورد پايش جدي بازرسان قرار مي گيرد.