اروميه- ايرنا- رئيس پارك علم و فناوري آذربايجان غربي گفت: 80 مورد اختراع توسط جوانان و نخبگان اين استان براي ثبت و تاييد به اين پارك در استان ارجاع داده شده است.

حسن حيدري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 28 مورد از اين تعداد مورد تاييد قرار گرفته و 11 مورد نيز توسط هيات داوران رد شده است.
وي ادامه داد: 41 طرح نيز توسط هيات داوران و اساتيد استاني در حال بررسي و ارزيابي است و نتيجه نهايي در اسرع وقت اعلام مي شود.
وي اضافه كرد: پارك علم و فناوري آذربايجان غربي در سال گذشته چهار طرح را در سازمان جهاني ثبت اختراعات wipo به نام خود ثبت كرده است.
حيدري ادامه داد: دستگاه خشك كن ميوه و سبزيجات با استفاده از روش مايكروويو، قلم پلاسما با كاربرد پزشكي، دستگاه بي خطر ساز زباله هاي عفوني بيمارستاني با استفاده از امواج مايكروويو و دستگاه تصفيه هوا با تكنولوژي پلاسماي سرد چهار اختراعي بودند كه به ثبت بين المللي رسيده است.
وي اضافه كرد: قبل از سال 1395 مرجعيت استعلام فكري و ثبت اختراع در آذربايجان غربي وجود نداشت و مخترعان مجبور بودند براي ثبت اختراعات خود به استان هاي همجوار يا به تهران سفر كنند.
رئيس پارك علم و فناوري آذربايجان غربي ادامه داد: از سال 1395 مرجعيت استعلام فكري و ثبت اختراعات نيز به پارك علم و فناوري اين استان واگذار شد كه اين امر كار مخترعان را تسهيل كرد.
حيدري اضافه كرد: اين موارد اختراع در بخش هاي مختلف كشاورزي، مكانيك، آب و فاضلاب ، فناوري، شيمي، بيوشيمي، داروسازي، برق و الكترونيك بوده است.
وي ادامه داد: صاحبان اختراع مي توانند با مراجعه به سايت مركز مالكيت معنوي به نشاني http://iripo.ssaa.ir نسبت به ثبت اظهار نامه اختراع خود و دريافت شماره اظهار نامه و رمز شخصي خود اقدام كنند.
وي اضافه كرد: متقاضي پس از دريافت تاييديه از كارشناس ثبت اختراع مي تواند پارك علم و فناوري آذربايجان غربي را به عنوان مرجع داراي صلاحيت براي استعلام به مركز مالكيت معنوي معرفي كرده و ساير مراحل را پي گيري كند.
به گزارش ايرنا پارك علم و فناوري آذربايجان غربي با هدف بسترسازي براي توليد ثروت از طريق علم و فناوري تاسيس شده است؛ اين نهاد به عنوان يكي از اركان مهم شكل گيري و توسعه اقتصاد دانش­ بنيان تلاش مي­كند تا با استفاده از موقعيت ممتاز همجواري با سه كشور آسيايي و اروپايي و دارا بودن هفت مرز رسمي در سطح كشور به حمايت همه جانبه از شركت­هاي مبتني بر دانايي و خلاقيت و جذب سرمايه­ گذار بپردازد.
اين پارك در تلاش است تا زمينه تجاري سازي و بازاريابي ايده هاي نوآورانه و فناورانه را فراهم كند و نقش كليدي در ياري رساندن به حضور فعال اين شركت ها در سطوح ملي و بين المللي داشته باشد.
از سال 1396 تاكنون 12 رويداد شتاب 'استارت آپ ويكند' با حمايت پارك علم و فناوري در آذربايجان غربي برگزار شده است و در مجموع 39 ايده منتخب در مراكز رشد مراحل نخست اجرايي را طي مي كند.
8135/2093