تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳

كرج - ایرنا- مدیركل دفترامور گلخانه ها ، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی وزارت جهاد كشاورزی اعلام كرد كه با وجود فواید بالای غذایی قارچ خوراكی، سرانه مصرف این محصول در كشور پائین است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا تقوی روز سه شنبه در نشست خبری بررسی راهكارهای افزایش سرانه مصرف قارچ خوراكی شهرستان ساوجبلاغ استان البرز افزود: با اینكه سرانه مصرف قارچ خوراكی در كشور نسبت به دهه 60 افزایش چشمگیری دارد اما تا رسیدن به شاخص های جهانی فاصله داریم .
وی بیان داشت: اكنون سرانه مصرف قارچ خوراكی در ایران 1.3 كیلوگرم بوده كه سرانه مصرف جهانی حدود 4 كیلوگرم اعلام شده است.
تقوی با بیان اینكه قارچ خوراكی دارای 3 نوع ویتامینB1 ، ویتامین C و ویتامین D است و می تواند جایگزین خوبی برای مصرف گوشت و دیگر مواد غذایی باشد ، گفت: میزان مصرف آب برای پرورش قارچ نیز بسیار كم و به لحاظ اقتصادی و غذایی پر ارزش است.
مدیركل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی وزارت جهاد كشاورزی گفت: اقدامات زیرساختی برای افزایش سرانه مصرف و اعتماد سازی بین مردم انجام شده است .
تقوی اظهار داشت: برای تسهیل در دسترسی مردم به تهیه قارچ خوراكی، اكنون این محصول در 30 ایستگاه متروی تهران عرضه می شود.
وی در مورد میزان آب‌بری قارچ خوراكی گفت: میزان آب بری كشت این محصول به مراتب كمتر از محصولات كشاورزی دیگر است ضمن آنكه ارزش غذایی آن بیشتر از برخی محصولات و فرآورده ها مانند گندم ، سویا و گوشت می باشد.
تقوی همچنین به اشتغال مستقیم هشت هزار نفر در حوزه تولید و پرورش قارچ در كشور اشاره كرد وافزود: سه هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم با این صنعت در ارتباط هستند.
وی با اشاره به مسمومیت شماری از هموطنان در مناطقی از كشور بر اثر مصرف قارچ جنگلی و طبیعی گفت: مردم باید قارچ خوراكی را از مراكز معتبر خریداری كنند و از خرید و مصرف قارچ جنگلی و طبیعی خودداری شود.
علی صدیق‌پناه رئیس هیات مدیره انجمن قارچ خوراكی كشور در این نشست به ضرورت افزایش تولید قارچ به عنوان یكی از منابع مهم تامین پروتئین در كشور اشاره كرد و گفت: طبق برنامه ششم توسعه تا سال 1404 تولید قارچ باید به بیش از 200 هزار تن در سال برسد.
وی به برخی كارها برای ترویج مصرف قارچ در كشور اشاره كرد و افزود: در این زمینه برنامه هایی در برخی ایستگاه های متروی تهران و نصب هولوگرام استاندارد روی بسته های قارچ خوراكی انجام شده است.
رضا تاج‌الدینی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی استان البرز در این نشست اعلام كرد كه 35 واحد پرورش قارچ با تولید 26 هزار تن دراین استان فعالیت دارند.
وی افزود: قیمت تمام شده محصول قارچ بیش از مبالغی است كه در بازار عرضه می شود و این امر سبب مشكلاتی برای تولید كنندگان شده است.
7411/6155