به گزارش ايرنا، با توجه به اينكه چهارمحال و بختياري يكي از 5 استان نخست كشور از نظر نرخ بيكاري است و در دوره اي در فصل زمستان نرخ بيكاري تا 20درصد نيز رسيده بود، راهكارهايي انديشيده شد تا بتوان بخشي از نيروي كار را به سمت كسب و كار آسان و زود بازده سوق داد.
الگوهاي مشاغل خانگي در كشورهاي پرجمعيت و توسعه يافته جهان حدود يك قرن پيش بنيان نهاده شد و گاهي اين مشاغل خانگي به چرخه كلان توليد يا زنجيره توليد تبديل شده اند.
به عنوان نمونه در كشور چين سالانه 6 ميليارد دلار عروسك و اسباب بازي توليد مي شود كه سهم توليد عروسك و اسباب بازي خانگي نيمي از اين آمار است و سالانه 140ميليون دلار عروسك به كشورهاي مانند ايران صادر مي شود.
در چين برخي از خانواده ها قطعات مختلف عروسك را مي سازند يا دوخت مي زنند و بعد تمامي اين توليدات در يك كارخانه يا كمپاني سرهم (مونتاژ) مي شود و به عنوان محصول نهايي به بازار عرصه مي شود.
در برخي از كشورهاي حوزه جغرافيايي اتحاديه اروپا نيز توليد پنير خانگي در مناطق كوهستاني آلپ سالانه بيش از 100 ميليون دلار صادارت دارد و جالب اين است كه اين پنيرها در خانه گله داران آلپ نشين كشورهاي ثروتمندي مانند سوئيس و ايتاليا توليد مي شود.
از سهم 30ميليارد دلاري توليد پنير در جهان 24 ميليارد دلار را اروپا در اختيار دارد كه بخشي از اين صادرات را پنيرهاي خانگي توليد شده در اين كشورها به خود اختصاص داده است.
گاهي اين الگوهاي اقتصاد خانگي بر اقتصاد كلان و مكتب هاي فلسفي اقتصاد اثر گذاشته اند و اين اقتصاد خرد موفق به افزايش درآمد ناخالص ملي و افزايش درآمد خانوار در بعد كلان شده اند.
حالا از سوي وزارت تعاون، كار، و رفاه اجتماعي و جهاد دانشگاهي استان هاي آذربايجان غربي، چهارمحال و بختياري ، خراسان جنوبي، خراسان رضوي، خراسان شمالي، كردستان، كرمانشاه و لرستان به عنوات مناطق پايلوت براي طرح حمايت از مشاغل خانگي انتخاب
شده اند.
اين حركت گامي براي توجه دادن به خانه به عنوان يك كارگاه خرد توليدي است و چنانچه متقاضيان تمايل داشته باشند از خدمات و امكاناتي نظير آموزش، مشاوره و فروش محصولات در حوزه مشاغل خانگي بهره مند شوند مي توانيد علاوه بر ثبت نام در سامانه مشاغل خانگي ، در سامانه مربوط به سازمان جهاد دانشگاهي به آدرس www.inhb.ir مراجعه و پس از كسب اطلاعات بيشتر در اين سامانه ثبت نام كنند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي چهارمحال و بختياري گفت: اين استان براي اجراي طرح مشاغل خانگي تسهيلات لازم را در نظر گرفته است.
حفيظ الله فاضلي عصر سه شنبه در نشست خبري طرح حمايت از مشاغل خانگي در جهاد دانشگاهي استان افزود: مشاغل خانگي مشمول ماليات نمي شود و از اين طرحها با پرداخت تسهيلات ارزان قميت حمايت مي شود.
به گفته وي، براي هر متقاضي تا سقف 100ميليون ريال تسهيلات با نرخ پايين بانكي در نظر گرفته شده است و شرايط ثبت نام در سامانه اين طرح داشتن 18 سال سن تمام، ساكن استان بودن و تحت پوشش هيچ نهاد بيمه اي نبودن است.
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري نيز از فراهم شدن زمينه ثبت نام متقاضيان در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي خبر داد و گفت: 22 نوع شغل در سامانه حمايت از مشاغل خانگي استان تعريف شده است.
وحيد خليلي اردلي اظهار كرد: علاقمندان متقاضي راهاندازي كسب و كارهاي خانگي ميتوانند با مراجعه به آدرس اينترنتي Inhb.ir و jchb.ir تماس با شماره 33380890- 038 مربوط به دبيرخانه الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي جهاد دانشگاهي استان، نسبت به ثبتنام اقدام كنند.
به گفته وي، در الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي دستگاههاي مجري طرح از جمله جهاد دانشگاهي مكلف به شناسايي و توانمندسازي اشخاص حقيقي و حقوقي شده اند.
خليلي اردلي افزود: اين نهاد علمي دانشگاهي با استفاده از مشاوران خود حلقههاي مفقوده و خلأهاي طرحهاي مشابه گذشته را مرتفع خواهد كرد.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد واسطهاي و توسعهاي در اين طرح وظايف و برنامههاي مختلفي بر عهده دارد افزود: اين طرح در سه فاز انجام ميشود و شناسايي مزيتها، توانمندسازي و آموزش و اتصال به بازار اين سه مرحله هستند.
خليلي اردلي گفت: با استفاده از روشهايي چون، نظرسنجي، مطالعات اسناد، بررسي مطالعات انجام شده در حوزه اشتغال استان، مصاحبه با خبرگان و مديران مرتبط و شناسايي مزيتهاي شهرستانهاي مختلف استان انجام شده است.
وي تصريح كرد: در فاز دوم به منظور توانمندسازي و آموزش، آمادگي مراكز آموزش جهاد دانشگاهي، شناسايي مربيان و تسهيلگران، درج فيلمهاي آموزشي و مستندهاي ترويجي در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي مربوطه انجام شده است.
خليلي اردلي يادآورشد: در فاز سوم مرحله كه اتصال به بازار است، نيز شناسايي برندهاي ملي و استاني، عقد تفاهمنامه با فروشگاههاي اينترنتي و فيزيكي مرتبط با مشاغل خانگي صورت گرفته است.
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري تاكيد كرد: سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي نيز توسط جهاد دانشگاهي طراحي و رونمايي شده است.
وي ادامه داد: امكان ثبت نام متضاضيان راهاندازي كسب و كارهاي خانگي بدون ارائه طرح توجيهي در اين سامانه وجود دارد.
خليلي اردلي امكان آموزش از طريق اين سامانه به وسيله فيلمهاي آموزشي متنوع كار آفريني و راهاندازي كسب و كارهاي خانگي، اتصال توليد كنندگان محصولات مشاغل خانگي به برندهاي ملي و استاني به عنوان پشتيبان، فروش آنلاين محصولات خانگي و آخرين اخبار مربوط به حوزه مشاغل خانگي را از مواردي برشمرد كه در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي قابل دسترسي است.
به گزارش ايرنا، چهارمحال و بختياري بيش از 63 هزار دانش آموخته دانشگاهي بيكار و جوياي كار دارد.
2097
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۳
شهركرد-ايرنا- نشست مشترك خبري مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي و رييس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري در عصر سه شنبه، حكايت از يك ريزي بين بخشي براي حمايت از مشاغل خانگي در اين استان داشت.