تهران- ایرنا - آیین تجلیل از 350 دانش آموز مدال آور المیپادهای علمی كشور در رشته های مختلف عصر امروز - جمعه - در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، در این آیین كه با حضور تنی چند از نخبگان، نمایندگان مجلس و شورای اسلامی شهر تهران در مركز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد از 350 مدال آوران دانش آموز در المپیادهای كشوری در رشته های ادبیات، ریاضی، زیست شناسی، شیمی، فیزیك، كامپیوتر، نجوم و اخترفیزیك تجلیل بعمل آمد.
فاطمه مهاجرانی رییس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش در حاشیه برگزاری این مراسم در گفت و گو با ایرنا با یبان این كه اعضای تیم المپیاد دانش آموزی ایران اعزامی به خارج از كشور در رشته های مختلف انتخاب شده اند، افزود: از مجموع 350 نفر 57 نفر دوره طلا را می گذرانند كه از بین آنها 30 نفر به مسابقات خارجی اعزام می شوند.
وی خاطرنشان كرد: دانش آموزان مدال آور حاضر در واقع خروجی های دوره تابستان 1396 هستند كه مدال های طلا، نقره و برنز را دریافت كرده بودند.
رییس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش در خصوص چگونگی برگزاری المپیاد علمی دانش آموزی در كشور نیز با یادآوری این كه این المپیاد در چهارمرحله برگزار در سطح كشور برگزار می شود، تاكید كرد: در مرحله نخست نگاه ما به همه مدارس در برگزاری این آزمون كاملا یكسان است و هیچگونه تفاوتی بین مدارس استعادهای درخشان و غیره نیست.
مهاجرانی ادامه داد: همه دانش آموزان جدای از این كه در چه مدرسه ای تحصیل می كنند در یك آزمون سراسری شركت می كنند و این ویژگی در همه مراحل المپیاد رعایت می شود.
وی همچنین گفت: مرحله اول و دوم المپیاد دانش آموزی سراسری است و مرحله سوم در یكی از دانشگاه ها یا مراكز آموزشی تهران با حضور دانش آموزان منتخب سراسر كشور برگزار می شود و دوره طلا كه دانش آموزان انتخابی برای اعزام به خارج از كشور در آن مشخص می شوند.
رییس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش افزود: درواقع بعد از مرحله نخست، مرحله تابستان را در پیش داریم كه حدود 350 نفر از دانش آموزان تحت یك دوره آموزشی مفصل قرار می گیرند.
مهاجرانی به تعریف برخی عوامل انگیزشی برای مدال آوران دانش آموز مانند برخورداری از سهمیه كنكور و امكان ادامه تحصیل تا مقطع دكترا، اهمیت برگزاری المپیادهای دانش آموزی را مورد تاكید قرار داد و گفت: المپیاد های دانش آموزی كار بسیار مهمی به خصوص در حوزه علوم پایه محسوب می شود چراكه می تواند یك جنبش علمی در كشور ایجاد كند.
وی یادآور شد: مسابقه المپیاد علمی دانش آموزی رشته ریاضی امسال در كشور رومانی، شیمی در مجارستان، زیست شناسی در ایران، فیزیك، نجوم و اخترفیزیك در چین ، رایانه در كشور ژاپن و ادبیات نیز به صورت منطقه ای برگزار می شود.
رییس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش درعین حال اظهارداشت: البته قرار بود ایران امسال میزبان المپیاد دانش آموزی نجوم و اختر فیزیك نیز باشد كه به دلیل این كه میزبانی مسابقات زیست شناسی را عهده دار شده ایم و برگزاری دو المپیاد به صورت همزمان كار سختی است از پذیرش آن خودداری كردیم.
مهاجرانی با بیان این كه امسال بعداز چندین سال المپیادهای علمی دانش آموزی برگزار می شود، خاطرنشان كرد: این اتفاق خود به طور طبیعی یك موج مثبتی را در بین دانش پژوهان ایجاد می كند و عدم برگزاری این رویداد در واقع بی تفاوتی به نخبگان بود و حاشیه ایجاد می كرد.
علمی*1836**1336