به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، یكی از مشكلات جدی حال حاضر شركتهای دانشبنیان جدایی ناگهانی بخشی از نیروهای متخصص و تحصیلكرده برای انجام خدمت مقدس سربازی است، به طوریكه این اتفاق گاها كاهش فعالیت و حتی تعطیلی این شركت ها را بدنبال داشته است.
معضلی كه البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در طول سالهای گذشته با همكاری بنباد ملی نخبگان درصدد رفع آن برآمد و با تلاش های صورت گرفته شرایط انجام خدمت وظیفه تخصصی برای افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان (همچون برگزیدگان المپیادها، برگزیدگان كنكور) تاحدودی تسهیل شد.
به طوریكه این افراد بعد از گذراندن دوره آموزش سربازی، الزام به حضور تماموقت در پادگانها و مراكز نظامی نداشته اند و گاها با اجرای موفق یك پروژه تحقیقاتی مورد نیاز دستگاههای دفاعی و دولتی، كارت پایان خدمت خود را اخذ كرده اند و حتی افراد مشمول خدمت سربازی با شرایط سهل می توانند برای شركت در همایشهای علمی به خارج از كشور سفر كنند.
سید محمد صاحبكار خراسانی رئیس مركز شركتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی پیش از این در بهمن ماه سال گذشته اعلام كرده بود كه شركت های فعال در حوزه فناوری از جمله شركت های دانش بنیان مورد تأیید كارگروه ارزیابی شركتهای دانشبنیان كه اسامی آنها در صفحه اول سامانه www.Daneshbonyan.ir قرار دارد در كنار شركت های مستقر در مراكز رشد و پارك های علم و فناوری، شركت های خلاق و شركت های معرفی شده از سوی نهاد های توسعه فناوری و نوآوری و مورد تایید مركز شركت ها و موسسات دانش بنیان میتوانند كارشناسان برتر خود را برای استفاده از این تسهیلات معرفی كنند.
وی تاكید كرده بود كه شركتهای متقاضی بایستی دارای اظهارنامه مالیاتی باشند و كالاها و خدمات دانش بنیان خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامه مالیاتی به فروش رسانده باشند.
شرایط افراد متقاضی نیز طبق اظهارات صاحبكار كسب حد نصاب امتیازات علمی و فناوران از سوی افراد معرفیشده و اینكه این افراد باید دانشآموخته در مقاطع كارشناسی، كارشناسیارشد یا دكترای تخصصی باشند و بیش از سه سال از تاریخ دانش آموختگی آنها نگذشته باشد. البته دانشجویان دورۀ دكترای تخصصی كه از پیشنهاد رساله دكتری خود با موفقیت دفاع كرده باشند، نیز مشمول مزایای این طرح بودند.
به گفته وی هركدام از شركتهای دانشبنیان كه دارای فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی باشد، می توانند بصورت الكترونیكی و از طریق سایت Soraya.bmn.ir یك نفر را بهعنوان سهمیه خود معرفی كنند و بهازای هر 300 میلیون تومان فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی و یا هر پنج نفر نیروی انسانی شاغل بیمهشده، میتوانند یك نفر دیگر را بهعنوان سهمیه خود معرفی كنند. لذا یك شركت با فروش بیش از (300) میلیون تومان، میتواند 2 نفر را بهعنوان سهمیه خود معرفی كند.
اما محدودیت های سهمیه ای و ضرورت استفاده بهینه از نیروهای خلاق و نخبه فعال در حوزه دانش بنیان كشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را بر آن داشته است كه بدنبال ایجاد شرایط مطلوب تری برای انجام خدمت سربازی نخبگان فعال در این حوزه باشد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اخذ مجوز از دفتر رهبر معظم انقلاب، مذاكراتی را با ستاد كل نیروهای مسلح آغاز كرد به طوریكه پس از امضاء تفاهمنامه ای بین سورنا ستاری و سرلشكر محمدحسین باقری فرمانده ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دی ماه سال 1396 قرار شد كه سهمیه دو هزار نفری استفاده از نخبگان در قالب پروژه های دفاعی افزایش یافته و به پروژه های غیردفاعی نیز تسری یابد و معاونت علمی پس از آن شیوه نامه ای را با همكار بنیاد ملی نخبگان تحت عنوان «دانش آموختگان برتر فناور» برای نحوه گذران سربازی این افراد تهیه كرد.
شیوه نامه ای كه به گفته علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تنظیم دقیق آن با رایزنی با شركت های دانش بنیان مراحل نهایی خود را می گذراند و بزودی اجرایی خواهد شد.
وی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، اظهاركرد:طبق توافق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ستاد كل نیروهای مسلح یك سهمیه مشخص امریه خدمت مقدس سربازی در اختیار این معاونت قرار گرفته است.
دلیری افزود: كارشناسان برتر و ذیصلاح فعال تمام وقت كه دارای شش ماه سابقه كار با پرداخت حق بیمه در شركت های دانش بنیان مورد تایید كارگروه ارزیابی شركتهای دانشبنیان باشند می توانند پس از ثبت نام و اخذ امریه سربازی پس از گذراندن دوره آموزشی، باقیمانده دوران خدمت خود را در شركت دانش بنیان متقاضی سپری كنند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینكه این سهمیه شامل كسب و كارهای نو(استارتاپ های دانش بنیان) نیز می شود، تاكیدكرد: از این پس متخصصان و كارشناسان دارای توان فكری و عملی در حوزه دانش بنیان برای گذراندن دوره سربازی به پادگان ها نمی روند و در حیطه تخصصی خود در شركت های دانش بنیان فعالیت خواهند كرد.
وی با تاكید براینكه اختصاص مجوز امریه خدمت سربازی برای استفاده شركت های دانش بنیان در واقع نخستین مجوز امریه برای استفاده در بخش خصوصی محسوب می شود، گفت: این امریه همچون امریه سایر دستگاه های دولتی است و سپری كردن دوره آموزشی برای فعالان حوزه دانش بنیان ضروری می باشد.
علمی ** 1836 **1440
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۳
تهران – ایرنا - معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از تخصیص سهمیه مشخص امریه خدمت سربازی از سوی ستاد كل نیروهای مسلح برای استفاده مشمولان فعال در حوزه دانش بنیان و كسب و كارهای نو خبر داد و گفت: این سهمیه ها بزودی اجرایی می شود.