تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸

شهركرد- ايرنا- همه چيز از يك عكس شروع شد، از سفره ماه مبارك رمضان خانه شان عكس را منتشر كردند كه زود فراگير شد.

آنها با كمترين امكانات بهترين سفره را تزئيين كردند و توانستند نظر چند نفر از دوستان را در ماه مبارك جلب كنند تا اين غذاي محلي را براي آنها نيز پخت كنند.
سفارش غذاي بومي و محلي ابتدا دوستانه بود و يك تعارف و رفاقت دانشجويي، اما وقتي پخت غذا به صورت آنلاين يا 'لايو' منتشر شد، دوستان ديگر نيز سفارش آن را دادند.
غذاي محلي آنها، حالا دوستداران فراواني به خود گرفته است و كم كم دست به كار شده اند و خانه شان را به آشپزخانه آنلاين تبديل كرده اند كه از سراسر شهركرد سفارش غذاهاي بومي و محلي مي گيرند.
در آن سوي مركز چهارمحال و بختياري و در يكي از شهرهاي بروجن نيز توليد كفش خانگي با طرح هاي اسليمي براي خود اسم و آوازه اي پيدا كرد.
كفش هاي زنانه با پس زمينه سفيد و نقش و نگار اسليمي خيلي زود در فضاي مجازي طرفداران خود را پيدا كرد و خانم طراح كه دانش آموخته آموزشكده فني دخترانه شهركرد است، با تاكسي هاي خطي شهركرد به بروجن يا از طريق پست كفش ها را براي مشتريان در شهركرد يا ساير نقاط ايران مي فرستد و پول آن را نيز مشتريان اين كفش ها كارت به كارت مي كنند.
در شهركرد نيز مرضيه ، سفارش دوخت بيش از دهها دست مانتو و لباس فرم مدارس را پس از انتشار در فضاي مجازي گرفته است به گونه اي كه تا مهرماه امسال از پذيرش سفارش جديد خودداري مي كند.
زينب، در يكي از روستاهاي كوهرنگ با انتشار دست ساخته هايي از عروسكي پارچه اي خود در يك روز بيش از يكصد سفارش از خوزستان و فارس دريافت كرد.
شيريني هاي خانگي نيز از سوي ' نويد ' در فضاي مجازي با استقبال مخاطبان روبرو شده است و او در نوروز امسال بيش از صدها سفارش شيريني ريز نخودچي براي سر سفره هاي هفت سين را پاسخ داد.
در شهر هفشجان نيز يكي از گلخانه ها موفق به فروش آنلاين محصولات خود شده است و هر گاه از اين گلخانه لايوي منتشر شده است، ده ها نفر در حال خريد ميوه تازه گلخانه اي هستند.
فاطمه در مقطع دكترا دانش آموخته دانشگاه معتبر ايران است، اين روزها بيش از همه سرش شلوغ است، برخي از دانشجويان سفارش ترجمه متن عربي و انگليسي را داده اند و او حتي يك لحظه هم وقت خالي ندارد و مجبور است از پذيرش سفارس جديد در فضاي مجازي در حال حاضر خود داري كند.
بنا به اعلام وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي امروزه كسب و كارهاي خانگي به عنوان راهكاري مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب مي شود.
اين وزارتخانه معتقد است كه قابليت انجام اين نوع كسب و كار در «منزل» سبب ايجاد مزاياي بسياري براي شاغلين آن ها مي شود، كه از جمله مي توان به ايجاد توازن بين مسئوليت خانوادگي زنان و اشتغال آنان، حذف هزينه هاي مربوط به خريد، رهن و اجاره كارگاه و اياب و ذهاب، استفاده از نيروي كار ساير اعضاي خانواده و ايجاد زمينه هاي كار خانوادگي، امكان انتقال تجارب از طريق آموزش غيررسمي به شيوه استاد- شاگردي بين اعضاء خانواده اشاره كرد.
بايد توجه داشت كه در ساليان اخير به دليل تحولات عظيم در بخش فناوري اطلاعات در جهان و ايجاد مشاغل جديد، امكان اشتغال خانگي براي بسياري از افراد در زمينه هاي IT نيز فراهم شده است.
مشاغل خانگي در جهان بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است به گونه اي كه در چين بخش عظيمي از مشاغل خانگي راهي بازارها بزرگ جهان مي شود.
در زمان حاضر كسب‌وكار خانگي(HBB) يا HOME-BASED BUSINESS
در جهان به عنوان يكي از شاخص هاي اقتصاد كوچك بازده مورد توجه اقتصاد دانان قرار گرفته است.
برخي از گزارشها نشان مي دهد كه در كشورهاي صنعتي غربي، كسب‌ و كارهاي خانگي، نسبت به ديگر كسب‌ و كارهاي موجود از قابليت توسعه بيشتري برخوردار است.
اقتصاددانان مزاياي اين رويكرد به اقتصاد زودبازده را انعطاف پذيري براي حفظ تعادل بين مسووليت‌هاي شخصي و خانوادگي و ترجيحات در شيوه زندگي، پتانسيل خانواده‌ها به ‌منظور افزايش درآمد خود بدون پرداخت هزينه‌هاي مالي و اجتماعي، مكاري اعضاي خانواده در كسب‌وكارها كه منجر به يادگيري مهارت‌هاي كسب‌وكار مي‌شود و اعضاي خانواده را براي خود‌اشتغالي در HBB يا كسب‌وكار كوچك آماده مي‌سازد و دسترسي به فرصت‌هاي شغلي براي افراد خانه مانند سالمندان يا معلولان عنوان مي كنند.
كارشناسان توسعه اقتصاد خانگي را موجب صرفه ‌جويي در استفاده از حمل و نقل عمومي، پاركينگ‌ها و كاهش آلودگي به‌دليل كاهش رفت و آمد مردم به محل كار مي دانند.
اين روزها كساني هستند كه با يك گوشي هوشمند كارهاي بزرگ اقتصادي مي كنند و مي توانند به عنوان هماهنگي بين معرفي كالا و فروش اقدام كنند كه اين نوع رويكرد به اقتصاد و كسب و كار خانگي نيز رونق بخشيده است.
حالا از سوي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماهي چهارمحال و بختياري به عنوان يكي از استانهاي پايلوت براي توسعه مشاغل خانگي انتخاب شده است.
با توجه به اينكه چهارمحال و بختياري يكي از 5 استان نخست كشور از نظر نرخ بيكاري است و در دوره اي در فصل زمستان نرخ بيكاري تا 20درصد نيز رسيده بود، راهكارهايي انديشيده شد تا بتوان بخشي از نيروي كار را به سمت كسب و كار آسان و زود بازده سوق داد.
الگوهاي مشاغل خانگي در كشورهاي پرجمعيت و توسعه يافته جهان حدود يك قرن پيش بنيان نهاده شد و گاهي اين مشاغل خانگي به چرخه كلان توليد يا زنجيره توليد تبديل شده اند.
وزارت تعاون، كار، و رفاه اجتماعي و جهاد دانشگاهي استان هاي آذربايجان غربي، چهارمحال و بختياري، خراسان جنوبي، خراسان رضوي، خراسان شمالي، كردستان، كرمانشاه و لرستان را به عنوان مناطق پايلوت براي طرح حمايت از مشاغل خانگي انتخاب
كرده اند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي چهارمحال و بختياري گفت: اين استان براي اجراي طرح مشاغل خانگي تسهيلات لازم را در نظر گرفته است.
حفيظ الله فاضلي در گفت و گو ايرنا افزود: مشاغل خانگي مشمول ماليات نمي شود و از اين طرحها با پرداخت تسهيلات ارزان قميت حمايت مي شود.
به گفته وي، براي هر متقاضي تا سقف 100ميليون ريال تسهيلات با نرخ پايين بانكي در نظر گرفته شده است و شرايط ثبت نام در سامانه اين طرح داشتن 18 سال سن تمام، ساكن استان بودن و تحت پوشش هيچ نهاد بيمه اي نبودن است.
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري نيز از فراهم شدن زمينه ثبت نام متقاضيان در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي خبر داد و گفت: 22 نوع شغل در سامانه حمايت از مشاغل خانگي استان تعريف شده است.
وحيد خليلي اردلي اظهار كرد: علاقمندان متقاضي راه‌اندازي كسب و كارهاي خانگي مي‌توانند با مراجعه به آدرس اينترنتي Inhb.ir و jchb.ir تماس با شماره 33380890- 038 مربوط به دبيرخانه الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي جهاد دانشگاهي استان، نسبت به ثبت‌نام اقدام كنند.
به گفته وي، در الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي دستگاه‌هاي مجري طرح از جمله جهاد دانشگاهي مكلف به شناسايي و توانمندسازي اشخاص حقيقي و حقوقي شده اند.
خليلي اردلي افزود: اين نهاد علمي دانشگاهي با استفاده از مشاوران خود حلقه‌هاي مفقوده و خلأهاي طرح‌هاي مشابه گذشته را مرتفع خواهد كرد.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد واسطه‌اي و توسعه‌اي در اين طرح وظايف و برنامه‌هاي مختلفي بر عهده دارد افزود: اين طرح در سه فاز انجام مي‌شود و شناسايي مزيت‌ها، توانمندسازي و آموزش و اتصال به بازار اين سه مرحله هستند.
خليلي اردلي گفت: با استفاده از روشهايي چون، نظرسنجي، مطالعات اسناد، بررسي مطالعات انجام شده در حوزه اشتغال استان، مصاحبه با خبرگان و مديران مرتبط و شناسايي مزيت‌هاي شهرستان‌هاي مختلف استان انجام شده است.
وي تصريح كرد: در فاز دوم به منظور توانمندسازي و آموزش، آمادگي مراكز آموزش جهاد دانشگاهي، شناسايي مربيان و تسهيلگران، درج فيلم‌هاي آموزشي و مستندهاي ترويجي در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي مربوطه انجام شده است.
خليلي اردلي يادآورشد: در فاز سوم مرحله كه اتصال به بازار است، نيز شناسايي برندهاي ملي و استاني، عقد تفاهمنامه با فروشگاه‌هاي اينترنتي و فيزيكي مرتبط با مشاغل خانگي صورت گرفته است.
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري تاكيد كرد: سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي نيز توسط جهاد دانشگاهي طراحي و رونمايي شده است.
وي ادامه داد: امكان ثبت نام متضاضيان راه‌اندازي كسب و كارهاي خانگي بدون ارائه طرح توجيهي در اين سامانه وجود دارد.
خليلي اردلي امكان آموزش از طريق اين سامانه به وسيله فيلم‌هاي آموزشي متنوع كار آفريني و راه‌اندازي كسب و كارهاي خانگي، اتصال توليد كنندگان محصولات مشاغل خانگي به برندهاي ملي و استاني به عنوان پشتيبان، فروش آنلاين محصولات خانگي و آخرين اخبار مربوط به حوزه مشاغل خانگي را از مواردي برشمرد كه در سامانه طرح الگوي نوين توسعه مشاغل خانگي قابل دسترسي است.
به گزارش ايرنا، چهارمحال و بختياري بيش از 63 هزار دانش آموخته دانشگاهي بيكار و جوياي كار دارد.
اين حركت گامي براي توجه دادن به خانه به عنوان يك كارگاه خرد توليدي است و چنانچه متقاضيان تمايل داشته باشند از خدمات و امكاناتي نظير آموزش، مشاوره و فروش محصولات در حوزه مشاغل خانگي بهره مند شوند مي توانيد علاوه بر ثبت نام در سامانه مشاغل خانگي ، در سامانه مربوط به سازمان جهاد دانشگاهي به آدرس www.inhb.ir مراجعه و پس از كسب اطلاعات بيشتر در اين سامانه ثبت نام كنند.
گزارش از :محمود رئيسي
2097