به گزارش ايرنا، در اجراي اين طرح ملي، اعضاي هشت نفره تيم آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن روز سه شنبه در نشستي با معاونان آبخيزداري استان هاي خوزستان، فارس، چهارمحال و بختياري، اصفهان، لرستان و كهگيلويه و بويراحمد به تشريح اهداف و دستاوردهاي اين طرح پرداختند.
با توجه به دربرگيري مساحت كوچكي از حوضه آبخيز كارون در استان مركزي، در زمينه اجرا و يا عدم اجراي اين طرح در اين استان تصميمات نهايي اتخاذ نشد.
به گزارش ايرنا، طرح مديريت جامع جايكا از سال 90 در پنج روستاي بازفت شهرستان كوهرنگ چهارمحال و بختياري با همكاري اين تيم ژاپني با هدف افزايش مشاركت جوامع محلي در حفاظت از عرصه هاي منابع ملي بصورت موفقيت آميز اجرا شد.
همچنين با موافقت سازمان جنگل ها و مراتع، تداوم آن در قالب طرح مديريت جامع حوضه آبخيز كارون در پنج استان ديگر با محوريت چهارمحال و بختياري به مدت پنج سال تعميم داده شد.
به گزارش ايرنا، مدير پروژه ملي مديريت جامع حوضه آبخيز كارون در اين نشست اظهار كرد: دفتر حفاظت آب و خاك سازمان جنگل ها و مراتع به منظور تدوين الگوهاي مديريت مشاركتي حوضه هاي زيستي با همكاري جوامع محلي برنامه 'مديريت جامع حوضه هاي آبخيز كشور' را در دست اجرا دارد.
هوشنگ جزي اظهار كرد: اين طرح در سطح 33 حوضه آبخيز استاني و در سطح 2 ميليون هكتار از 2 سال گذشته در دست اجراست.
وي نگاه فرابخشي به طرح هاي انتقال آب بين حوضه اي و توجه به وضعيت آبخيز بالادست اين طرح ها، آمايش سرزمين براساس ظرفيت هاي منابع طبيعي، سياست گذاري در مديريت جامع و حل مشكلات موجود در نظام اجرايي بالا و پايين دست حوضه هاي آبخيز را از دستاوردهاي اجراي اين طرح عنوان كرد.
جزي افزود: مديريت جامع حوضه آبخيز كارون (طرح جايكاي 2) بخشي از اين برنامه ملي در سطح 6 تا هفت استان است.
وي ادامه داد: همكاري تيم ژاپني در اين طرح، تبادل اطلاعات و تجربيات كارشناسان اين كشور با جوامع محلي و مديران منابع طبيعي داخلي و استفاده از دانش و فناوري هاي نوين ژاپن در حراست از عرصه هاي ملي را در پي خواهد داشت.
جزي، تدوين برنامه مديريتي مطلوب در حوضه كارون بزرگ را از ديگر دستاوردهاي اين پروژه عنوان و بر انجام اقدامات نوآورانه و مبتني بر نياز جوامع، نظم و برنامه ريزي دقيق در جمع آوري اطلاعات و شناخت دقيق و حضور فعال مديران منابع طبيعي استان ها در اين طرح تاكيد كرد.
به گزارش ايرنا، سرپرست ژاپني پروژه مديريت جامع حوضه آبخيز كارون نيز در اين نشست اظهار كرد: بهره گيري از تجارب و درس آموخته هاي طرح جايكا در چهارمحال و بختياري، تمركز بر فعاليت هاي عملي، توسعه و ترويج مديريت جامع حوضه آبخيز با تلفيق راهكارهاي مهندسي در مقياس كوچك و قابل ارائه فعاليت ها در بعد فني اين طرح مد نظر است.
آتسوشي هيساميچي افزود: فعال كردن ستاد هماهنگي حوضه آبخيز كارون بزرگ، آموزش و ارتقاي دانش كاركنان، برنامه ريزي و ارزيابي مشاركتي مردم براي افزايش مشاركت جوامع محلي و ارائه برنامه هاي اجرايي توسط روستائيان براي حفظ و حراست از منابع طبيعي در بعد مديريتي و زمينه كاري مطرح است.
وي، بهبود ظرفيت سازماني مديريت جامع حوضه آبخيز در 6 استان، ارتقاي ظرفيت هاي فني آبخيزداري و تقويت مديريت مشاركتي جنگل و مرتع با تلفيق مديريت جامع در پنج روستاي بازفت را از ديگر دستاوردهاي طرح دانست.
هيساميچي همچنين ادامه داد: در طرح مديريت جامع حوضه آبخيز كارون، سند راهبردي كلي بر پايه اطلاعات سند مديريت جامع چهارمحال وبختياري در طرح جايكا تدوين مي شود كه هدايتگر اقدامات دولت در حفاظت از حوضه هاي آبخيز خواهد بود.
به گفته هيساميچي، اعتمادسازي بين كاركنان منابع طبيعي و جوامع محلي، ارتقاي دانش مديران منابع طبيعي، افزايش مشاركت جوامع محلي، استفاده از فناوري هاي نوين ژاپن در جلوگيري از فرسايش خاك، كنترل سيلاب و حفاظت جنگل ها و مراتع را از اقداماتي عنوان كرد كه در اين طرح از سوي تيم ژاپني صورت مي گيرد.
به گزارش ايرنا، بودجه و اعتبار مورد نياز اين طرح از سازمان جنگل ها و مراتع كشور و آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن تامين مي شود، اما ميزان آن هنوز برآورد نشده است.
8125/6021
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۸
شهركرد- ايرنا- عمليات اجرايي طرح مديريت جامع حوضه آبخيز كارون با همكاري شركت ژاپني آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن (جايكا) روز سه شنبه در 6 استان كشور با محوريت چهارمحال و بختياري در شهركرد كليد خورد.