به گزارش ايرنا بيتا احمديان روز پنجشنبه در دومين نشست مشورتي احصاي تكنيك هاي برنامه تحولي ترويج براي احياي درياچه اروميه افزود: فاز اول اين طرح در استان آذربايجان غربي به پايان رسيده است و فاز دوم آن از سال زراعي آينده اجرايي مي شود.
وي بيان كرد: 650 كشاورز در فاز اول اين طرح مشاركت داشتند كه 25 كشاورز اصلي و 625 كشاورز تابعي را شامل مي شود.
احمديان افزود: با اجراي موفق اين طرح و افزايش دانش فني و تخصصي كشاورزان مي توان به بهره برداري بهينه از امكانات موجود، به كارگيري توصيه هاي فني و پايداري منابع آبي در منطقه دست يافت.
وي ادامه داد: تحقق اقدامات ترويجي آموزشي در اجراي اين طرح با افزايش همكاري و تعامل همه جانبه بين مديريت ترويج، تحقيقات و بخش اجرا و توليدكنندگان مسير خواهد بود و عملكرد اقدامات آموزشي ترويجي تاكنون رضايت بخش بوده است.
عليرضا توكلي، مدير ملي برنامه تحولي ترويج در ستاد احياي درياچه اروميه در اين نشست گفت: هدف اصلي از اجراي اين طرح، توانمندسازي و مشاركت كشاورزان در مديريت مصرف آب كشاورزي و به كارگيري شيوه هاي نوين در مديريت مزرعه به منظور كمك به احياي درياچه اروميه است.
وي با تاكيد بر هم افزايي و هم سويي بين بخش هاي مختلف اجرايي ادامه داد: تغيير نگرش و اصلاح رفتار در قالب زنجيره اقدامات، تعيين معيشت و اقتصاد خانوار، اصلاح نظام آبياري و مديريت منابع، چهار رويكرد مبنايي براي اجراي اين طرح است.
وي بيان كرد: اصلاح سيستم كشت باغ هاي انگور، تغيير الگوي كشت باغات غيراقتصادي با گونه هاي با مصرف آب كمتر نظير پسته، سنجد، بادام، زعفران و گياهان دارويي، جايگزيني باغات درجه سه با استفاده از پايه هاي رويشي و ارقام تجاري و احداث باغ هاي نيمه متراكم و با بهره وري بيشتر مصرف آب از جمله برنامه ها و اولويت هاي ترويجي در دست اجرا در بخش باغباني است.
وي ادامه داد: از ديگر برنامه هاي ترويجي در دست اجرا در بخش باغباني مي توان به بهبود مديريت باغات درجه 2 موجود و افزايش بهره وري مصرف آب در آنها، انتقال كشت سبزي و صيفي از فضاي آزاد به گلخانه با هدف افزايش بهره وري مصرف آب، احداث باغ هاي الگويي گياهان دارويي و اجراي سيستم آبياري تحت فشار اشاره كرد.
توكلي اضافه كرد: توسعه روش هاي بهتر زراعي، اجراي كشاورزي حفاظتي در سطح حوضه آبريز درياچه اروميه، ايجاد مزارع پايلوت كشت نوين و كشت ارقام مقاوم به كم آبي نيز از جمله برنامه هاي ترويجي در دست اجرا در بخش زراعت در حوضه درياچه اروميه است.
وي ادامه داد: يك راهكار عملياتي پشتيبان براي احياي درياچه اروميه ساماندهي چاه هاي غيرمجاز و تعيين تكليف آنهاست.
توكلي گفت: در اين راستا تدوين پيوست ترويجي آموزشي براي اقدامات بخش هاي اجرايي وزارت جهاد كشاورزي و ضرورت آن براي اقدامات وزارت نيرو، محيط زيست و ساير بخش ها از جمله گام هاي اساسي است.
به گزارش ايرنا در ادامه اين جلسه مسوولان ترويج و مراكز تحقيقات و آموزش كشاورزي استان هاي آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و كردستان به تشريح اقدامات انجام شده در اجراي فاز اول اجراي اين طرح در حوضه آبريز درياچه اروميه پرداختند.
به گزارش ايرنا برنامه تحولي ترويج با رويكرد تلفيقي ترويجي و آموزشي براي احياي درياچه اروميه در يك مدت زمان پنج ساله اجرايي مي شود و تاكنون فاز اول آن در استان اجرا شده و فاز دوم نيز تامين اعتبار شده و از سال زراعي آينده اجرا مي شود.
طرح آگاه سازي و مشاركت دهي كشاورزي در اجراي طرح هاي احياي درياچه اروميه(ipcm) و طرح نظام نوين ترويج طرح هايي است كه در كنار طرح تحولي در استان اجرا مي شود.
7125/3072
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۷
اروميه- ايرنا- مدير هماهنگي ترويج كشاورزي آذربايجان غربي گفت: طرح تحولي ترويج كشاورزي با رويكرد تلفيقي ترويجي و آموزشي براي احياي درياچه اروميه در 50 روستاي حوضه آبريز درياچه اروميه در استان هاي آذربايجان غربي و آذربايجان شرقي در حال اجراست.