آیدین رحمانی روز سه شنبه در بازدید از مزارع کشت زعفران در دشت حسنلوی نقده افزود: این طرح از سال ۱۳۹۶ به صورت پایلوت از محل اعتبارات فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه توسط استانداری در شهرستان های سلماس، نقده، پایاب حسنلو، مهاباد، اشنویه و تکاب در قالب پایلوت آموزشی ترویجی اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: یکی از سرفصل های احیای دریاچه ارومیه استفاده بهینه منابع آبی برای توسعه کشاورزی با بهره وری بالاست و ترویج و توسعه محصولات با ارزش مادی بالا و صادراتی از طریق استفاده از منابع آب کم یکی از سیاستهای جدی دولت در این حوضه آبریز به شمار می رود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: هدف از اجزای این پایلوت آموزشی ترویجی، شناساندن مزیت های کشت گیاهان دارویی و کم آب بر به کشاورزان بوده است.
رحمانی گفت: اجرای این طرح در شهرستانهای حوضه آبریز ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم کشاورزان از زمان کاشت تا مرحله فراوری و بازار را به دنبال داشته و برای تسهیل در این روند ۱۵ هزار نفر ساعت آموزش برای کشاورزان و نیز ۳۰ نفر تسهیل گر تربیت شده اند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به معیشت کشاورزان به واسطه سودآوری محصول کشت شده و عرضه به بازار افزود: هدف از اجرای طرح معرفی گونه هایی است که علاوه بر حفظ خاک و منابع آبی و هدایت به سمت دریاچه ارومیه، معیشت کشاورز نیز دچار مشکل نشود.
به گزارش ایرنا، کاهش کشت محصولات پرآب بر در حوضه دریاچه ارومیه و توجه به کشت های کم آب بر و مقاوم از جمله طرح های دولت در راستای احیای دریاچه ارومیه بوده است.
این دریاچه در حال حاضر، با وجود کاهش شدید بارش های تابستانی و حتی نیمه نخست پاییز به خاطر اجرای طرح های احیایی بیش از سه میلیارد مترمکعب آب دارد در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۳ حدود ۵۰۰میلیون مترمکعب و در آستانه خشکی بود.
نظر شما