به گزارش ایرنا، مادرشدن حسی كه دربین زنان وجود دارد اما برخی به دلایلی از این موهبت الهی محروم هستند كه این مهم باید با كمك پزشكان و متخصصان انجام شود.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (who) میانگین ناباروری در جهان بین 10 تا 15 درصد اعلام شده كه این رقم همچنان رو به افزایش است.
حدود 20 میلیون زوج در ایران زندگی می كنند كه حدود 4 میلیون زوج نابارور هستند، نتایج جمع آوری اطلاعات در مورد شیوع ناباروری در كشور نشان می دهد، شیوع ناباروری در استانهای تهران و البرز بیشتر و حدود 20.2 درصد است.
به گفته متخصصان، افزایش سن بارداری یكی از دلایل علت نازایی زوج های ایرانی است و در این میان سندرم تخمدان پلی كیستیك، نارسایی زودرس تخمدان، آندومتریوز، عامل مردانه از عوامل دیگر بشمار می رود.
پس از مطرح شدن سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقای میزان باروری، در برنامه های حمایت مالی از زوج های نابارور، ارائه خدمات لازم این مهم نیز در طرح تحول نظام سلامت مورد توجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی قرار گرفت.
بر این اساس طی سال های گذشته با تربیت نیروهای متخصص و بكارگیری تكنولوژی های لازم مراكز ناباروری در سطح كشور ایحاد و راه اندازی شد كه مشكل اغلب زوج های نابارور را برطرف كرد.
رئیس انستیتو پاستور ایران در این ارتباط گفت: هم اكنون 15 الی 20 درصد زوجین در كشور نابارور هستند كه نیاز به استفاده از روش های كمك باروری بیش از گذشته احساس می شود.
دكتر علیرضا بیگلری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس و با توجه به نیاز پزشكی و اجتماعی و از طرفی تقاضای روجین برای دریافت خدمات مورد نیاز ، مراكز ناباروری در كلانشهرها شكل گرفت كه بسیاری از بیماران برای درمان به این شهرها رهسپار می شدند.
وی بیان كرد: نیاز استان و وجود ظرفیت های فراوان در این بخش موجب شد كه مركز ناباروری زنجان در مدت كوتاهی و با كمترین هزینه راه اندازی شود كه این مهم در راستای خدمات رسانی بهینه به گروههای هدف بود.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان ادامه داد: كمتر كسی تصور می كرد این مركز در مدت فعالیت كوتاه خود موفقیت های را در درمان بیماران نابارور ایجاد كند و حتی بیمارانی را از استانهای دیگر را نیز پذیرش كند.
وی اظهار كرد: موضوع ناباروری یكی از علوم اساسی پزشكی مهم محسوب می شود كه در توسعه و ارتقای علمی دانشگاه علوم پزشكی زنجان نقش اثر گذاری دارد.
بیگلری افزود: بهره گیری این مركز از روش های تكمیلی ژنتیكی ،تشخیص پیش از لانهگزینی(PGD ) می تواند تحولی اساسی و به ارتقای ارائه خدمات بهینه در حوزه ناباروری نایل شود.
به گفته این مسئول، تشخیص پیش از لانهگزینی (PGD) اصطلاحی است كه همه روش های انتقال و آزمایش سلولهای یك جنین پیش از اینكه در طول یك سیكل IVF درون رحم قرار گیرد، را شامل می شود.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان ادامه داد: در این روش پزشك قادر است تمامی كروموزوم ها و ژن ها را بررسی كرده و در واقع تكنولوژی نوینی است كه افراد با شرایط خاص وراثتی را قادر میسازد كه از انتقال ژنهای معیوب به فرزندان خود جلوگیری كنند.
وی یادآوری كرد: روش یاد شده میتواند پیش از بارداری و در واقع پیش از انتقال جنین به رحم برای تشخیص یك بیماری ژنتیكی در مراحل اولیه جنینی بكار رود.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: هم اكنون دانشجویانی در مقطع دكترای تخصصی و پزشكی مولكولی مشغول به تحصیل هستند كه ورود آنها به حوزه ناباروری و استفاده از روش های نوین علاوه بر ارتقای خدمات ، رضایتمندی را در بین گروههای هدف ایجاد خواهد كرد.
وی بیان كرد: آمارها نشان می دهد سن ازدواج در كشورمان در حال افزایش بوده كه احتمال باروری و حتی تعدد سقط ها را افزایش می دهد كه لزوم بكارگیری روش های كمك باروی امری مهم به نظر می رسد.
این مسئول ادامه داد: به همت خیر نیكوكار زنجانی یكی از مجهزترین و جامع ترین مراكز خدمات ژنتیك كشور در استان زنجان احداث خواهد شد كه با تحقق این مهم در بازه زمانی تعریف شده تحولی اساسی در ارائه خدمات تشخیصی درمانی این حوزه ایجاد خواهد شد.
وی خاطر نشان كرد: همت و تلاش شبانه روزی كاركنان موجب شد كه هم اكنون این مركز به یكی از مراكز مطرح كشور تبدیل شود كه چشم انداز بهتری متصور است.
بیگلری یادآوری كرد: امكانات و ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه درمان استان وجود دارد كه باید قدر دان آن بود و نهایت استفاده بهینه را در راستای توسعه علمی كشور داشت.
زهرا 32 از جمله افرادی است كه سال ها در حسرت بچه دار شدن مراحل مختلفی را سپری كرده، به خبرنگار ایرنا گفت: پس از چندین بار كارهای درمانی بویژه روش آی وی اف چندان موثر نبود، به توصیه یكی از دوستانم به این مركز مراجعه كردم.
وی ادامه داد: پس از مراجعه و دریافت خدمات مورد نیاز بچه دار شدم كه این اتفاق بسیار خوشایندی است كه نمی توان توصیف كرد.
معصومه دیگر بیمار مراجعه كننده كه پس از ماهها در صف انتظار برای ویزیت به این مركز آمده است، گفت: اقدامات درمانی گذشته چندان رضایتبخش نبوده و امیدوارم استفاده از روش های ناباروری بچه دار شوم.
مسئوول مركز ناباروری آی وی اف(IVF) مركز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان دراین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: این مركز اردیبهشت سال 94 بطور رسمی فعالیت خود را آغاز كرد و در این میان تولد نوزادان سه قلو به روش آی وی اف از جمله فعاایت های ثمر بخش بوده است.
وی یادآوری كرد: روش (IVF) آی وی اف كه از جمله پیشرفتهای شگفت انگیز در علم ناباروری است، تحت عنوان باروری در محیط آزمایشگاه شناخته می شود.
دكتر فرناز محمدیان افزود: فضای فیزیكی مركز ناباروری زنجان كاملا مناسب بوده وتجهیزات و متدهای پیشرفته در این مركز مورد استفاده قرار می گیرد و امكانات جهت انجام IVF، میكرواینجكشن ، فریز جنین و فریز اسپرم و فریز تخمك وجود دارد.
وی بیان كرد: این مركز، فعالیت ivf و میكرو اینجكشن خود را با 12 بیمار آغاز كرد كه این تعداد روند افزایشی داشته به طوری كه این تعداد به 50 -60 بیمار در هر سیكل رسیده است.
این فوق تخصص IVF مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: این مركز، یكی از بهترین مراكز درمان ناباروری در بین دانشگاه های علوم پزشكی كشور به شمار می رود كه موفقیت حاصل از انجام آی وی اف و میكروانجكشن در این مركز حدود 32-34 درصد بوده كه با استانداردهای جهانی مطابقت دارد.
وی اظهار كرد: هم اكنون میانگین ناباروری در زوج های ایرانی و این استان نیز بین 10 تا 15 درصد است كه تعداد زیادی از آنان را گروههای سنی بالا تشكیل می دهد كه نیازمند اقدامات درمانی خاص است.
محمدیان افزود: افزایش سن، احتمال بارداری را به مراتب كاهش می دهد و بر این اساس از روشهای متعددی متناسب با نوع مشكل بوجود آمده برای زوج استفاده می شود كه هزینه های خود را دارد.
وی بیان كرد: هم اكنون با ابلاغ سیاست های رهبری مبنی بر ارتقای باروری 85 درصد هزینه زوجهای واجد شرایط توسط دولت و مابقی نیز توسط زوجین پرداخت می شود كه در این میان تهیه داروها هزینه هایی دارد.
مسئوول مركز ناباروری آی وی اف(IVF) مركز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی ادامه داد:از زمانی كه زوج هایی كه به روش آی وی اف تحت درمان قرار گرفته اند حدود 80 - 90 نوزاد با این روش متولد شده اند كه این مهم موفقیتی محسوب می شود و تداوم این روند نیز چشم انداز بهتری را فراهم می كند.
وی خاطرنشان كرد: هر ماه 500 زوج نابارور در مركز ناباروری استان و این بیمارستان پذیرش میشوند و ماهانه 30 زوج تحت عمل IVF قرار میگیرند كه میزان موفقیت دانشگاه علوم پزشكی بسیار خوب بوده كه این از بهترین نتایج در بین مراكز ناباروری دولتی و خصوصی كشور است.
محمدیان افزود: دستگاههای و تجهیزات مورد استفاده در مراكز ناباروری بسیار گرانقیت و حساس هستند و این مركز با دارا بودن این تجهیزات ، جهت افزایش یكسری خدمات ویژه به بیماران نیازمند خرید دستگاه PGD است كه خدمات لازم به گروههای هدف را بیش از گذشته تسهیل خواهد كرد.
این فوق تخصص و IVF مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: این مركز علاوه بیماران این استان، مراجعه كنندگانی از استان های دیگر از قبیل كردستان، آذربایجان شرقی و استان البرز را نیز پذیرش و خدمات لازم را ارائه می كند.
وی خاطر نشان كرد: مركز درمان ناباروری بیمارستان آیت الله موسوی زنجان با 2 كلینیك ویزیت زنان، یك اتاق معاینه اورولوژی ، یك اتاق عمل، بخش آزمایشگاه جنین شناسی، 2 اتاق بستری با 10 تخت بستری مشغول ارائه خدمات به شهروندان این استان و دیگرمراجعه كنندگان است.
7320/8068
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۰
زنجان - ایرنا - مركز ناباروری زنجان كه از اردیبهشت سال 94 آغاز بكار كرد، امیدی برای درمان زوج های ناباور بوجود آورد، تاجایی كه امروز توانسته با انجام اقدامات موثر و ارائه خدمات مناسب به یكی از مراكز پیشگام در سطح كشور تبدیل شود.