غلامعلی حداد عادل روز یكشنبه در نشست خبری هشتاد و پنجمین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی در بنیاد سعدی در مورد پاس داشته نشدن زبان فارسی از سوی رسانه ملی،گفت: زبان فارسی یك درخت كهن ریشه دار است كه اگر در بعضی جاها آفتی هم به آن رسیده باشد به كل درخت آسیبی نمی رسد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطرنشان كرد: از قوت ها و جاذبه های مهم زبان فارسی ادبیات انسانی و ارزشی اصیلی است كه با این زبان در طول تاریخ تولید شده و نیز شرایط امروز كشور به عنوان یك كشور انقلابی مستقل در جهان كه توجه كشورها را به خود جلب كرده است.
وی افزود: برای پاسداشت زبان فارسی در فرهنگستان برنامه های مفصلی در این زمینه داریم و با صدا و سیما هم در تماس مداوم در این زمینه هستیم.
رئیس بنیاد سعدی در این نشست خبری تاكید كرد: آموزش زبان فارسی به خارجیان روی سر ایستاده بود و ما سعی كردیم روی پا بایستد و این عملكرد و فلسفه وجودی این بنیاد فرهنگی برای به قول او «سامان بندی آموزش زبان فارسی» بوده است .
حداد عادل گفت: این بنیاد با حدود 6 سال سابقه فعالیت، سعی كرده آموزش زبان فارسی را در جهان سامان مند كند.
وی افزود: برنامه های این بنیاد شامل تالیف انواع كتاب های درسی بر پایه روش های تخصصی آموزش زبان فارسی به خارجیان بوده و امروز از نظر كتاب درسی وضع ما در آموزش زبان فارسی بسیار بهتر از گذشته شده است.
حدادعادل یادآور شد: آموزش زبان همیشه مستلزم رعایت استانداردهای دقیق است و به همین جهت برای پایه بندی و سطح بندی آموزش زبان تلاش های زیادی صورت گرفته و استانداردها برای رعایت در ایران و جهان تدوین شده است.
به گفته حداد عادل كار بنیاد سعدی در واقع بومی سازی آموزش زبان فارسی با هزینه كمتر در جهان است تا كشور از اعزام استادان با هزینه های گزاف جلوگیری كند.
**اولین دوره مهارت های زبان فارسی با حضور فراگیران از 16 كشور جهان
رئیس بنیاد سعدی گفت: دیگر فعالیت گسترده این بنیاد برگزاری انواع دوره ها برای فارسی آموزان و مدرسان زبان فارسی است و از هفته آینده اولین دوره تدریس مهارت های معلمی را برای مدرسان زبان فارسی در كشورهای مختلف جهان برگزار می شود.
حداد عادل افزود: این دوره چهار هفته ای در تهران و در محل بنیاد سعدی برگزار می شود.
به گفته وی در سه سال گذشته 55 دوره آموزشی برای تربیت مدرس زبان فارسی برگزار شده و این دوره جدید مفصل ترین و در نوع خود اولین دوره است.
حدادعادل ادامه داد: دوره های تابستانی تاكنون شامل فارسی آموزان معمولی و معلمان زبان فارسی بود اما تجربه های چندساله نشان داد باید معلمان زبان فارسی را از غیر معلمان جدا كنیم و بر این اساس امسال دوره تابستانی فقط برای معلمان و دوره فارسی آموزان آزاد دی ماه برگزار می شود.
به گفته وی در این دوره 93 مدرس داوطلب از 16 كشور حضور دارند كه 67 نفر از آنها غیرایرانی هستند.
رئیس بنیاد سعدی افزود: بالاترین تعداد معلمان زبان فارسی حاضر در دوره از ارمنستان هستند كه 19 نفرند و از بقیه كشورها از جمله تركیه، ازبكستان، اوگاندا، كنیا، آلبانی، صربستان، لبنان، هند، سوریه و دیگر كشورها در این دوره حضور دارند.
حداد عادل افزود: 24 استاد در 5 كلاس 20 نفره چهار مهارت خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت كردن و روش های تدریس و آموزش واژه و دستور زبان و تلفظ را در دوره یك ماهه به فراگیران می آموزند.
به گفته وی در كنار این كلاس ها، بازدیدهای فرهنگی و دو سفر به سمنان و اصفهان برای دیدن جادبه های این استان ها و جاده ابریشم و آشنایی با اوضاع فرهنگی و اجتماعی كشور ما برنامه ریزی شده است.
رئیس بنیاد سعدی افزود: بخشی از هزینه های دوره نیز توسط خود شركت كنندگان پرداخت می شود.
به گفته حدادعادل دوره های آموزشی همچنین یك پیوست سنجشی دارند و میزان پیشرفت فراگیران برای شروع، تعیین سطح و در پایان دوره برآورد و ارزیابی می شود.
وی گفت: سطح رضایتمندی از دوره های آموزشی همواره بالای 80 درصد بوده است.
حدادعادل ادامه داد: همچنین بعد از چندین سال پیگیری موفق شده ایم یك برنامه آموزشی از طریق فضای مجازی تولید كنیم كه این برنامه كه در 18 هفته اجرا می شود و قابل عرضه در همه فضاهای مجازی است و با توسعه این برنامه های آموزشی هزینه ها كمتر و دسترسی آسان تر و تعداد فارسی آموزان بیشتر خواهد شد.
**فعالیت 300 استاد زبان فارسی در دنیا
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: آموزش زبان فارسی در جهان رشد كرده و بیش از 300 استاد زبان فارسی امروز در كشورهای مختلف دنیا فعالیت دارند كه این آمار غیر از استادان ایرانی زبان فارسی اعزامی از وزارت علوم است.
حداد عادل افزود: علاوه بر این سعی كرده ایم با تالیف كتاب های جذاب و تخصصی كیفیت تدریس را هم افزایش دهیم، تاسیس بنیاد سعدی پاسخی به هنگام به یك نیاز دائم بود و تلاشمان ادامه این جریان است.
وی افزود: حدود 15 كتاب در این 6 سال توسط بنیاد سعدی تالیف شده است كه نیازهای فارسی آموزان را تامین می كند و این بنیاد در طول سالهای فعالیت توانسته به عنوان یك مرجع قابل اطمینان به فارسی زبانان غیرایرانی معرفی شود.
**روابط سیاسی خصمانه خللی در آموزش فارسی ایجاد نمی كند
رئیس بنیاد سعدی گفت: با بهبود روابط سیاسی، راه برای آموزش زبان فارسی نیز هموارتر می شود و ما شاهد برخی تحولات مثبت در سالهای اخیر بوده ایم اما عكس این قضیه همیشه صحیح نیست اگر روابط ما از نظر سیاسی با كشوری چندان خوب نباشد اینگونه نیست كه در آن كشور احتیاج به زبان فارسی نباشد.
حدادعادل افزود: حتی آموزش زبان فارسی در كشورهایی كه روابط خصمانه با ایران دارند ادامه دارد و به دلایل متعدد ادامه خواهد داشت.
وی در زمینه بودجه بنیاد سعدی نیز گفت: وقتی هوا ابری باشد همه جا ابری است، تلاش می كنیم خود را باشرایط موجود تطبیق دهیم و امیدواریم تنگناها اثری نداشته باشد.
فراهنگ**3009** 1701
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۶
تهران - ایرنا - رئیس بنیاد سعدی گفت: در برخی برنامه های صدا و سیما شاهد آسیب رسانی به زبان فارسی توسط برخی افرادی هستیم كه رعایت نمی كنند.