تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان آمریكایی نشان می دهد با بررسی تركیبات موجود در بازدم می توان سرطان لوزالمعده را در مراحل اولیه تشخیص داد. معمولا این سرطان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و به همین دلیل درمان موثر نیست.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، محققان با بررسی تركیبات آلی فرار موجود در بازدم بیماران مبتلا به سرطان پانكراس خوش خیم و متاستاتیتك دریافتند 12 تركیب آلی فرار در بازدم می تواند نشانگر سرطان پانكراس باشد. این تركیبات از سه گروه شیمیایی اصلی آلدئیدها، آلكان ها و الكل تشكیل شده اند.
معمولا سرطان پانكراس در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد و در مراحل پیشرفته بروز می كند. این مطالعه نشان می دهد با آنالیز بازدم می توان سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد.
پانكراس غده پهن و درازی است كه در بخش فوقانی شكم قرار دارد. غده پانكراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و كربوهیدرات، وارد روده می شوند. غذا به محض ورود به روده كوچك، توسط آنزیم های ترشح شده از پانكراس و اسید معده، هضم می شوند. آنزیم های پانكراس با وجود هضم چربی و كربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی كنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانكراس است. یكی دیگر از مهمترین وظایف پانكراس، تولید انسولین است كه سبب كاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود.
سرطان پانكراس یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است. 71 درصد از مبتلایان به سرطان پانكراس در اولین سال تشخیص جان خود را از دست می دهند. سرطان پانكراس در مردان شیوع بیشتری دارد و سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه British Journal of Surgery منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440