به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، این درمان ترکیبی SapC-DOPS نام دارد و یک سیستم تحویل داروی مبتنی بر فناوری نانو است که تحویل داروهای استاندارد شیمیدرمانی و نشانگرهای زیستی به هدف سلولی، با استفاده از این سیستم صورت میگیرد. نتایج تحقیقات دانشگاه سینسیناتی در آمریکا نشان میدهد این روش در درمان سرطان پانکراس موثرتر از روش های متداول کنونی است.
پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیم وارد جریان خون میشود و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده میشود. غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیمهای ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم میشود. آنزیمهای پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمیکنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است.
یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن میشود. سرطان پانکراس چهارمین سرطان کشنده در جهان است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است.
محققان امیدوارند با استفاده از این روش بتوانند میزان بقای بیماران را افزایش دهند.
نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Therapy منتشر شده است.
نظر شما