به گزارش ايرنا بهمن حاجات نيا، سه شنبه در بازديد فرماندار شيراز و مسئولان بهزيستي و شهرداري شيراز از اين موسسه افزود: اين پارك به عنوان نخستين پارك سلامت روان در كشور و خاورميانه در زميني به مساحت 23 هكتار و ظرفيت نگهداري يك هزار و 700 معلول ذهني و كودك بي سرپرست در شيراز احداث شده است.
وي، با اشاره به برخورداري پارك سلامت روان فارس از ظرفيت هاي بسيار درماني و آموزشي، اظهار داشت: اين مجموعه با وجود مشكلاتي كه با آن مواجه بود بدون استفاده از هرگونه تسهيلات و امكانات دولتي فعاليت خود را با هدف كاهش آسيب هاي اجتماعي آغاز كرد.
او گفت: هم اينك 80 بيمار دچار معلوليت ذهني در اين پارك نگهداري مي شود.
حاجات نيا، يكي از مهمترين چالش هاي فرا روي كشور را بحث آسيب هاي اجتماعي برشمرد و بيان كرد: بي شك با حمايت از اين مركز مي توان به كاهش و مديريت آسيب هاي اجتماعي در استان، كشور و حتي منطقه كمك كرد و همچنين الگوي ساختاري و محتوايي اين موسسه را به منطقه نيز تعميم داد.
رئيس هيات مديره و مدير عامل پارك سلامت روان استان فارس اضافه كرد: اين مجموعه فعاليت خود را با يك نگاه مديريتي جديد و روز آمد با ورود به حوزه هاي تفريحي، آموزشي، درماني، فرهنگي و فضاي سبز مطلوب از اواخر 95 آغاز كرد.
حاجات نيا ادامه داد: امكاناتي همچون مجموعه اداري، سالن آمفي تئاتر، سالن همايش ها، سينما، رستوران، كافه كتاب سلامت، مجموعه توان بخشي در آب، درمانگاه هاي تخصصي، مسير پياده راه سلامت و پارك موزه روانشناسان دنيا نيز در اين مجموعه يا ايجاد شده و يا در دستور كار قرار دارد.
وي افزود: اين مركز با استفاده از هماهنگي خاص و ايجاد يك فضا و منظر مناسب، به دنبال اثر بخشي بيشتر در درمان سالمندان و بيماران است كه اين نقطه قوت و تفاوت ساختاري اين پارك محسوب مي شود.
مشاور مدير عامل موسسه پارك سلامت روان استان فارس هم در حاشيه اين بازديد در گفت و گو ايرنا بيان داشت: با هدف مناسب سازي و مهيا كردن كامل اين مجموعه براي بهره برداري در هفته دولت (دوم تا هشتم شهريور) امسال، امروز نشستي با حضور فرماندار شيراز، مسئولان بهزيستي، راه و شهرسازي، شهرداري شيراز و دفتر ترافيك و حمل و نقل استانداري فارس در محل اين پارك برگزار شد.
سيد علي محمد موسوي افزود: در اين جلسه مقرر شد كه بحث ايجاد رمپ ورودي و دسترسي به پارك با مشاركت شهرداري و راه وشهرسازي به نتيجه برسد.
وي ادامه داد: همچنين قرار است كه شهرداري شيراز نسبت به راه اندازي ايستگاه اتوبوس در مسير ورودي شماره يك پارك براي استفاده مراجعان و كاركنان مجموعه اقدام كند.
او اظهار داشت: افزون بر اين مقرر شده كه اداره كل راه و شهرسازي فارس نيز مبادرت به نصب تابلوهاي استاندارد راهنماي دسترسي به پارك سلامت روان از دروازه قرآن تا پليس راه شيراز – مرودشت كند.
موسوي بيان كرد: يكي از محورهاي فعاليت پارك، توجه به سلامت شهروندان است كه به همين منظور يك مسير پنج كيلومتري براي پياده روي و دوچرخه سواري در اين مجموعه پيش بيني شده و شهرداري نيز قول داده كه 50 دستگاه دوچرخه براي استفاده شهروندان در اين مكان مستقر كند.
مشاور مدير عامل موسسه پارك سلامت روان استان فارس، با اشاره به اينكه اين مجموعه از سوي سازمان نظام رواشناسي كشور به عنوان قطب روانشناسي كشور معرفي شده، افزود: علاوه بر خدمات متعدد و متنوعي كه اين مجموعه به مراجعان ارايه مي دهد، تاكنون زمينه اشتغال 100 نفر نيز فراهم شده و پيش بيني مي شود كه با توسعه و تكميل آن اين تعداد به 400 نفر افزايش يابد.
وي ادامه داد: موسسه خيريه پارك سلامت روان، يك سازمان مردم نهاد است كه براي كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد، حاشيه نشيني، مفاسد اخلاقي و سلامت روان و همچنين ارايه خدمات توانمند سازي و حمايتي از سالمندان و معلولان ذهني فعاليت دارد.
موسوي اضافه كرد: همچنين اين موسسه با بهره مندي از هيات انديشه ورز متشكل از عالمان حوزه دانشگاه و اجرايي و با بهره مندي از جديدترين و كارآمدترين روش هاي روز دنيا، در زمينه آموزش پيشگيرانه و اطلاع رساني با هدف تامين سلامت اجتماعي آحاد جامعه و همچنين كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي از طريق مداخله هاي عالمانه و اثربخش، اداره مي شود.
6122 /6118
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸
شيراز- ايرنا- رئيس هيات مديره و مدير عامل پارك سلامت روان استان فارس گفت: تقويت موسسه پارك سلامت روان و حمايت از آن در حقيقت گام نهادن در مسير كاهش و ريشه كني آسيب هاي اجتماعي است.